Kropp och själ är ett

Ett helt underbart väder är det idag och efter en ganska kall natt så har termometern landat på behagliga 18º. Efit är det idag, så vad jag pysslar med den här fredagen kommer du att få se i bilder fram mot kvällen.

Idag publiceras artikel nummer två i Dagens Nyheters serie om medikaliseringen i samhället, den har rubriken Medikalisering: Varför skulle kvinnor vara skörare än män? Hanne Kjöller skriver där om något som kallas nocebo, vilket innebär att den som tror sig bli sjuk också blir sjuk. Det handlar om samverkan mellan kropp och själ långt bortom medvetandenivå och har ingenting med fusk eller simulering att göra.

Läs gärna artikeln, som jag tycker är mycket intressant och som ger Hanne Kjöllers syn på hur och varför vi kvinnor så ofta drabbas av de tillstånd, som när jag var barn kallades för nervsammanbrott och idag heter myalgisk encefalomyelit/ME eller kroniskt trötthetssyndrom/CFS. Har hon rätt, eller är hon helt fel ute? Jag måste erkänna att jag tycker att hennes resonemang och logiskt och vettigt.

Nu till några rubriker från HelaGotland.se

Anders Bagge gav Visbytjejen Lee Gotvik en guldbiljett. Det var Lee´s pojkvän som anmält henne till Idol och hon blev totalt överraskad när Anders Bagge kom in på hennes arbetsplats i kassan på Lindex och frågade om hon vill sjunga för honom. Om du brukar se på Idol kan du ikväll få se Gotlands hopp i Idols slutaudition.

Ännu en kändis har skaffat sig hus på Gotland, det är Mikael Persbrandts bolag som köpt en svårsåld lyxvilla vid Ygne. Priset var från början satt till 6,4 miljoner, men har nu gått ner med nästan 2 miljoner till 4,5 miljoner. I priset ingår en fiskebod vid Ygne fiskeläge. Mikael Persbrandt säger att ”Gotland är en av världens vackraste öar och fiskeläget i Ygne en himlastormande upplevelse”. Fastigheten ligger avskilt en bit upp från stranden. I artikeln kan man läsa att Folk som besökt huset beskriver det som ”det nyaste”, ”det värsta som finns” och ”det dyraste”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.