Kronan räcker inte

Solen skiner, men det blåser enormt i byarna och blommorna sliter verkligen ont. Stolar och andra lösa förmål flyger omkring och jag var just ute och hämta grannens ena plaststol som blåst ut på vägen.

Jag borde ha städat i dag, men hade inte lust och nu är jag ju så privilegierad att jag bara gör det jag har lust till. GA:s kryss skulle lösas, jag hade en hög strykning att ta hand om och så hade jag lite föreningsjobb på förmiddagen – allting mycket roligare än städning.

Förra våren var det så kallt och all växtlighet gick på sparlåga, men i år är det helt annorlunda. Allting blommar något enormt rikligt och det här paradisäppelträdet kan inte få trädkronan att räcka till utan hela stammen blommar också. Det ser riktigt läckert ut tycker jag.

Efter lunchen låg jag i solstolen ett tag, för även om det blåst mycket har det varit skapligt varmt. När jag tröttnade på att ligga där gick jag in och pratade med en granne ett tag och sen tog jag en promenad ner på samhället. Målet var apoteket, för jag skulle köpa en liten flaska nagellack, så att jag kan få snygga till tånaglarna. Av någon anledning har den ena stortånageln fått en blödning i ena kanten, så den ser så svart och ful ut och det tycker jag att man borde kunna måla över.

Sen tittade jag in på Kupan och där slog jag mig ner och drack eftermiddagskaffe och pratade ett tag där också innan jag gick hem igen.

Vem åker ut i Let´s Dance i kväll; Margaux, Daniel, Gunde eller Jon Henrik, för nu är det bara fyra par kvar och kampen hårdnar.

Jon Henrik Fjällgren har laddat inför kvällen genom att åka till Gotland tillsammans med sin danspartner. Få se om lugnet här på ön hjälper honom så att han hänger med en vecka till. Det blir spännande!


Trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, TV, Väder. Bokmärk permalänken.

14 svar på Kronan räcker inte

 1. Vi har inte heller städat idag, har haft fullt upp med att göra smörgåstårtor inför morgondagens firande på Schaggarp. Men vi kan städa en annan dag, man har ju sin tid som pensionär! Lite svalare idag här, men ingen blåst! Tänk att det blåser så hos er…
  Ja, jag hoppas faktiskt att Jon Henrik åker ut ikväll, men kanske Gotlandsresan har gett honom styrka?
  Ha en fin helg, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jon Henrik blev kvar och det var Margaux som fick lämna. Hon borde fått vara kvar tycker jag, men det är ju tittarna som bestämmer och jag ringer inte och rösta, så jag får väl skylla mig själv.
   Önskar er ett trevligt firande!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken fantastiskt riklig blomning och så fint att det blommar även på stammen. Här har det inte heller städats men det får bli en kortare utryckning på söndag.

  Ja, nu är det frågan vem som åker ut i kväll. Avgörande blir säkert om folk röstar helt på dansen eller om personen i fråga spelar stor roll. Själv hoppas jag på att Gunde blir kvar även om han kanske inte är bäst…

  Kram och trevlig kväll!

 3. Elisabeth skriver:

  Vi städade i förrgår och då behövdes det. Håller med dig om att det inte är roligt. Vilket vackert blommande träd! Verkligen överöst av blommor. Låter ju inte kul med blåst, men ändå skönt att kunna ligga i solstolen en stund. Trevligt med pratstunder,de förgyller tillvaron.

 4. Gunnar skriver:

  Så vackert ditt Paradisäppleträd blommar! Jag har inte följt Lets Dance i år mer än att jag läst om det i AB

 5. Kraka skriver:

  Ja, det blommar verkligen fint överallt nu. Men det blåser ju riktigt kallt, just som vi vant oss vid den tropiska värmen.
  Ha en trevlig pingsthelg!
  Kram

 6. Laila skriver:

  Idag har jag faktiskt städat. Det var ett tag sen så nu var det nödvändigt. Efter att ha klippt gräs nu i flera dagar var det rätt skönt att vara inne när det nu blåste så hemskt.
  Paradisäppelträdet är jättefint. Tyvärr gör ju värmen att allt blommar över så fort. Det gäller att hinna med att njuta av prakten.
  Ha en skön helg.

 7. skogsnuvan skriver:

  Vilket helt underbart träd man tror inte sina ögon. Även här har det börjat blomma nu och jag hittade den första lilla buketten med violer i skogen. Äntligen kan jag unna mig att ha en liten bukett blommor på sängbordet varje dag

Kommentarer inaktiverade.