Det dök upp ett nytt ord idag som jag aldrig sett tidigare, ordet lasra. En rubrik i Expressen meddelar att Lindsay Lohan vill nu lasra bort sina fräknar. Jag begriper givetvis innebörden, men vem har hittat på att göra ett nytt verb av uttrycket ta bort med laser? Kan det vara Expressens rubriksättare? Det är hur som helst bäst att lägga ordet på minnet, för det dyker nog snart upp i något korsord.

Låter jag grinig? Jag känner mig lite grinig i alla fall, för den här fredagen den 13:de har inletts med regn och blåst. Jag har varit ute och försökt sätta mina penséer på framsidan i lä av husväggen, för de börjar bli så rangliga så de blåser omkull i den hårda vinden. 4-5 mm regn kom det i natt/morse, men just nu är det uppehållsväder.

Men allt är inte negativt. I Dagens Nyheter kan man läsa att Högsta Förvaltningsdomstolen slagit fast att man inte behöver betala TV-avgift för en dator med internetuppkoppling, vilket Radiotjänst hävdat. HFD anser att en uppkopplad dator är inte avsedd för att ta emot tvsändningar – även om den kan det.

Det är tur att man tagit det vettiga beslutet, för annars skulle ju TV-avgift komma att gälla även alla som har en smart mobil.

Radiotjänst uttrycker besvikelse över utslaget och konstaterar att man nu får återgå till den tidigare tillämpningen – alltså ingen avgift för datorägare.

Ha en skön fredag och ta det lugnt (med tanke på datumet)! :wink:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...