Kurs på Suderbys

Idag har jag varit på en kurs på Suderbys Herrgård, arrangerad av Riksbyggens Intresseförening, för att lära mig lite om hur styrelsearbetet i en bostadsrättsförening ska fungera och vad det innebär att vara styrelseledamot i en sådan förening. Nu är jag ju inte ledamot utan bara suppleant, men jag tycker om att sätta mig in i saker och ting, så jag fick åka med ändå.

Vi var lite oroliga när vi åkte iväg i morse, för det skulle komma föreläsare från fastlandet med morgonflyget och dimman låg tät över ön, men de lyckades komma i tid i alla fall så dagens schema gick enligt plan.

Dagens program tog upp Försäkringsfrågor, Juridik i styrelsearbetet och Ledamotsrollen och så fick vi kaffe och lunch förstås. Mycket nytt fick jag lära mig och det tar nog ett tag att smälta all information.


Ett något avskräckande exempel på ett möte fick vi titta på.

Dimmolnen löstes upp fram på förmiddagen och det blev en riktigt solig eftermiddag, men det blåser som attan, så jag hade ingen större längtan ut.

Ha en skön fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter. Bokmärk permalänken.

14 svar på Kurs på Suderbys

 1. Znogge skriver:

  Ha ha! Där fick man sig ett gott skratt 😀 Hoppas att det inte är lika illa i er bostadsrättsförening :mrgreen:

  Kram och trevlig fredagskväll!

  • Ingrid skriver:

   Nej vi har ett väldigt bra klimat i vår förening och när det är stämma är det revisorn som sitter ordförande och då går det undan med fart och kläm. Det är nätt och jämt att sekreteraren hinner med.
   Kram

 2. Karin skriver:

  Jag skrattade gott år Galenskaparna! 😀
  Tack för klippet!
  Ha en fin helg!
  Kram Karin

 3. Underbar sketch! Skrattade väldigt gott – det otäcka är bara att i en del föreningar så finns det såna här personer. 😕
  Har varit med i en (som redaktör) där en äldre herre strulade till årsmötet så till den grad att hälften lämnade när det var halvtid och paus. Inte för att han gjorde något fel direkt, men han ville att den ideella föreningen skulle skötas som ett jätteföretag. Han började bli lite till åren och ganska vimsig….. 🙄
  Sen var jag – återigen som redaktör – med i en annan (faktiskt här på Gotland) där en av styrelsemedlemmarna hade så dålig hörsel att han knappt hörde vad som sas. Alltså parkerade han sig alltid bredvid mig (jag har en tordönsstämma eftersom Rolle hör dåligt) och sen satt han och frågade mig hela tiden vad som sas. Mycket jobbigt, det slutade med att jag missade en massa! 👿
  TREVLIG HELG i blåsten!
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Igår använde man mikrofon och det är jättebra, för visst är det så att när man kommit upp i åren lite avtar hörseln. Jag tycker att det är jättejobbigt när man sitter på ett möte och inte kan uppfatta allt som sägs.
   Kram

 4. Skatan skriver:

  😛 … Ja det kan nog vara nyttigt att lära sig styrelsearbete i en bostadsrättsförening. Jag har suttit med i en del som inte har ”kunnat”.

  Kram!

 5. wiolettan skriver:

  ”Gamla ska sitta” det låter det. Galenskaparna är roliga.
  Det finns mycket att lära, nyttigt att gå på kurs och berika sig. Min man är också mycket involverad i föreningar och tycker att det är roligt. Bra om man är lite utåtriktad då, så det passar inte mig ett dugg. Håller mig i bakgrunden.
  Trevlig helg och kram till dig.

 6. Suss skriver:

  Här har vi sällan dimmigt, men vi fick också vår beskärda del av blåsten, idag (lördag) är det lite lugnare. Kram!

 7. Lambergsfrua skriver:

  Galenskaparnas humor är underbart rolig tycker jag.
  Jag att vara ledamot i en bostadsrättförening kräver en hel del kunskap och den kan man aldrig få för mycket av. Då är det utmärkt att gå på de kurser och utbildningar som bjuds. Vi har inga suppleanter längre. Vi är sju personer i vår styrelse: ordförande, v ordförande, sekreterare, v. sekreterare och tre ledamöter + en HSB-representant. Den sistnämnda är inget krav på npågot sätt, men vi var valt det för att ha med någon som verkligen kan lotsa oss genom juridikens irrgångar 😉 Jag tror du kommer att bli ordinarie ledamot ganska snart.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Vi är fyra i styrelsen plus en representant för RB och så två suppleanter. Jag är ganska belåten med att bara vara suppleant, men är med på alla styrelsemötena, för jag tycker att det är väldigt intressant.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.