Kvinnan som mötte en hund

Det blev riktigt vackert väder efter lunch idag och vi tog oss en skön promenad här i omgivningarna. När vi kom hem satte jag mig och läste färdigt Kvinnan som mötte en hund, en av böckerna som jag lånade på bibilioteket.

Boken är ingen deckare, men en riktigt ruggig historia ändå och man förstår ganska snart hur det ska sluta för bokens huvudperson, Vera Beckman.

Och jag förstår Kicki som inte kan glömma vad hunden i historien blev utsatt för.

Kvinnan som mötte en hund är en starkt och mycket gripande roman om en kvinna i djup kris och man läser den som en deckare, det handlar verkligen om liv eller död. Fast en vanlig deckare kan man slarvläsa lite för att komma framåt i handlingen när det blir för spännande. Den här boken har jag verkligen läst rad för rad.

Jag har inte läst något av författarinnan Elsie Johansson tidigare. Hon debuterade 1984 som romanförfattare, men har tidigare givit ut ett par diktsamlingar. Bokhyllan är uppdaterad med lite fakta om hennes författarskap och jag ska låna flera böcker av henne vid nästa besök på biblioteket. För trilogin Berättelsen om Nancy (Glasfåglarna, Mosippan och Nancy) fick hon Aniarapriset 2002, så de böckerna ska jag i första hand sikta in mig på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Kvinnan som mötte en hund

 1. Raija skriver:

  Oj, den boken låter intressant och låter som en som jag vill läsa. Trilogin Berättelsen om Nancy (Glasfåglarna, Mosippan och Nancy) läste jag för några år sen och tyckte de var intressanta och väl värda att läsa. Jag har även läst boken ”Sin ensamma kropp” som också var riktigt bra.

 2. Kicki skriver:

  Som sagt, jag minns inte mycket av handlingen, men att jag blev illa berörd det minns jag tydligt. Trilogin om Nancy läste jag allteftersom böckerna kom ut. Jag gillar vardagsnära böcker, som ger insyn (och insikt) om hur det var för bara nån generation sen.
  Tack snälla du för böckerna som kom i går. Nu har jag att göra och Berra också, han har just börjat på Släke.
  Kram

 3. Syster Kerstin skriver:

  Ja Ingrid, Nansy- triologin är verkligen bra läsning!
  Hon skriver ganska ”strävt” och rakt på sak, det gillar jag.
  Alltså, mycket nöje!!

 4. Znogge skriver:

  Om djur som kanske far illa kan jag inte läsa. Det är bara så… Boken får alltså vara för min del.

  Kram

 5. Gunnel skriver:

  Måste bara tala om att jag tycker din header är jättefin. Är det du som tagit fotot? Kram

 6. Mariann L skriver:

  Hej Ingrid!
  Just den boken har jag inte läst. Verkar vara intressant och spännande.
  Däremot har jag läst Trilogin och tyckte mycket om den. Just nu läser jag en bok av Anne Holt som är spännande. Sen har jag börjat prenumerera på Good News Magazine och fick den första igår, samt tre ”gamla”. Blev riktigt glad för alla fina artiklar och krönikor. Finns mycket att läsa där.
  Kram!

 7. Corina skriver:

  Har läst en del av hennes böcker men har aldrig riktig fastnat för henne, dom duger men nix inte favorit 🙂 Kram

 8. Sylvia skriver:

  Nu har du hittat en av mina favorit författare. Jag har läst flera av hennes böcker. Mosippan, Glasfåglarna och Nancy.Helt underbara böcker. Kvinnan som mötte hunden har jag inte läst men det är nog ett måste…. kanske mer tungt och mer ångestladdad av de andra.
  kram Sylvia

 9. Ingela skriver:

  Har inte heller läst något av Elsie Johansson men tror bestämt att där står några böcker på lut i hyllan. Tack för en mycket tänkvärd kommentar under mitt inlägg. Känner såväl igen det du skriver. Kram Ingela

 10. Lambergsfrua skriver:

  Tittar bara in som hastigast för att önska dig en skön kväll – men spännande läsning.
  Jag gillar din vackra header, som känns väldigt gotländsk. Mycket vackert!
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 11. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Trilogin om TåPelles Nancy tror jag inte att Du blir besviken på. Det är i alla fall böcker som jag gillar. Just nu läser jag en trilogi av Elsie Rydsjö, hennes böcker tycker jag mycket om.
  Nu ska jag berätta vilken spänning jag haft de sista dagarna. För lotten som jag vann 25:- på så tog jag en ny lott. På den lotten vann jag 25×2, då tog jag 2 nya lotter och vann 25: x 2 igen. Tog återigen 2 lotter – men där tog det slut, men spännande var det.

  • Ingrid skriver:

   Det författarnamnet ska jag lägga på minnet!

   Det var väl roligt att du fick lite spänning en stund i alla fall. Något liknande har hänt mig ett par gånger och är det inte större pengar det rör sig om så brukar det sluta med att man spelar bort dem till slut 😉

 12. Eleonora skriver:

  O så mycket trevligt du kan förvänta dig med Nancy-böckerna. Den tyckte jag mycket om. Ha det gott kära Ingrid. Kram

 13. Suss skriver:

  Jag har läst böckerna om Nancy, jag är övertygad om att du kommer att tycka om dem. Just nu håller jag på med Johan Theorins nyaste – Sankta Psyko och den är lite otäck. I alla fall när man som jag, läser det sista jag gör innan jag ska sova.
  Nu ska jag lägga mig och ägna en stund åt just den. Jag sover dock gott ändå! Kram

 14. Birgitta skriver:

  Vad glad jag blir för boktips. Tack! Skall kika på den lite, har inte läst den författaren innan. Spännande.

  Kram

 15. Margaretha skriver:

  Jag läste Kvinnan som mötte en hund för ganska många år sedan och blev förstås väldigt tagen av den historien. Men blev också sugen att läsa mer av Elsie Johansson och tog då trilogin. Hon skriver verkligt bra. Den senaste boken har jag däremot inte läst, tror hon har blivit lite annorlunda i sin skrivstil på gamla dar (en uppfattning jag har bara..)

 16. Skatan skriver:

  Hej Ingrid! Den boken maste jag bara lasa … jag har last lite av Elsie Johansson tidigare och det gav redan da forsmak.

  Har ska det varken vankas artsoppa eller kaldolmar … utan stekt ris kanske med kyckling eller nagot annat gott thai-food. 🙂

  Ha det fint pa din o … vi har det fint pa var o, Koh Chang.

  Kram!

 17. Anita Brehlin skriver:

  Elsy Johansson skriver bra böcker, jag har lästa många och dom är lättlästa och spännande. Så ta du och läs fler. Du blir garanterat nöjd

 18. Gunnar skriver:

  Tack för tipset! Kanske är nåt att klämma in bland deckarläsandet. Verkar intressant och spännande. Apropå hundar som far illa men där ändå berättelsen har ett helt osannolikt positivt slut. Har du läst Pesthundarna av Rickard Adams?

 19. mien skriver:

  Jag blev helt såld på böckerna om Nancy. Trots att det är fel tidsepok kände jag igen mig mycket från min uppväxt. Du har verkligen något att se fram emot. Jag tror du kommer att bli helt uppslukad av läsningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *