Kvällen på Lindgården – Höstlördag på Kupan

Kvällen igår på Lindgården tillsammans med mina barn och deras respektive blev mycket trevlig, med mycket god mat och goda viner. Stämningen var hög och förväntningarna ännu högre, för menyn var ju helt fantastisk, men vi blev en aning besvikna. Det var väldigt vackert upplagt och alla rätterna smakade bra och förutom de som var på menyn fick vi en liten extra förrätt till ett glas champagne och en liten mellanrätt före desserten, men det var ingen direkt aha-upplevelse.

Om jag ska ge mig på att leverera en lite mer konstruktiv kritik, så kan jag väl säga att smakerna inte satt som de skulle. Tryffelsmaken i tallrik två kände jag inte alls, lax och hälleflundrabakelsen saknade till och med salt och när vi kom till den gratinerade hummern tyckte vi alla att den ugnsbakade spetskålen var det godaste, och det var väl kanske inte tanken med den rätten. Desserten var väldigt god, men inte kände jag någon kardemummasmak i glassen. Då drack jag ändå nästan bara vatten till maten, förutom ett glas vitt vin och smakprov ur Bosses glas på de andra vinerna, så jag tycker att mina smaklökar borde varit ganska fräscha. Väldigt trevligt hade vi i alla fall och Christer Svantesson hälsade oss välkomna och gick runt vid alla borden (det var fullsatt) och pratade med gästerna.

Jag hade lite svårt att somna när jag väl var hemma igen och kommit i säng. Jag skulle nog ha satt mig och kopplat av lite framför tn:n innan jag la mig. Jag har alltid lite svårt att somna när det hänt något speciellt på kvällen, för då snurrar tankarna och allt som hänt och pratats om ska gås igenom, men till slut somnade jag i alla fall och det var ju tur, för idag var det tidig uppstigning.

Jag har varit på Kupan i Hemse och jobbat tillsammans med tre andra från Klintehamn och det har varit riktigt många kunder idag. Vi tömde några vinterkartonger och hängde in en hel del varma ytterkläder och det var verkligen sug efter jackor och kappor. Det kanske berodde på att det varit ganska grått och kyligt idag. Precis när vi skulle stänga kom det in en ”turist” som snabbt gick runt och hittade både det ena och det andra.

-Det är väl konstigt, sa hon, att här åker man från Stockholm till Gotland och hittar precis det man letat efter i storstan. Hon var väldigt nöjd med sina fynd.

I kväll blir det några trevliga timmar framför tv:n med Moreaus med mera, Robins och Downton Abbey och så ska jag försöka klämma in Så mycket bättre på 4:an också. Tala om kanalkrock!

Ha en skön lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Visby och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Kvällen på Lindgården – Höstlördag på Kupan

 1. Znogge skriver:

  Av en sådan middag förväntar man verkligen sig att utlovade smaker ska finnas med. Dricker man då i princip nästan bara vatten är smaklökarna på topp!

  När det gäller TV är det så märkligt tycker jag. Antingen är det inget att se eller så krockar flera program med varandra. ”Så mycket bättre” ska jag i alla fall absolut se 😀

  Kram och trevlig kväll!

 2. Det var ju ett litet antiklimax med maten! Menyn lät ju verkligen lovande… Men ni hade trevligt och det är ju i alla fall huvudsaken!
  Så trevligt det låter att jobba i en sådan butik!
  Kram, Monica

 3. Karin skriver:

  Jag tittade in här för att se om du skrivit något på Lördagstemat Vingslag. Och det har du ju på sätt och vis: Bilden i sidan ”huvud” består av vingslag och det där med Downton Abbey kan väl rubriceras som historiens vingslag!

 4. wiolettan skriver:

  Fint att det var bra sällskap och att ni hade det trevligt, nu då inte maten var som ni hade hoppats och förväntat er.
  Roligt att damen ifrån Stockholm hittade det hon skulle, bra betyg till er affär.
  Oj, så många program du hade glädje och nöje av. Jag är ingen speciell TV-tittare men såg Postkodsmiljonären och en kul liten, nästan ungdomsfilm. Min man var inte hemma så det blev en humorfilm.
  Kram och trevlig söndag.

Kommentarer inaktiverade.