Letade fossil och kajp

Tisdagen den 22 maj 2007
Varmt och skönt, men väldigt växlande med temperatur mellan 12-24 grader!

Idag har det hänt en hel del. På förmiddagen var vi nere på Källingmyr (en av våra åkrar) och letade efter “kattskallar”, fossiler som är så fina att kanta rabatterna med. Förra sommaren plockade jag små, men nu vill jag ha tag i lite större. Vi hittade bara några stycken, så det får bli en ny expedition imorgon på ett annat ställe. När vi ändå var på gång passade jag på att plocka lite kajpar. De börjar bli stora och har gått i knopp, så det var nog sista gången det blev soppa på färska kajpar.

Det var varmt och härligt väder, så när vi kom hem tog jag ner gardinerna i vardagsrummet och tvättade dem och då fick det ju bli fönsterputsning och en ordentlig städning av rummet också. Det känns verkligen härligt att få rängrent (ett av mammas uttryck).

Vi hittade bara några stycken, så det får bli en ny expedition imorgon på ett annat ställe. När vi ändå var på gång passade jag på att plocka lite kajpar. De börjar bli stora och har gått i knopp, så det var nog sista gången det blev soppa på färska kajpar.

Annars är det ju trädgården som tar en stor del av min tid och mitt intresse. Nu har jag planterat ut de plantor jag hade i växthuset och nu ska jag köpa hem några blommor att ha i amplarna på verandan och utanför köksdörrarna.

Birgitta hade en kommentar till gårdagens inlägg, där hon skriver om sina pioner. Jag kan rapportera att min trädpion, som blommade för första gången förra året med 2 underbara blommor (efter att ha stått på samma plats i 10-15 år utan en enda blomma), i år tänker överraska mig med 4 stycken. Foto kommer här så snart de slagit ut.

Nu sitter Åke och ser på fotboll på TV och jag försöker leta fram en intervju här på nätet, som Gotlandsradion gjorde med en av mina släktningar förra veckan. Sedan ska jag se “Karl för sin kilt”, det tycker jag är ganska mysigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *