Långfredag – En promenad i Masshagen

Långfredagen inleddes med ganska fint väder, men kyligt. Jag vaknade rätt tidigt, men snurrade in mig i täcket och sov ett par timmar till. Den här långa dagen passar det ju alldeles utmärkt att korta av lite med en sovmorgon. Men sen måste jag ju ut ett tag, så jag tog bilen och körde ner till Flisen och ställde den där och så gick jag vårens första promenad i Masshagen.

En blå och en vit blåsippa

Egentligen var det inte så mycket att se där ännu och det var ganska blött, men blåsippor var det rätt gott om, men inte så där väldigt rikligt ändå.

Det ser nästan ut som en trollskog med alla nedfallna träd kors och tvärs

Delar av hagen är en biotopskyddad hassellund och där får man inte göra någonting, utan där ska alla konstiga baggar och andra kryp få leva i lugn och ro. Där lär ska finnas en töckenfärgad ögonfläcksbock och en prydnadsbock, vars larver lever inne i hasselstammarna och så växer det en märkvärdig sorts lav, som heter skriftlav, på hasselns bark. Det har jag läst mig till på skyltar som står i varje ända av hagen.

Blåsipporna är som finast just nu

Till Stenstugu hör också ett skifte som är biotopskyddat. Vi fick betalt för de träd som stod på området, men marken är fortfarande vår/Bosses, fast man får inte göra någonting där. Inte hugga och inte röja, men man kan ju gå och glädjas åt alla lavar och bockar.

Det ser ut som om hasselbuskarna kan ramla ner över stigen när som helst

Jag måste säga att det ser väldigt skräpigt ut i hagen med alla nerfallna träd och grenar som ligger kors och tvärs överallt, men det ska väl vara så.

Vitsipporna står i knopp

Om en månad kanske det ser ut så här……

Konstigt nog hörde jag ingen fågelsång förrän jag nästan var tillbaka vid bilen igen. Då satt en koltrast högt uppe i en tall och flöjtade. Den fågelsången tar jag inte miste på!

Ha en skön fortsättning på långfredagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Vårtecken 2015 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

19 svar på Långfredag – En promenad i Masshagen

 1. Znogge skriver:

  Den bilden på Åke är verkligen fantastisk!

  Kram

 2. Var ligger den här Masshagen och Flisen som du beskriver så fint!? 😛 Kan kanske vara nått för Santos och oss! 😆
  Den sista bilden är så fantastiskt vacker, förstår att du vårdar den ömt. 🙂
  Nu är det snart dags för Lets Dance, inte Rolles favorit så jag ska se den i sovrummet, Han ska – för en gångs skull – få ockupera vardagsrummet. Jag är lite ”extra snäll” för att han varit så duktig i trädgården sista tiden….. 😈
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det är jättemysigt i Masshagen eller Matshagen som en del säger att den heter. Det finns fina stigar och man kan gå ända ner till sjön. Nu ligger det fem vindkraftverk där vilket förtar charmen lite, men blåser det inte för mycket är det fint ändå.
   Kram

 3. Vonna skriver:

  Bilden är så fin så fin, härligt att se.

  Fortsatt trevlig Påsk från mig o maken.

 4. Kraka skriver:

  Måste erkænna att jag blir lite avundsjuk på alla vårbilder. Men allt kommer till den som kan vænta…

  Glad Påsk!
  Kram och påskpuss

 5. Hillevi skriver:

  Får man inte göra något alls? Tänker att det så småningom blir helt igenväxt och då dör väl hasseln med invånare också. Svårt det där med balans. Men som övriga säger: otrolig vitsippetavla där med Åke mitt i havet.
  Glad Påsk!

 6. Lollo skriver:

  Vilka fina bilder du fått till, på sipporna framför allt. De är verkligen vackra, och väl värda att vila ögonen på. Att se dem sådär nära, understryker skönheten …
  Den där bilden med Åke, mitt i alla vårlig fägring, har jag ju sett förut … men den är lika berörande varje gång jag ser den. Jättefint!

  Påskkram från Norrköping 🙂

 7. Raija skriver:

  Måste också ut och leta efter lite blåsippor 🙂 , för de är så fina. Kul att du hittade en vit bredvid en blå.
  Bilden med Åke i havet av vitsippor är så fin.

 8. Skogsnuvan skriver:

  Vad jag längtar efter sippor och tussilago för här kör man fortfarande snöskoter på åkrarna. Vilken underbart fin bild av din gubbe bland vitsipporna. Fast jag bara träffat er en enda gång i verkligheten så tycker jag så mycket om er. Det blev något särskilt med er och den fina dagen vi hade tillsammans. Du och jag är nog dom som skrivit längst men du är mer idog än jag och skriver varje dag. Det gör inte jag men det känns som om vi känner varandra. Ha nu en trevlig påsk. Just nu är det lugnt. Vi var 22 st igår men idag ska vi ut på sjön och pimpla och grilla korv och ha uteliv.Solen gassar men det är 4 grader kallt i skuggan

  • Ingrid skriver:

   Ja, vi har haft kontakt länge och efter den där dagen när vi fick rå om dig känns det verkligen som om vi är gamla vänner.
   Jag skriver varje dag, men mera kortfattat än du, så det går nog jämt ut.
   Det låter härligt med sol!
   Ha en skön fortsättning på helgen!
   Kram

 9. Gunnel skriver:

  Härligt med alla vårtecken, men den finaste bilden är den med Åke bland alla vitsippor. Ha en fortsatt trevlig påsk.

 10. Lambergsfrua skriver:

  Så ljuvliga vårbilder! Det är något alldeles speciellt med de första vårblommorna. Man blir bara så glad över att vintern faktiskt är över och våren gör små framsteg.
  Bilden med din Åke i vitsippshavet är så fin.
  Varm påskkram,
  Lambergsfrua 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *