Kunde du sova inatt / Åke sjuk

Torsdagen den 21 februari 2008 4&#176 varmt och ganska blåsigt.

Inatt har det varit fullmåne och total månförmörkelse. Jag har alltid lite svårt att sova när det är fullmåne och i morse vaknade jag vid 4-tiden och tittade ut genom fönstret. Det var alldeles klart och himlen strålade av stjärnor. Då gick jag upp och tittade efter månen och där var den, alldeles rödbrun. Visst, jag vet att jag skulle ha försökt fotografera den, men kameran var inte i närheten och sängvärmen lockade mig tillbaka in under täcket. När jag sedan vaknade igen vid 7-tiden var det genommulet igen, så det kändes nästan som om det varit en dröm jag haft.

Åke blev verkligen dålig igår eftermiddag och jag ringde faktiskt och rådgjorde med sjukvårdsupplysningen . Han fick hög feber och verkade väldigt medtagen och nästan svår att kommunicera med. De lugnade mig och jag fick rådet att ge honom febernedsättande (han hade 39 i feber) och försöka få honom att dricka. Sedan satte sköterskan upp en telefontid med vårdcentralen till idag på morgonen. På kvällen hade febern gått ner och han blev bättre och var till och med nere och såg TV en liten stund. När de ringde från vårdcentralen idag sa de, att det går svåra virusinfektioner nu och att det inte finns så mycket mer att göra än att ge febernedsättande, dricka mycket, hålla svalt i sovrummet osv. Idag är Åke lite piggare, men jag vet aldrig att jag har sett honom så genomförkyld. Han kan nästan inte prata.

Själv är jag ännu frisk och idag har jag tagit mig en promenad på förmiddagen och så har jag varit uppe på kyrkogården och sett till gravarna. Imorgon begravs Tina, vår granne som dog i cancer för några veckor sedan. Åke kan ju inte gå med på begravningen nu när han är så dålig, men jag ska gå.

Jag satt tillsammans med Åke och såg på TV i eftermiddag, något som jag normalt aldrig gör på dagarna, och då var det ett program som hette “Dubbat” – ett ovanligt fånigt koncept enligt mitt tycke. Tala om tidsfördriv. Ikväll blir det “Antikrundan”, det är andra grejor det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *