Larmrapporter om ”carding”

Måndag 21 april 2008 | 09:40 | 8&#176 (kall morgon -1)

Nu kommer det nya larmrapporter om hur bedragare tömmer betalkort på pengar. Det kan de göra då de kommit över kortnummer, cvv-kod och sista giltighetsdag. Uppgifter, som enligt Privata Affärer, finns att köpa på nätet. Så fort man lämnar ifrån sig sitt kort på en restaurang t e x där de går iväg med kortet, riskerar man att någon oärlig individ skriver av de uppgifter de behöver och sedan använder sig av dem för köp via internet eller för att sälja uppgifterna vidare till andra skurkar. Just den här typen av bedrägerierna kallas carding.

Jag använder bl a SHB och där kan man spärra sitt kort för internetköp. Så fort jag vill använda det för att handla på internet går jag in och öppnar kortet, gör min betalning och sedan stänger jag det igen. Det känns som ett säkert sätt och jag skulle önska att andra banker följde efter. Jag är en sån där otrogen individ som använder mig av flera olika banker och till de andra har jag skickat ett önskemål om just den här tjänsten. Ett alternativ att skydda sig kan vara att skrapa bort cvv-koden (efter att man noga antecknat den någonstans), men det kan innebära att kortet inte går att använda i bankomater utomlands. Man bör därför kolla med sin bank innan man gör det.

Vad händer på Stenstugu idag? Åke är i skogen och jag ska stänga ner min dator nu och sätta igång med att vårstäda i vardagsrummet. Lite tvätt har jag att ta hand om också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Nyhetskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *