Kupan – Mina drömmars land

Jag har just kommit hem efter ett svettigt pass på Kupan. Vi har haft upp mot 30° i dag igen och hade vi inte haft en fläkt i närheten av kassaapparaten hade jag nog inte orkat. Turisterna måste ha tröttnat på solen och stranden, för många var de som handlade på Kupan i dag.

Vi har 50% rabatt den här veckan på de redan förut låga priserna och det lockar givetvis. De som jobbade förmiddag hade inte ens kunna pausa så mycket att de kunde ta sig en kopp kaffe och vi hade det nästan likadant. Men tiden går fort när man har roligt, så timmarna försvann i ett huj och det var riktigt trevligt att stämma av dagskassan.

Fast i förmiddags trodde jag nästan att jag inte skulle orka jobba i dag. Jag mådde inte alls bra och la mig faktiskt och vilade en stund efter frukosten.

Det blev sent igår kväll, men det var väldigt trevligt. Vi åt på Celine och när vi var färdiga var det dags att gå till Länsteatern. Det var en fantastisk föreställning där Marie Nilsson är helt magnifik i sina monologer och Lennart Bäck, Lee Gotvik och de andra är inte dåliga de heller. Sången och musiken var också bra och Benny Andersson hade bidragit med musiken till ett par av Maries texter.

Föreställningen handlar om problematiken med landsbygdens utarmning, Marie dissekerar den gotländska folksjälen och det hela landar till slut i den sorgliga dagen för lite drygt två år sedan då hennes älskade syster Josefine drog sitt sista andetag.

Jag skrattade så tårarna rann och jag rördes så att tårarna rann och rann inte de så rann svetten, för varmt var det i den fullsatta lokalen. I pausen köpte vi vatten, men det var precis som om det inte förslog.

Jag kom i säng vid halv tolv-tiden och elva/halvtolv går jag och lägger mig i vanliga fall också, så det var ju rätt sovtid, men jag hade väldigt svårt att somna. Jag borde väl ha satt på tv:n och slappat där en stund, för det var mycket som snurrade i huvudet och jag var uppe ett par vändor innan jag kom till ro. När mobilen larmade vid halvåttatiden kände jag inte alls för att gå upp, men Luther stod där och drog i lakanet, så det var bara att svänga benen över sängkanten och sätta igång. Så det satt bra med en vilostund innan det var dags att gå till Kupan. Jag gick förresten inte utan jag tog bilen, för jag kände inte för att gå i solgasset och i bilen kan man i alla fall få svalka.

Man kanske skulle ta sig en biltur i morgon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Teater och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Kupan – Mina drömmars land

 1. Kicki skriver:

  Så ihärdig du är som fortfarande ställer upp och arbetar på Kupan, och det trots den hemska värmen.
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Det måste ha varit en mycket bra föreställning med tanke på att så många skratt genererades och av olika anledningar. Luther har bara effekt på mig när det är tisdag och jag ska storhandla 😉

  Kram och god kväll!

 3. Kraka skriver:

  Låter väl som en bra idé med en biltur. Min AC har gått sönder och jag har inte vågat lämna in bilen, får ta det till nästa sommar. Har beställt tätning och renovering av min skorsten och det gäller ju att gå i land med kostnaderna.

  Kram

 4. Du är verkligen tapper och ihärdig, som går och jobbar när det är så varmt och du inte mår riktigt bra! Såna är vi i vår generation…
  Trevligt att höra att gårdagskvällen var bra, och bjöd på både skratt och tårar. Och när Benny Andersson varit inblandad, så förstår jag att musiken också var förträfflig! Ett viktigt och känsligt ämne dessutom, som förstås kan göra att man har svårt att sova.
  Ja, jag sa till maken härom dagen, att en utfärd hade varit rolig, men man vill ju inte gå ut ur den luftkonditionerade bilen…
  Inget regn här än!
  Må så gott, kram, Monica

 5. Gunnel skriver:

  Värmen tar bort all ork i stort sett. I natt har jag haft en orolig natt. Trots alla fläktar i sovrummet har jag nästan badat i svett. Alldeles molnigt och lite regn nu på morgonen, men det är redan 23 grader. En helt igenom regnig dag hade inte suttit fel. Kram

 6. wiolettan skriver:

  Det låter som om du haft en varm men innehållsrik dag.
  Bra gjort av dig att orka med jobbet på Kupan då det är så varmt där, fläktar lindrar ju en aning, men tar inte bort värmen.
  Jag kommer ihåg då jag läste om att Josefine hade avlidit. Så plötsligt och så oväntat, så ung som hon var. Sorgligt, hon sjöng så fint.
  Vi har redan plus 29 grader och det är verkligen jobbigt. Håller mig inomhus, utom en promenad på morgonen.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.