Kungsängsliljor

Blåsigt och kylslaget, så kan man väl sammanfatta dagens väder. Jag gick ut på en promenad efter lunch, för jag hade blivit tipsad om ett änge i norra delen av samhället där det finns kungsängsliljor och det ville jag se. Det är så hemskt fint överallt i trädgårdarna nu och det ena trädet blommar vackrare än det andra. Jag såg förresten att tibasten var alldeles full av knoppar. Den slår nog ut om bara några dagar.

Djurgårdslundsvägen

Norra Kustvägen

Änget var verkligen helt fantastiskt. Jag hade lila kungsängsliljor i en rabatt på Stenstugu några år, men de trivdes inget vidare och till slut försvann de helt och det förstår jag mer än väl, nu när jag ser hur det ska vara för att de ska växa och föröka sig.

Ett helt änge fullt med vita och lila kungsängsliljor

Undrar vad vår skapare tänkte på när han gjorde rutiga blommor?

Nu ska jag gå ut och klippa plättarna på framsidan. Jag tyckte att det såg rätt skapligt ut, men nu har vaktmästaren varit här och ansat alla de allmänna gräsmattorna och då ser jag att det inte ser riktigt snyggt ut hos mig och så är det ju helgdag i morgon. På Kristi Himmelsfärds dag har det alltid varit noga med att det ska se snyggt ut i trädgården.

Enligt ett SMS från Geab, som jag fick just nu, är det strömlöst i Klinte, Fröjel och Eksta? Det är rena turen att vi har ström då tydligen. 💡

Ha en skön fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Trädgård, Vårtecken 2015. Bokmärk permalänken.

30 svar på Kungsängsliljor

 1. Helena skriver:

  Så himla vackra!

 2. Lambergsfrua skriver:

  Mmm, alla dessa rikligt blommande träd och buskar och ängen. Så mycket kungsängsliljor har jag aldrig sett förr. Helt fantastiskt! När skaparen skapade kungsångsliljan, tror jag att han ville ha lite korsord att pyssla med den där sjunde dagen 😉
  Varm kram och trevlig helg!
  Lambergsfrua 🙂

 3. Lambergsfrua skriver:

  Kungsängsliljan ska det förstås stå.

 4. Gunnar skriver:

  Jag tror aldrig att jag har sett så många kungsängslijlor. Blommar dom över fort?

 5. Comsi Comsa skriver:

  Men så många, så vackra…. 😀

  Helgkramar ♥

 6. Vonna skriver:

  Så vackra tror jag sett dem ett antal gånger på samma plats som du? Nu måste jag dit o titta imorgon .
  Kram

 7. Anna/notonmusic skriver:

  Å så vackert! Tror aldrig att jag har sett kungsängsliljan ”på riktigt”… Visst är det fascinerande med ”naturmönster”… Vår herre ville antagligen ha omväxling som oss andra 🙂

 8. Musikanta skriver:

  Tänker som Anna – han ville nog ha lite omväxling. Tur att du tog en promenad så vi fick se de vackra blommorna.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön och trevlig Kristi Himmelsfärdshelg.

 9. Znogge skriver:

  Men så vackert! Vi gav en sådan till äldsta fröken som en blomma att ha inomhus. Den stod i en glasskål och var mycket vackert.

  Kram

 10. Bosse Lidén skriver:

  Visst är det vackert lite överallt nu. Tack vare kylan förlängs vårsäsongen. Hoppas du fått behålla strömmen. Kvällskram Bosse

 11. Hillevi skriver:

  Tänker alltid på Tomtens verkstad och nissen som målar schackbräden då det är kungsliljeblomning. Så vackra bilder med blandningen av både violetta och vita liljor. Kungsängsliljan, trots sitt ursprung långt söderut i Europa, är Upplands landskapsblomma. Nu måste jag åka till Kungsängen i Uppsala och se om de blommar här också.

 12. Laila Östergren skriver:

  Visst är Kungsängsliljan vacker. Det fanns några lila i en rabatt när jag flyttade hit. Sedan försvann de. Nu har jag både lila och vita utanför ”staketet” cirka 10 stånd är det. Tyvärr vissnar de väldigt fort. Man hinner se dem en dag sen går det några dagar och när man skall beundra dem igen så har de vissnat.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att de är knepiga att ha i rabatter, för mina dog också. Kul att du har några stånd kvar i alla fall. Birres har ju spridit sig enormt, för från börjar var det bara två-tre stånd.
   Kram

 13. Viola skriver:

  Kungsängsliljan är en nyhet för mig. Vilken vacker syn med alla dessa liljor i många färger,
  till och med med rutmönster.
  I morgon ska vi åka ut till Ängsö och gå milspåret och vi hoppas att vi får se backsippor. De lär blomma nu.
  Visst är det härligt med alla vårblommor. Jag njuter. Och nu har jag sett Kungsängsliljan också,fina foton
  Trevlig helg
  Kram Viola

 14. Agneta skriver:

  Så otroligt vackert det är på den delen av din ö! Vilken blomning och jag nästan dånar när jag ser alla kungsängsliljorna, så otroligt vackert! Är dom på riktigt, höll jag på att säga, eller är dom planterade? Hur som helst så är det en fantastisk blomma och jag älskar den! Så skir och så fint och man kan verkligen undra hur den kunde bli så fin!
  Agneta kram och trevlig helg

 15. Raija skriver:

  Så mycket underbara blommor du hittar och blommande träd. Den här årstiden är verkligen vacker och det är bara att njuta. Kungsängsliljor har jag aldrig sett i det vilda, så det var verkligen fint att få se ett hav av dessa, där de trivs fint.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *