”Lika för lika” blev en blöt historia

Söndag förmiddag och det är mulet och det känns som om regnet hänger i luften, men jag satt just på uteplatsen och filade naglarna och det var ganska behagligt där faktiskt. Vi får väl se hur dagen utvecklar sig.

Igår kväll var Eva och jag i Roma för att se Lika för lika och det blev en riktigt blöt föreställning. Redan när jag gick ut till vägen för att invänta Eva började det stänka lite lätt.

Gotland Media bjöd på jordgubbar och bubbel, precis som vanligt

Vi var i god tid, så vi drack ett glas och åt lite jordgubbar innan det var dags för insläpp. Det var trevlig stämning och skådespelarna minglade runt bland åskådarna och tjoade och skojade, men hela tiden stänkte det oroväckande och när vi väl var på plats och föreställningen började, satte det också igång att regna ordentligt.

Vi satt ganska högt upp och ibland var det lite svårt att höra replikerna, för regnet plaskade på alla prasslande regnkappor och plastskynken. Jag hade min plastbag över knäna och den fick jag ruska av flera gånger när det samlats stora pölar regnvatten på den. Det var lite svårt att koncentrera sig på pjäsen, men visst var den bra. Det var synd att förhållandena var så dåliga. Shakespeare är ju mångordig och det gäller att hänga med i all text.

Under pausen avtog regnet lite, men i början av andra akten spöregnade det riktigt ordentligt. Skådespelarna använde paraplyn då och då och någon hade tagit på sig en regnjacka, men även de måste ju ha blivit ordentligt våta. Ja, ja! Så kan det gå när det är friluftsteater. Jag satt ju och tänkte med tillfredsställelse på den bruna gräsmattan och de torra rabatterna, som skulle må så bra därhemma av all nederbörd. Vad gjorde det då att händerna blivit alldeles vita och skrynkliga och såg ut som om man stått i en diskbalja ett par timmar.

Men pyttsan! När vi körde mot Klintehamn (ca 2 mil) blev det allt torrare och torrare på vägarna och i regnmätaren här på Odvalds var det bara lite bottenskyla.

Min regnjacka pallade inte för så mycket väta, så blöt in på bara kroppen var det sedan att ta av alla kläder och hänga upp dem på tork och ta på sig torrt. Sedan satte jag mig och såg slutet på fotbollsmatchen mellan Tyskland och Italien, som Italien så snöpligt förlorade.

Vilken kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Teater. Bokmärk permalänken.

10 svar på ”Lika för lika” blev en blöt historia

 1. Lambergsfrua skriver:

  Men vilken otur att det blev så regnigt på föreställningen! Tufft av skådespelarna att slutföra pjäsen i alla fall. Vi var med om något liknande på Dalhalla för flera år sedan. ”Lasse Berghagen med vännar” var både trevlig och rolig – tills det började regna. Efter pausen tilltog regnet allt mer och till slut valde Lasse B. att korta av föreställningen för han tyckte synd om publiken ”som liknade en samling kondomer” 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Gunnel skriver:

  Friluftsteater är nåt visst tycker jag, men det kan vara ett vågspel. En gång vädret är på topp och pjäsen bra är det en riktig höjdpunkt. Hos mig öser det ner och åskar och blixtrar för fullt. Kram

 3. Åh, så synd att det regnade så, speciellt som det tydligen bara kom där och inte hemma hos dig, där det hade behövts! Hoppas att du klarar dig från förkylning efter den rotblötan!
  Här har vi ju fått en del regn, så gräsmattan har hämtat sig lite, men det finns många bruna, kala fläckar kvar. Men den brukar hämta sig…
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Laila Östergren skriver:

  Vi fanns där i regnet också, satt längst upp. Visst var det synd med regnet för man fick verkligen koncentrera sig för att höra vad de sa.
  Vi har haft regn en gång tidigare då avbröt de föreställningen och vi fick boka om till en annan dag.
  Kram

 5. Märtha skriver:

  Söndag den tionde skall jag besöka ”min” traditionella sommarteater. Då regnar det inte! Spelade med själv för nästan 40 år sedan, och då fick vi ibland torka bänkarna på vridläktaren tio minuter före föreställningens början, sen hade vi föreställning i torrt väder, på natten regnade det igen! En gång duggade det lite när huvudpersonen hade en ”gråtscen”, och det var lite effektfullt. Har besökt sommarteatern ifråga varje sommar, inte regn en enda gång! Därför blir det uppehållsväder på söndag – meteorologen håller med. Trevlig sommar, läser alltför få bloggar när jag mest är Runda Rabattkryparen…

Kommentarer inaktiverade.