Kvinnfålkis dag – Vårkänslor

8 mars – Internationella Kvinnodagen en dag vi inte firar, utan uppmärksammar! I år kanske mer än någonsin efter #metoo kampanjen, som verkligen satt kvinnofrågorna i fokus. Sverige är kanske ett av världens mest jämställda länder, men ännu är inte målet nått. Det vill nog till att kampen för ett jämställt och rättvist samhälle sett ur kvinnoperspektiv förs alla dagar på året och inte bara den 8 mars.

Nu har vårkänslorna brutit ut och igår var jag och köpte mig en säck krukväxtjord och i dag har jag planterat om alla krukväxterna och tagit fram pelargoniorna som stått i förrådet under vintern. Jag brukar annars göra det i början av februari, men då var jag ju borta. De såg lite torrare och ledsnare ut än vanligt och några fick jag kasta för de hade inte ett livstecken, men de fem äldsta blev kvar i alla fall. Dem har jag haft sedan jag flyttade hit till Odvalds.

Undrar om det hopp för de här pinnarna?

Det är annars en grå och trist dag och i natt har det kommit rätt mycket snö, så jag fick anledning att ta fram snöskyffeln i morse och skotta rent på uppfarten, men nu är det blidväder i alla fall, så det töar och droppar och snön som låg på buskar och träd när jag tittade ut vid halvåttatiden är försvunnen.

Jag höll till i köket med min omplantering och där såg ut som ett bombnedslag innan jag var färdig, men efter sanering går det att vistas där igen. Nu har jag fullt i alla fönster (jag har ju inte så många), för jag slaktade julgruppen också och från den blev det tre växter, som jag planterade i krukor. Det ena är en rums-en, så den ska ut så småningom, men den får stå inne och växa till sig tills det blir varmare.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Tänkt, Vårtecken 2018 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Kvinnfålkis dag – Vårkänslor

 1. Laila skriver:

  Jag tror säkert att det blir flera fina pelargoner av de där ”pinnarna”.
  Ha det gott!

 2. Märtha skriver:

  JA, jag borde ta itu med våra ”pelargonpinnar också”… Våra står nu ljust och varmt, eftersom de finns i vinterträdgården där chilibarnen sakta börjar ta sig. Problemet är bara att där blir alltför fullt! Och våra pelargoner är utepelargoner. Dilemma varje vår. God fortsättning på Kvinnfolksdagen! Här i huset har vi inte ens nämnt ordet idag. -4,1, så här är också ”varmare”…

  • Ingrid skriver:

   Det är ju inte speciellt dyrt att köpa sig nya pellisar varje år, men samtidigt är det lite av en utmaning att få dem att övervintra, Mina står mörk och varmt utan någon jord.

 3. Ja, kvinnokampen fick verkligen fokus av metoo-rörelsen och den tystnar nog inte i första taget! Och kampen mot våld mot kvinnor får ju aldrig tystna förrän våldet är utrotat!

  Så duktig du är, som planterar om alla din växter! Det kanske man skulle…
  Snöslask här hela dagen, jämngrått, trist!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. wiolettan skriver:

  Det borde göras här också, sättas om blommor. Det brukar kännas så skönt och bra då det är gjort, stök och bök, men efteråt är det fint.
  Vi har fått mycket med snö men just i dag är det plus minus noll på termometern så det kanske töar bort. Vårkänslor har inte kommit hit ännu.
  Ha en bra dag.
  Kram!

 5. Gunnel skriver:

  Jag förstår att blommorna trivs hos dig när du pysslar om dem så mycket. Idag snöar det här för tredje dagen i rad. Trevlig helg.

 6. znogge skriver:

  Skönt att få det gjort men visst blir det rörigt. Hoppas att de ska ta sig fint 😀

  Kram och trevlig fredag!

 7. Kraka skriver:

  Än så är det långt till vår… Ialla fall här i Stockholm där snön ligger och dessutom är det grått och slask. Hur trist som helst.
  Kvinnodagen tillbringade jag på en trevlig fest med artister som framförde tal och musik. Har precis skrivit om det.

  Jag har bara en krukväxt av det äkta slaget, är hemifrån lite för mycket för växtvård. Men just den växten, en paraplyaralia, är jag mycket rädd om och den ska få sig lite ny jord snart.
  Jag köpte den bara cirka 20 cm hög den dagen då jag och min Fredrik åkte hem från sjukhuset då han var 1 vecka gammal. Han fyller 33 i slutet av sommaren och därmed också växten. De har båda växt om mig i längd, sonen är 189 cm och växten är lång och ståtlig, men jag har inte mätt den. Men i sin kruka är den lägre än jag.

  Kram

 8. Helena skriver:

  Oj vad det växer hos dig. Skottar inte vaktmästaren runt lägenheterna? Det är tungt att skotta, hoppas det börjar töa hos oss också.
  Trevlig helg!

 9. Elisabeth skriver:

  Visst är det för underligt att om en tid är det prunkande blommor på de torra pinnarna!

Kommentarer inaktiverade.