Det finns inga får på Gotland, inte ens på Fårö. Det finns däremot gott om lamb, och lambi, fåren, får lambunggar.

Den här lambunggen har jag varit hos vår granne och fotograferat för vi har aldrig haft lamm här vid Stenstugu. Däremot äter vi lamm med stor förtjusning. När man ser den här lilla sötnosen känns det nästan grymt, att den om några månader är färdig för slakt och kanske hamnar på ett spett över en het kolbädd.

Det blev inget solsken idag, men det har varit milt och skönt väder. Sovrummet är sanerat och en massa kvalster har fått fly fältet. Det enda som återstår nu är att stryka sängöverkastet, som ännu hänger på tork.

Nu väntar jag på att det ska bli varmt, så att jag kan få ställa ut de här pelargoniorna. Jag har övervintrat dem i salen och sedan klippt ner och planterat om dem och titta så stora och fina de blivit. Jag måste ju skryta lite när jag för en gångs skull lyckats få några att överleva vintern. I och för sig sig så har jag några i vardagsrumsfönsterna också som börjar ta sig, men de är inte alls så här fina.

Nu ska jag sätta mig och koppla av en stund med DN:s lördagskryss tills det är dags att laga middag. Jag känner mig onekligen en aning mör efter dagens övningar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...