Lill-Babs R.I.P

Precis när jag uppdaterat gårdagens inlägg och skulle stänga av datorn fick jag se nyheten att Lill-Babs avlidit. Hon har ju funnits hela mitt liv och jag är uppvuxen med hennes låtar. I måndagskväll satt jag och såg på Bonusfamiljen, där hon hade en roll. Vem ska nu ta över rollen som Gugge när nästa säsong av programmet ska spelas in? Radio, tv och tidningar är fulla av minneskrönikor över henne, så jag ska inte orda mera om det, men nog känns det sorgligt. Jerry Williams förra veckan och så nu Lill-Babs, två ikoner i svenskt nöjesliv är borta.

Solen lyser lite svagt i dag också och det blåser som vanligt, men det är lite varmare och igår när jag gick till Kupan var det riktigt behagligt. Det kanske är vår på gång i alla fall.

Eftermiddagen på Kupan var trevlig, men det var inte så många kunder som förra veckan. Jag tror att de också går och väntar på våren, för inte vill man köpa vinterkläder nu. Nästa vecka ska vi skifta; ut med vinterjackor och stövlar och in med sommarkläder och sandaler.

Det blev bara en pellis som överlevde övervintringen

På förmiddagen har jag suttit och förberett Bosses deklaration och om en stund ska jag in till en granne och ”datera” ett tag, så i dag blir det ingen promenad.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Röda Korset, Sorg. Bokmärk permalänken.

12 svar på Lill-Babs R.I.P

 1. Ja, visst är det sorgligt med Lill-Babs, En så fin människa hon verkar ha varit! Alla vet vem hon var och sörjer henne!
  Idag har vi haft det mest fantastiska vårväder med 12 grader i skuggan och strålande sol, så idag blev det en riktigt lång promenad och sen lite trädgårdsarbete dessutom!
  Hoppas värmen tar sig upp till er i morgon!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det låter helt underbart! så fint har inte vi haft det, men det kommer väl. Vi har ju mycket kallt vatten runt oss, så vårar blir i regel lite kalla. I dag är det än så länge mulet, men det ska visst klarna.
   Kram

 2. Kicki skriver:

  Visst är det sorgligt med alla artister som plötsligt försvinner, den ena efter den andra.
  Lill-Babs var väl älskad av alla för sitt ovanligt vänliga sätt.
  Kram

 3. Kraft´n skriver:

  Jo dom ramlar i från, den ene efter den andre. Känns lite konstigt för dom har ju hängt
  med sen barnsbena nästan. Det är kanske det vi får räkna med, krämporna börjar sätta i
  på oss alla. Men din Pellis såg ju ut att må hur bra som helst. Kram, Anders.

 4. skogsnuvan skriver:

  En människa som hon, glittrande och lysande och det kändes som den glädjesprutan skulle leva för evigt men så ser man. Livet är skört och ibland försvinner det när man minst tror det. Här snöar det för fullt och idag blir det en innedag då jag ska försöka att måla en gammal kista som stått i uthuset och flagnat

 5. Lambergsfrua skriver:

  Lill-Babs och jag är årsbarn, så det känns lite extra sorgligt. Jag menar, 80 är ju ingen ålder bara några siffror på ett papper – så länge man får vara frisk förstås.
  Vi såg Lill-Babs i ”Annie get your gun” på Scandinavium för många år sedan och det var en fantastisk upplevelse. Vi var helt begeistrade över hur hon lyckades fylla hela den stora scenen med sin närvaro och sprudlande energi. Och som hon sjöng! Hon gav oss verkligen en upplevelse för livet.
  Grattis till din fina pellis! Den kommer nog att glädja dig hela sommaren med vackra blommor.
  Varm kram! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Nej, man tycker ju att 80 inte är speciellt gammalt, åtminstone nu när man närmar sig den åldern själv. 😉
   Jag hoppas att pellisen ska bli fin till sommaren.
   Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Två ikoner som gått ur tiden, men deras musik lever kvar!

Kommentarer inaktiverade.