Lillnyårsdagen

Som vädret är på Lillnyårsdagen, så kommer det att bli 7 veckor framåt. Jag som inte gillar snö och kyla är ganska tacksamma över dagens temperatur i alla fall, för vi har 6° nu mitt på dagen, men det är grått och regnet hänger i luften. En och annan solglimt skulle inte skada!

Gårdagens huvudvärk
har gått över och om en stund ska jag gå iväg till Kupan och jobba årets första pass. Jag misstänker att det blir en ganska lugn eftermiddag, för jag hörde på radion att alla asylboende åkte iväg i morse och de har ju varit trogna kunder.

Luciatåg på Kupan 14 december 2016

Hoppas att de kommer till platser där de har större möjligheter att skapa sig en tillvaro för framtiden än i Klintehamn.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nyhetskommentar, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

16 svar på Lillnyårsdagen

 1. Lambergsfrua skriver:

  Skönt att huvudvärken har släppt. Ja det blir nog lugnt på Kupan idag, inte bara för att asylboendet har stängt. Jag tror inte att folk i allmänhet är så köpsugna efter jul – men jag hoppas förstås att jag har fel.
  Gråväder här också och 3 plusgrader. Ingen is på Tjärnen och halkfria gator och trottoarer är helt i min smak.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Znogge skriver:

  Huvudvärk är jobbigt och svårt att tänka bort. Hoppas i alla fall att den håller sig borta så att arbetspasset blir drägligt.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju aldrig huvudvärk och har nästan aldrig haft det, så jag blir alltid lite oroad om jag någon gång känner av huvudet. Jag har ju förmaksflimmer och då finns risken för stroke och så äter jag blodförtunnande för att jag inte ska råka ut för just det, men då finns ju alltid risken för hjärnblödning.
   I dag har jag mått prima igen.
   Kram

 3. Lillnyårsdagen, det är alltså dagen efter nyårsdagen? Det har jag aldrig hört förut! Men då är jag också nöjd, för idag har vi faktiskt haft lite sol och 4-5 plusgrader! jag gillar ju inte heller kyla och halka…
  Skönt att din huvudvärk har gått över och ganska skönt med vanliga vardagar igen!
  Kram, Monica

 4. skogsnuvan skriver:

  Jag hoppas att det är fel med vädret för här har det snöat som vanligt och vi har massor med snö och jag är så innelrigt glad att Sonen är här och skottar åt mig. Må det sluta snöa snart

 5. Ann-Marie skriver:

  Jag hoppas att de asylsökande får det bra, men varför slita upp människor gång på gång.Reportage på TV ikväll med en gråtande kvinna som nu blir utvisad efter att ha arbetat i 2 år och sju månader med goda vitsord. Hennes barn kan inte språket och har etablerat sig här i Sverige. Inte ser man då till barnens rättigheter som är lagstadgat i Sverige.
  När ska de sluta skjuta bomber? Just nu när jag skriver detta så small det utanför. Baxter vill inte gå ut när det är mörkt. På morgonen är det lungt för då sover marodörerna.
  På nyårsafton hade vi strömavbrott i 5 timmar. Fettstilla ingen snö och inga grävskopor i aktion. Ofattbart med strömlösa i så många timmar. Baxter under sängen och jag låg på sängen hela kvällen, då är han trygg och vad gör man inte för sin lilla gullegris. Ja så har förkylningen slagit till men— annars är det bra.
  Kram på dig Ingrid och trevligt att läsa sammanfattningen.

  • Ingrid skriver:

   Krister o Thomas var ju här och någon timme efter de hade åkt härifrån fick jag ett mess från dem att de inte hade någon ström. Nog är det konstigt att det kan bli såna avbrott mitt i Visby. Här var det inte problem alls.
   Nu må de väl sluta skjuta raketer som skrämmer både barn och hundar.
   Krya på dig!
   Kram

 6. Lena i Wales skriver:

  Skönt att du mår bättre!
  Här i Wales är det en mycket blåsig dag och många har varit utan ström över natten och nu på morgonen, men kallt är det inte.
  Önskar dej en fin dag!

 7. Elisabeth skriver:

  Skönt när huvudvärken lättar. Jag har också haft huvudvärk, det är inte kul.

Kommentarer inaktiverade.