Langg nati

På årets kortaste dag följer langg nati, årets längsta natt, men sedan vänder det ju faktiskt och går mot ljusare tider. Tänd adventsljusen och gläds åt dem.

Det är med andra ord vintersolståndet i dag och nu blir det inte mörkare. Det märks inte så mycket den närmaste tiden, men en bit in i januari brukar man upptäcka att dagarna blir en aning längre. Det finns hopp!

Har man sett! Där kommer nr 3

Jag fick inga röda ljus till jul och jag fick ingen blommande amaryllis heller, för de två första stänglarna har blommat över och eftersom de inte var någon prydnad längre skar jag av dem i dag. Nu står hoppet till den fina knoppen, men den lär det inte bli något av på länge.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Seder o bruk. Bokmärk permalänken.

14 svar på Langg nati

 1. Här är årets kortaste dag solig och fin, så den känns inte så kort som många grå-mörka dagar har gjort! och så kan man glädja sig åt att det vänder nu! Även om man inte märker det så mycket till en början, så vet man ju att det är så!
  7 grader varmt och sol – jag klagar inte…
  Kram, Monica

 2. Laila skriver:

  Skönt att veta att dagarna inte blir kortare nu. En del av mina hyacinter har redan vissnat så jag har fått köpa nya hoppas de klarar sig över jul. Du har tur med din amaryllis eftersom det ännu kommer en blomma till.
  Tur har jag haft idag också. Har nu fått 3 stjärnor i adventskalendern så nu är jag uppe i 2 vinster.
  Hoppas du klarar julen med vita ljus. Kram

 3. Znogge skriver:

  Jag hittade inte heller några röda ljus så Husse får försöka i morgon. Två av mina amaryllisar blommar nu och i dag köpte jag en som snittblomma. Den får gärna vara i toppform på juldagen.

  Kram och god kväll!

 4. Gunnar skriver:

  Ja visst är det skönt att det vänder nu mot ljusare tider. Vi har grått tråkigt väder men vi har ingen ishalka vilket gör promenaderna enklare.
  Hoppas att din Amaryllis blommar längre fram. Svårt att tima så den blommar på jul

 5. Musikanta skriver:

  Tycker vita ljus är vackrast så det är inga problem för mig ifall det inte finns sådana. Känns skönt att dagarna blir längre även om jag trivs bra inomhus. Fick en vit amaryllis i present för några veckor sedan som just har slagit ut. Den har barn också som växer så det knakar.
  Önskar dig en GOD JUL!
  Kram från Ingrid

 6. Helena skriver:

  I Norge är det vanligast med lila adventsljus.
  Vad roligt med den 3 knoppen, den har verkligen livsvilja.

 7. Elisabeth skriver:

  Skönt veta att det går mot ljusare tider! Ha dé riktigt bra!

Kommentarer inaktiverade.