Låt ingen lura dig…

…att byta bort den här bilen. Den är i ett helt fantastiskt skick! Den ska du vara rädd om, sa besiktningsmannen när han kom med protokollet efter genomgången av bilen.

Jag får väl ta och sluta kalla Golfen för skitbil!

-Då är den värd en ordentlig service, inklusive kamremsbyte, frågade jag.

-Absolut, det är min ärliga mening, svarade han.

Jag har med andra ord varit på Bilprovningen i dag och när jag körde dit var det ännu frosthalka på vägarna, men det hade börjat töa upp, så det var nog inte så halt som det såg ut, men jag hade gott om tid och trafiken gick i 60-70 km i timmen, så det passade mig ganska bra.

Jag blev så stolt över den lille Golfen och det kändes nästan som när barnen kom hem med bra betyg från skolan. Egentligen hade jag haft funderingar på att ta en sväng i Visby, men jag ville köra tillbaka till Klintehamn innan det blev fruset på vägen igen, så jag åkte direkt hem och satte in pärlan i garaget.

Hur många gånger kan man se Forrest Gump? Jag fastnade framför tv:n igår kväll som vanligt och efter Mästerkocken satt jag och zappade lite och hamnade på TV4Film precis när den började. Jag har sett filmen flera gånger, men nu var det säkert en 5-6 år sedan jag såg den senast. Jag skulle bara se lite i början, men givetvis blev jag sittande tills den var slut. Så det blev senafte igår kväll.

Åke hade sällan tålamod
att se en hel film och ofta satte han sig inte ens ner för att se dem, utan han stod i dörröppningen till köket och tittade, men Forrest Gump gillade han.

Ha en fin fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Låt ingen lura dig…

 1. znogge skriver:

  Grattis till bilens goda betyg! Visst känns det skönt när man vet att de rullar på som de ska. Då kan man unna sig att göra reparationerna.

  Kram och fortsatt trevlig torsdag!

 2. Så roligt att din bil är så bra och så ärligt av besiktningsmannen att säga det! Då kan man ju lita på det! Dom sa ungefär så om vår bil när vi besiktigade den senast och det gjorde mig så glad! Annars är maken alltid pigg på att byta bil, men den här är han nöjd med.
  Här har halkan försvunnit men nu ska det pendla kring nollstrecket igen och då vet man inte…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Min bil har ju alltid stått i garage och aldrig varit på fastlandet och blivit utsatt för saltade vägar och det har väl gjort sitt till. Sen har det ju varit lite reparationer då och då, men då har det gällt motorn. Nytt batteri, ny generator, lambdasonderna är bytta två gånger osv….
   Kram

 3. Gunnar skriver:

  Grattis till att bilen fick godkänt! Alltid lite nervöst innan man vet.
  Jag har faktiskt inte sett den filmen, tro’t om du vill. Det har inte blivit av men ska se om jag kan få tag i den.

 4. Kicki skriver:

  Grattis till fina ord om bilen, lilla ””skitgolfen”.
  Forrest Gump är en underbar film. Det är inte så länge sena såg den (igen).
  Kram

 5. Karin skriver:

  God Fortsättning vännen!
  Nu är vi hemma efter 14 dagar i sommarstugan. Avslappnande, det är bara naturen och fåglarna som gäller! Långa promenader har det blivit både mellan och under regnskurarna.
  Imorgon börjar aktiviteter så smått med läkarbesök, och så ska jag skriva på ett protokoll som väntar på mig!
  Kramar Karin

 6. Elisabeth skriver:

  Så kul att besiktningen gick bra och att det är värt satsa några kronor på den i underhåll! Att köpa nya bilar förlorar man alltid på, så det är bättrre sköta om det man har. Ha dé gott!

 7. Geddfish skriver:

  Stort grattis till din bil, pärlan! Så skönt. Var rädd om den.
  Jag hade också en pärla, aldrig en bock i protokollet, bara beröm. Men jag ska ju inte köra, pga synen, så den fick säljas. Lite tråkigt, men jag har vant mig nu.
  Må väl, kram, Gerd

 8. Laila skriver:

  Grattis till det positiva omdömet om bilen.

 9. Åke skriver:

  Så härligt med besiktningen, Forrest Gump är en mycket varm film. Den berör ens inre… länge sedan jag såg den sist… dessutom är skådespelarna så underbara 😀

 10. Kraka skriver:

  Visst är det härligt att få igenom sin bil utan anmärkningar. Måste kolla omm jag ska besikta min bil i år eller först nästa år. Förr fick man ju en kallelse, men det får man visst inte alltid nu.
  Måste kolla den där filmen igen, minns den inte så klart eftersom det var länge sedan jag såg den.
  Önskar dig en bra fredag!
  Kram

 11. wiolettan skriver:

  Oh, ja, den filmen gillar jag också. Har sett den flera gånger, skulle gärna se om den igen. Har inte TV4 film.
  Grattis till din pärla. Jag har också haft en vit Golf. Jag har ju dessutom jobbat på Volkswagen bilfirma i många år och vet att det är bra bilar, bra andrahandsvärde, så besiktningsmannen hade rätt. Sköt väl om din pärla och det har du tydligen gjort eftersom den är i bra skick.
  Trevlig fredag.
  Kram!

 12. Gunnel skriver:

  Måste kännas skönt att Golfen fick så gott betyg. Man är ganska beroende av en fungerande bil. Forrest Gump har jag också sett ett antal gånger, men ser gärna om den. Kram

 13. Hillevi skriver:

  Bra att din bil vill fortsätta att rulla. En frihet ger den, trots bekymmer med med koll och annat.
  Nu ska jag kolla upp vad Forrest Gump är för nå´t… 🙄

 14. Musikanta skriver:

  Underbart när bilen går igenom utan anmärkningar. Det är alltid lika pirrigt varje gång vi besiktigar vår gamla Skoda som har gått 28000 mil. Förra gången gick den igenom utan problem. Såna saker som att den inte går att låsa och man måste ladda upp batteriet varje gång man ska använda den bryr de ju sig inte om. Vår andra Skoda har bara gått 6000 mil så den var det heller inget fel på. När man bor på landet måste man ha bil om man ska handla, gå på apoteket, vårdcentralen eller banken t.ex. Det tänker inte Stockholmarna på som har tunnelbana och bussar utanför dörren. (De som bestämmer.)
  Forrest Gump kommer jag ihåg att jag blev mycket berörd av.
  Kram från Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *