Kupan hade inte bara öppet….

…utan det visade sig att det skulle vara mannekänguppvisning idag också och det var väl kanske tur, för det var faktiskt inte så många kunder under förmiddagen. Det var en väldigt fin förmiddag med sol och skaplig värmen, så jag antar att folk hade annat att ta sig för än att gå och handla secondhand, men fram mot halvtolv-tiden började mannekängerna anlända och då blev det liv och rörelse, för det var inte bara vuxna utan 10-12 barn i varierande åldrar som skulle visa barnkläder.

Vi skulle det duka och koka kaffe, så att allt var färdigt när uppvisningen av vårkläderna skulle visas, så vi hade fullt upp.

När mannekänguppvisningen var avklarad var det många, både barn och vuxna, som köpte en hel del av de kläder de visat, så jag tror att det blev en skaplig kassa trots den lugna förmiddagen. Vi från Klintehamn blev avbytta vid halvtre-tiden, så vi var hemma igen strax efter tre.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Valborgsmäss. Bokmärk permalänken.

12 svar på Kupan hade inte bara öppet….

 1. Beppan skriver:

  Bra initiativ med mannekänguppvisning! Och positivt att många
  köper second hand numera. Slit- och slängeran är förhoppningsvis över.

  • Ingrid skriver:

   Det finns mycket jättebra kläder till låga priser, så det är klart att det lockar. Barnkläder t ex som är så dyrt att köpa och som blir snabbt urvuxna. På Kupan får man dem för en spottstyver.
   Kram

 2. Agneta skriver:

  Kul med mannekänguppvisning! Det gör nog att man säljer mer. Jag blir lite lätt avundsjuk när jag hör att ni har såpass fint väder. Det har vi inte här. Vi kan knappt ha dörren öppen till verandan….men det kommer, det kommer nog!
  Agneta kram

 3. Znogge skriver:

  Härligt att det blev klirr i kassan trots att det inte var rusning!

  Kram

 4. Musikanta skriver:

  Jättekul med mannekänguppvisning av secondhandkläder! Första gången jag hör talas om det. Det måste ha varit ett verkligt dragplåster. Här har det ösregnat hela dagen, men vi har varit i Linköping och köpt en laptop till mig så jag är jätteglad ändå. Hoppas på lite uppehållsväder i morgon så man kan ta sig en promenad och försöka ta lite bilder på våren.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

  • Ingrid skriver:

   Kupan i Hemse har mannekänguppvisning varje vår och höst och det är alltid uppskattat.
   Här är det inget fotoväder idag, för det regnar nu igen. 🙁
   Kram

 5. Kraka skriver:

  I Stockholm var vädret inte det allra bästa, men regnet som började lite smått skrämdes på flykten av blåsorkesten som spelade Internationalen och Arbetets söner. Men mulet fortsatte det att vara.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här hade det varit ett utmärkt väder för lite sång och musik utomhus, men det förekommer inget sådant den första maj varken i Klintehamn eller Hemse där jag befann mig igår.
   Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Vilken bra idé! Second hand säljer väldigt bra här i stan både hos Myrorna, Röda Korset och Erikshjälpen. Jag skulle tro at de skulle sälja ännu mer med en mannekänguppvisning lite då och då.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.