Kungliga slottet går in i dataåldern

Nu ska Stockholms slott moderniseras och i samband med det håller man på att dra in fiberkabel, så att alla som arbetar där ska få snabba och säkra internetuppkopplingar. Hur jag vet det? Jag har själv varit med och dragit kablarna upp och nerför alla trappor och den som har varit och tittat på slottet vet att det är väldigt många och långa trappor där. Det var minsann ingen barnlek att komma fram där heller, för det var alldeles fullt av folk, som undrade över vad jag egentligen höll på med. (Fotot av slottet har jag lånat från Wikipedia och det är taget av Holger Ellgaard)

En dröm var det här givetvis och den kanske beror på min promenad igår, då jag fick se att på en av våra åkrar, Strandåkern, har Geab nu börjar planera för att sätta ut ett transformatorhus, för nu ska det dras ner el till husen i Strandkvior. Vi är givetvis informerade och får ersättning för intrånget, men det är först nu som jag har sett att det verkligen är på gång.

Soligt och fint är det idag också, så någon typ av uteaktivitet får det allt bli. Ett mindre roligt vårtecken har jag att rapportera, stygge Svarten har skaffat sig föda, för någon dag framåt i alla fall. En liten harunge har fått sluta sina dagar.

Ha en fin tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Humor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Kungliga slottet går in i dataåldern

 1. helena skriver:

  Vi får väl hoppas att kungahuset redan trätt in i dataåldern sedan ett bra tag tillbaka 😉

 2. Znogge skriver:

  Aj då, här har vi en som slitit hårt hela natten. Hoppas Calle blev nöjd med ditt jobb 😉

  Kram

 3. Skatan skriver:

  Originell dröm … och rolig association av vad du sett under dagen. 🙂 Kul!

  Kram!

 4. Gun skriver:

  Intressanta drömmar du har:)

 5. Sofia skriver:

  Vilken rolig dröm! 🙂
  Och stackars harunge… 🙁 Men katten är ju ändå katt, så vad kan man göra?!

  Jag städar balkongen idag. Och sörjer mina tomatplantor som verkar ha tappat livsgnistan allihopa. 🙁 Trist när man lagt ner mycket tid och arbete på dem. Men nåväl, det finns nya att köpa i handelsträdgår’n.
  Kram på dig i vackra vädret!

 6. Hejsan Ingrid !

  Tänk att städa alla rum på slottet, bevare mig väl.

  Det är väl bra att de dra in kablar för internetuppkoppling.Tänk om de skulle måla om det också.Ser ut som det går åt rosa-hållet.Lite mer guld vore snyggt.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.