Kylan tär på vedförrådet

I natt har det varit riktigt kallt igen, åtminstone med gotländska mått mätt. -7° hade vi i morse. Åke var dock uppe tidigt och eldade i vedpannan, så när min klocka ringde vid 7.15 var det varmt och gott i huset. Visst har jag det bra, som bara kan ligga där och vänta på att det ska bli behaglig temperatur innan jag stiger upp. Vi använde bergvärmen ändå tills jag läste av elförbrukningen för december och då stängdes den av. Ännu har vi rätt mycket gammal ved kvar och för att spara på elen ska vi elda med den de här kallaste månaderna. Pallarna kör Åke in och ställer precis utanför fönstret i pannrummet, sen är det lätt att plocka in ifrån dem.

Idag måste vi ta en vända till Klintehamn och fylla på förråden. Kattmaten är slut och det går ju inte an att ”gossarna” ska sitta där och titta på tomma matskålar. Nu är det inte enbart kattmat som ska hem, helgen börjar närma sig och det är ganska tomt både i kyl och frys. Jag ska nog försöka ta mig en promenad till samhället för det är stilla och fin och även om det är ett par grader kallt så är det ganska behagligt.

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Kylan tär på vedförrådet

 1. Eva skriver:

  Ha’ en fin helg, jag jobbar.

  kram

  eva

 2. Margaretha skriver:

  Du skriver så trevligt, man riktigt känner stämningen hemma hos er.
  Härligt att tillgång till ved, det slår ju egentligen all annan uppvärmning (fast man måste ju förstås passa den).

  Ha en varm och skön helg. Och hoppas katterna blev nöjda.

  Margaretha

 3. Pia skriver:

  Ja du fylla på förråden behövs alldeles för ofta tycker jag. Här i Skåne späddes snölagret på en halv dm inatt och idag är det grått och dimmigt +-0 Ha en härlig helg Kram

 4. Eleonora skriver:

  En skön och fin helg önskar jag dig söta Ingrid. Kram kram

 5. skogsnuvan skriver:

  Ett par grader kallt och sjöfåglar och enligt rykten videkissar som slagit ut. Här är -26 grader igen och det tär som sagt på vedförrådet. Tur att jag fick påfyllning för annars hade jag varit utan ved nu och fått frysa eller elda med elen och blivit totalt ruinerad.
  Önskar ibland att vintern vore kortare. Där du bor verkar det vara lagom men det verkar blåsa där också och det är väl inte så skönt. Ha en bra helg.

  • Ingrid skriver:

   Normalt har vi ju inte så mycket vinterväder att tala om, mest blåst, slask och gråväder brukar det vara, men nu har vi ju haft några ordentliga vintrar i rad.
   Nu tar man en dag i taget och njuter av att dagarna i alla fall blir längre, för det börjar verkligen märkas.

 6. Kicki skriver:

  Jag trodde inte att bergvärmen drog så mycket el, men jag ser ju på våra värmepumpar att det går en hel del. En elräkning på 3.500 för december är ju inte så kul att betala och lika mycket (minst) lär det väl bli i januari.
  Vi har -18 grader just nu, men på söndag ska det visst bli plusgrader.
  Eldar ni med meterlång ved, den ser så ut på pallen. I så fall räcker ju en inläggning ett tag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag fattar inte att det kunde gå åt så mycket el i december, för den tog över 1000 kwm mer än vanligt. Vi eldar med 60cm-ved, så det är två staplar på varje pall.

 7. ingmarie skriver:

  ja jag sa att ni hade bergvärme och då sa min man att det drar nog mycket pengar i det…han fick kanske rätt…på sommaren tror han att det är jätte bra att ha det.
  nästa gång vi ses får vi ta ett kort på oss tillsammans…jag har ju alltid min lilla digitalkamera med mig
  ha en trevlig helg…kram

Kommentarer inaktiverade.