Kvinnodagen o koltrastsång

Tisdagen den 8 mars 2005

Tisdagen den 8 mars, kvinnodagen, vilken tur för oss att vi åtminstone får ha en dag om året. Maken undrade just varför det inte finns någon mansdag, men fick det självklara svaret att “mansdagar är det de övriga 364 dagarna”, möjligen med undantag för Mors dag. Nej, jag tycker egentligen inte om såna här dagar. Vad har det för betydelse egentligen att det en dag om året sätts fokus på kvinnofrågor?

Tisdagen den 8 mars och snöstorm! Det är ingen ordning med vädret över huvud taget. Jag såg på nyhetssändningen från Sicilien häromdagen att där är det så kallt fortfarande, att man är bekymrad över alla flyttfåglar som inte ger sig iväg, utan ännu är kvar vid Medelhavet.

Tro sjutton det att de inte flyttar! De har väl fått rapport om hur det är här uppe i kalla norden. Ännu har jag inte sett någon stare, annars skulle man kunnat hoppas att dagens snöoväder är ett starur, men så väl är det nog inte.

Igår när jag var ute och hämtade posten sjöng en av koltrastarna så vacker uppe ifrån äppelträdet. Jag vet inte om det var för att reta katten, för han satt högst uppe i ett annat träd och spanade. Inte kan väl koltrasten fått vårkänslor i kylan? Nej, det var nog katten som gjort honom litet upprörd. Jag hittade några burkar gamla infrusna vinbär i frysskåpet och det matar jag trastarna med nu och det är uppskattat. Äpplena är slut, det är annars det som trastarna gillar mest.

Idag har det inte blivit så mycket uträttat:strykning, mangling, det sedvanliga pysslet med matlagning och städning, en vända på Klinte, bokföringen för februari och litet annat “daterande”. Igår tog jag mig en promenad ner till stranden, men idag har vädret varit för oroligt. Åke har ont i ryggen, så han har varit hemma i eftermiddag. På förmiddagen körde han sågdus från Flisen till Gannarve Ridhus. Pållarna måste ha något mjukt och gott att gå på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Temadagar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.