Lisa levererade!

Lördagen startade med en 80-årsuppvaktning. Det är en av grannarna, tillika före detta arbetskamrat, som uppnått den aktningsvärda åldern. Han och familjen skulle åka på utflykt i dag, så jag gick dit, tidigt på morgonen innan de gav sig iväg, med en bukett blommor och blev bjuden på kaffe i kväll.

Fram på förmiddagen åkte jag en sväng till kyrkogårdarna i Klinte och Fröjel för att titta till gravarna. Även om man har självvattnande lådor så måste man ju kolla ibland att inte vattnet i dem tagit slut.

Havsutsikt från kyrkogården i Fröjel

Det var stilla och lugnt på kyrkogården och jag såg inte till en enda människa. Lördagmorgon sitter nog de flesta hemma vid radion och lyssnar på Ring så spelar vi och Melodikrysset.

Den här rosa pellisen är helt galen. Nu har den över 60 stänglar med blommor och blomknopp.

Det är ett härlig sommarväder i dag också, så efter lunch har jag legat i solstolen och lyssnat på Lisa Ekdahl, som med sin späda flickröst fängslade min uppmärksamhet i 90 minuter. Självskryt luktar illa, brukar man säga, och skröt med sina framgångar gjorde hon tämligen ohämmat, men det störde inte alls och luktade absolut inte illa. Berättelsen om hennes pappa och hans död rörde mig till tårar, för det var så vackert och innerligt beskrivet. Hon levererade verkligen och hon kunde gärna fått prata en stund till. Musiken var toppen den också, fast hon borde haft en minuspoäng för att hon avslutade med en egen låt. Nej, jag är generös! Hon får en fullpoängare i alla fall:
Prat: ♥♥♥♥♥ Musik: ♪♪♪♪♪

Trevlig fortsättning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Sommar i P1 2017 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Lisa levererade!

 1. Znogge skriver:

  Självvattnande lådor lät väldigt smart och ärligt talat visste jag inte att det fanns. Vi har ett skötselavtal till mammas och pappas grav men tyvärr fungerar det lite si och så. Men däremot vet de om att ta betalt.

  Lät som en intressant sommarpratare och hennes röst är verkligen speciell. Får kanske lyssna i efterhand på det…

  kram och god kväll!

  • Ingrid skriver:

   På Klinte kyrkogård har jag också ett skötselavtal, så det är de som satt dit den självvattnande lådan. Det blir ju så mycket enklare för dem med vattningen. I Fröjel har jag fått köpa och låta installera lådorna själv och det kostar ju en slant, men det är det värt tycker jag.
   Kram och god kväll själv!

 2. Oj, oj, en fullpoängare! Det var inte dåligt! Ja, hon har verkligen en speciell röst och man kan ju tro att hon gör sig till, men det gör hon säkert inte. Jag såg och hörde henne i ”Så mycket bättre” och tyckte väldigt mycket om henne. Maken var lite mer tveksam…
  Det låter så mysigt när du tittar till dina gravar. Själv går jag aldrig på kyrkogården, har så svårt att förknippa den döde/döda med gravplatsen. Har alltid känt så. Så våra gravar sköts av kyrkogårdsförvaltningen. Så är det.
  Ha en fin lördagskväll, här har det som vanligt varit växlande väder idag!
  Kram, Monica

 3. Geddfish skriver:

  Det låter så trevligt, när du tittar till gravarna, det kan jag hålla med om. Jag har aldrig haft den möjligheten. Mina föräldrars grav är för långt bort, så jag har haft Kyrkogårdsförvaltningen till hjälp och det kostar, så klart. Min make är strödd i Minneslunden och där är inget att sköta, utan jag åker dit ibland och sitter en stund och njuter det vackra.
  Ändå så tycker jag det är historiskt intressant att gå på kyrkogårdar och läsa på gravstenarna.

  Önskar dig en fin lördagskväll och kram, Gerd

 4. Gigi skriver:

  Ojojoj! Vilken fantastisk pelargon du har! Och fin färg har den också.
  Både jag och Mannen i Mitt Liv har våra föräldrar på kyrkogårdar och minneslundar långt från oss. Vi fär nöja oss med att tända ett ljus och tänka varma tankar om dem. Det fungerar det också.
  Varm kram,
  Gigi 🙂

  • Ingrid skriver:

   Här på landet är det en gammal tradition att man går till kyrkogården varje lördag sommartid och ser till gravarna. Jag hör till den skaran som försöker hålla den traditionen vid liv, även om det inte blir så ofta som förr i tiden.
   Kram

 5. Helena Sandegren skriver:

  Så trevligt att uppvakta grannen, och bli bjuden på kaffe. Vilken blomma, den har fått mycket omsorg och gödsel ser det ut som.
  Jag har långt till familjegraven, som sköts av kyrkogårdsförvaltningen. Förstår att det måste vara samma blommor på gravarna dom sköter, men lite mera fantasi av val av blommor hade inte skadat. I minneslunden är det en fantastisk rabatt.
  Ska lyssna på sommarprataren när hon fick så bra betyg av dig.

 6. Gunnel skriver:

  Oj, med blommor! Kan tala om att Mårbackan jag fick av dig blommar något enormt och är jättestor. Göran ska försöka få den att övervintra, för den är så vacker. Kram

  • Ingrid skriver:

   Så roligt Gunnel! Jag har försökt få mårbackor att övervintra i skrubben tillsammans med de andra pellisarna, men det gillade de inte. Däremot tar jag skott av dem på senhösten och låter skotten växa till under vintern, beskär och planterar om den på våren och då blir de jättefina.
   Kram

 7. Gunnar skriver:

  Jag gillar henne. Hon har en alldeles egen röst och skriver och sjunger sånt som berör.

 8. Elisabeth skriver:

  Du bjuder på vackra foton! Fina blommor och vacker vy!

Kommentarer inaktiverade.