Frenzels glasögon

…eller eventuellt stress, trodde den danske läkaren på öronmottagningen att jag drabbats av. Det var lite svårt för honom att sätta en exakt diagnos eftersom jag är i stort sett symptomfri just nu, men för att kunna avgöra om det var kristallsjuka eller inte fick jag använde såna här glasögon som på bilden.

Det var som en tätt sittande mörk mask och när jag fått på mig den skulle jag försöka titta rakt fram utan att blinka, vilket minsann inte är så lätt. Inuti masken fanns det videokameror som filmade mina ögonrörelser med infrarött ljus. Sedan vred läkaren mitt huvud åt olika håll och på en TV-skärm kunde han då se mina ofrivilliga ögonrörelser. Vid ett tillfälle syntes det enligt honom att jag har kristallsjuka i höger öra.

Det är inte så mycket som går att att göra åt det, men jag fick ett papper med en beskrivning på några olika rörelser som jag kan försöka göra om jag skulle få nya anfall av yrsel. Förhoppningsvis får jag inga fler, men det kunde han givetvis inte garantera, för det brukar ta en 3-4 veckor innan det hela går över. Fick jag nya problem skulle jag bara ringa så skulle han ordna en tid. De vill helst göra den här undersökningen medan man har yrsel och det var därför jag fick komma så snabbt. God Påske!

Jag tog en promenad genom Botaniska trädgården när jag gick från lasarettet, mest för att se om magnolieträdet utvecklats något, men knopparna såg ut ungefär som när jag var där förra gången.

Innan jag gick till busstationen för att åka hem, tog jag en sväng förbi Almedalen också och där var det lika fint som vanligt. Det är verkligen en riktig liten oas, åtminstone den här tiden på året. :wink:

Trevlig fortsättning på Dymmelonsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...