Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns

Dagen ordspråk på min hemsida lyder så och visst är det sant. Det är alla de där dagarna som man minns, både de trista dagarna, de sorgliga dagarna, de roliga dagarna och de helt fantastiska dagarna, som är livet. Så var rädd om dagarna på dagarna, precis som Mads Mikkelsen och David Hellenius säger:

Har du bra minne? Själv tycker jag att mitt minne, när jag tänker tillbaka i tiden, är ganska dåligt. En del kan det väl vara ganska skönt att ha gömt undan i glömskans labyrinter och det finns glimtar av minnen som jag snabbt trycker tillbaka där igen, om de händelsevis skulle dyka upp, men det finns mycket trevligt som jag går och funderar på och inte riktigt kan reda ut.

Hade vi levat i USA skulle säkert ha gått till en shrink och fått mina förvirrade tankar och minnen utredda. Då skulle jag nog fått anledning att skylla mina tillkortakommanden som vuxen på min barndom. En barndom, som jag trots allt minns som lycklig, även om det fanns mörka inslag där också.

Nu får vi se om den här söndagen ger några minnen för livet. Jag betvivlar det, för det är lika grått och dimmigt som de senaste två dagarna. Ingenting särskilt är inplanerat, förutom att jag ska följa med Åke när han ska till Klinte och hämta DN, om det nu kommit något flyg med den idag. Klinte Beklädnadsaffär öppnar i ny regim och de har invigningsfest idag och då vill jag ju dit och titta och önska dem lycka till.

Klintehamns butiker har verkligen genomgått en föryngring på ägarsidan, för nu har Färghandeln, Beklädnadsaffären, Radioaffären och Skoaffären fått nya ägare. Det är jätteroligt, för i en pessimistisk stund tyckte jag att det såg ut som om vi skulle förlora all service här i samhället.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nostalgi, Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns

 1. ingmarie skriver:

  Mitt minne är jätte dåligt, men min mamma som är 77 år har ett enormt minne inte minst från sin barndom.
  Vad bra att det finns affärer kvar i klinte för vad annars skulle ni handla blir väl visby då.
  Ha en fin dag vännen

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att jag ärvt mitt dåliga minne från min mamma, för hon var likadan, medan däremot min faster Magnhild kom ihåg absolut ALLTING hur långt tillbaka som helst. Det är väldigt vilken skillnad det kan vara.

 2. Znogge skriver:

  Mitt minne är perfekt! Samma sak gäller min mamma men svärmor däremot och Husse…

  Kram

 3. anki skriver:

  Man trycker nog ofta tillbaka obehagliga minnen vilket kanske inte är så bra alla gånger. Kan vara bra att skriva ner allt obehagligt och få det på pränt och få ut det. Men även det kan vara svårt.

  Hur gick det med wamp? Installerade du det? 🙂

  Spöregn här idag, disigt så man ser inte ut över åkrarna. Men snön åker med nu, skönt. 🙂

  ha en fin söndag

 4. elisabeth skriver:

  Söndagar är sköna i sig, men inget särskilt kommer nog hända i mitt liv idag…… varmt har vi i alla fall…nu 8 grader med massor av is kvar lite överallt. Nästa år får vi nog se till skaffa ha en spark….. för huvudet vill man ju vara rädd om. Visst är det så varierande med minnet och annat. Kan vara svårt få dagarna fyllda med roliga saker jämt. Hoppas det är nån affär du kan hitta nåt i klädväg, kanske hålla utkik vad de får hem för nyheter,

  • Ingrid skriver:

   Jag har också haft funderingar på att skaffa en spark. Ska det bli såna här vintrar i fortsättningen så är det nog en klok investering.

   Jag kommer minsann att hålla koll på utbudet av kläder i vår lokala affär 🙂

 5. Tina skriver:

  Efter min burn-out för ca 6 år sen har mitt minne blivit konstigt… *ler*
  Vissa saker, som människor, kan jag ha svårt att komma ihåg om det är länge sen som jag har haft att göra med dom. Även om dom skulle stå framför mej. Mycket pinsamt!!!! Det har hänt mej flera gånger att jag inte har haft den blåblekaste aning om vem det är som tilltalar mej, även om vi i ungdomsåren varit ”bästisar”. I början fick jag panik, men numera tar jag det som det kommer och förklarar saken. Några vill inte förstå och har slutat hälsa, men det skiter (ursäkta min franska) jag i.. ;o) Det är deras beslut. Inte mitt.

  I övrigt har jag väl ett hyfsat minne. Kommer ihåg det som jag vill komma ihåg ;o)

  Mamma däremot, hon kunde rabbla dikter och sånger på löpande band. Och hade alla recept i huvudet. Och kunde berätta historier om släkten, men där tror jag att hon hittade på lite vart efter… *skrattar*

  • Ingrid skriver:

   Går man i väggen kan det nog bli som du beskriver. Jag har alltid haft svårt för att känna igen folk och tror att jag lider av face-blindness.

   Ramsor och sådant som man lärde sig i skolan har jag i minnet. Bland annat en lång ramsa med tyska substantiv i maskulinum, som jag inte har en aning om varför vi fick lära oss 😉

 6. Lambergsfrua skriver:

  Dagar som bara flyter på är faktiskt ganska sköna de också. Jag har inte längre något större behov av fullt påställ hela dagarna. Förr måste man bara ha något inplanerat till helger och lov, annars kändes som att man slösade bort tiden . Idag känner varken MiML eller jag det behovet och skulle helt enkelt inte orka heller. Nu har vi ju dessutom möjlighet att sprida ut våra aktiviteter över veckans alla dagar och det gör stor skillnad.

  Minnet? Ja du min vän, mitt är väl ganska selektivt. Det positiva jag minns framstår ofta i en något förskönad dager. Det tråkiga kan jag med ålderns rätt oftast förtränga och jag grämer mig faktiskt inte över något eller ångra något. I alla fall intalar jag mig att det är så 😉

  Trevligt med så många nya ägare till affärer i Klinte – hoppas bara att de får vara kvar och inte drabbas av någon butiksdöd.

  Varma kramar!

  • Ingrid skriver:

   Jag har lättare för att låta dagarna gå utan att det absolut måste hända något. Åke blir mera rastlös och vill att det ska hända något.

   Vi måste åka på Klinte, vare sig vi behöver det eller inte. Han frågar ideligen om det inte finns någon teater eller något att gå på. ”Vad är det för program idag?” frågar han varje morgon.

   Jag håller tummarna för att vi får behålla våra butiker och ska gynna dem i första hand och inte sticka iväg till Visby när jag behöver införskaffa något nytt.

   Ha en fin dag!
   Kramar

 7. skogsnuvan skriver:

  Jag kan känna att det är tur att man har så dåligt minne ibland så att man glömmer kylan i vintras, hur sjuk man varit och en massa andra skitgrejor som man varit med om. Lite tråkigt är det när man glömt hur det kändes att vara kär och hur en speciell blomma luktar men så länge vi inte är senila så är det väl helt ok.
  Här är också grått idag men varmgrader och lugnt så jag har njutit på altanen som har tinat fram. Katten Oskar har äntligen blivit av med hunden Bob och har suttit spinnande i mitt knä i flera timmar.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så att det är tur att man kan glömma en del. Men jag saknar en del minnen och det finns sådant jag inte kan reda ut och det irriterar.

   Så skönt för Oskar att han äntligen blivit av med grisnäsan Bob 🙂

 8. Skatan skriver:

  Livet är … dessvärre … också de dagar man INTE minns. Och dom får man passa sig för så de inte blir för många. Själv får jag sämre och sämre minne (pappa som fyller 99 år har ett kristallklart fast han börjar få liiite sämre närminne … liiite sämre) och oroar mig till och med ibland över det.
  Så det gäller att leva här och nu och försöka ”fånga dagen” och inte oroa sig i onödan och deppa ihop för ingenting och …

  Tja leva så gott man kan …

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Så härligt att din pappa ännu är så klar i huvudet. Tänk om man skulle bli så gammal, undrar hurdan man är då. Vi har exempel på männisikor med kristallklart intellekt upp i 90-årsåldern, som helt plötsligt blivit svårt dementa. Det är så tråkigt för de anhöriga 🙁

   Visst ska vi ”fånga dagen” och göra så gott vi kan!

 9. Hejsan Ingrid !
  Jaha Du där slog jag spiken i huvudet i stället för i väggen, eller hur var det ordspråket.Närminnet är väck.Men Du och alla som lästa mina berättelser från förr.Vissa saker minns man väl medan andra förfallit i glömska.

  Tror jag ska ta upp korsordslösningen igen.Nästan så jag glömt det med, hur man löser.

  härligt att det blir nya butiker, annars dog väl hela Gotland ut, det vor ju för jävligt.Fasen jag som trodde på Aprilskämtet,skämtade Dom.Ja, där ser man.Har Du lika rått och dimmigt somhär, tyckte ett tag att det skulle skina upp precis som igår men av det blev det intet.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Jag inbillar mig att korsordslösning och sudoku är bra sätt att hålla hjärnan igång. Och det är nog pysslet vid datorn också. Just det att man försöker hänga med och inte slår sig till ro och säger till sig själv, att det här klarar jag inte. Man måste ha utmaningar hela tiden!

   Idag måndag regnar det och det har regnat hela natten, men det är utlovat bättre väder fram på dagen.

   Kram!

 10. Inger Maryissa skriver:

  Jo, visst är det så att livet inte är de dagar som gått, utan de dagar som man minns
  Själv minns jag inte så mycket av min barndom.
  men det finns några minnen och goda minnen som jag försöker hålla kvar.
  men kanske är det bra att alltför smärtsamma minnen förträngs…
  Här har det också varit grått och dimmigt väder, men hoppas solen tittar fram snart igen.
  Man längtar ju så efter den och värmen efter den långa vintern
  Ha en bra fortsatt söndagskväll
  kramar

 11. Karin skriver:

  Gläds med er att ni får behålla era affärer. Det är mycket tråkigt när fönstrena gapar tomma.
  Kram Karin

 12. Doris skriver:

  Tyvärr har jag väldigt dåligt minne, det var alltid bråk mellan pojkarna vem som hade fått vad från Mormor och Morfar och inte ens då kunde jag komma ihåg det …
  Strongt av dig att skriva om de ”mörka inslagen” i din barndom, hemskt att din pappa gick bort så ung …
  Sköt om dig !
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det trist när minnet sviker och det mest försmädliga är när man inte känner igen folk, men så länge man får vara någorlunda klar i knoppen får man väl vara tacksam.

   Kram till dig Doris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *