Livet går vidare trots allt

Idag var jag och tränade på sjukgymnastiken igen efter en veckas uppehåll. Det kändes bra och jag tror att det är viktigt att jag försöker ta mig tid till det, för nu gäller det att jag kan vara stark, både psykiskt och fysiskt.

Eva och jag tog bussen till Visby idag. I och för sig var väl väglaget skapligt, men det är vilsamt att åka buss och slippa tänka på snö och halka. Det kom en hel del snö i natt, men det mesta har töat bort under dagen.

Hem åkte vi med äldste sonen, Bosse. Han hade inte sett Åke på ett par dagar och tyckte sig se klara förbättringar och det tyckte nästan vi också, så det går åt rätt håll. Åkes syster och svåger kom också på besök en stund på eftermiddagen.

Jag har läst så många uppmuntrande kommentarer och berättelser om människor som drabbats av svår stroke och lyckats komma igen, så hoppet om att Åke också ska klara upp det här ökar mer och mer.

Tack alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Livet går vidare trots allt

 1. Lambergsfrua skriver:

  Så klokt av dig att unna dig lite egen tid för att orka med den här psykiskt tuffa tiden. Så skönt det måste ha känts också att ta bussen in till Visby och sippa köra i halkan. Det frestar på och man spänner sig så mycket. Inget du behöver som extra tillägg nu.
  Vad uppmuntrande att vänner och släktingar ser en förbättring. Det tror jag är svårt att göra, när man är så nära som du är.
  Stor varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så att man inte ser de små förbättringarna när man är på sjukhuset varje dag. Det är bara att hoppas att det fortsätter att gå framåt.

 2. Agneta skriver:

  God kväll, vännen!
  Bra att åka bussen, slippa vara koncentrerad på snö och isfläckar. Bra att du återgått till din sjukgymnastik också. Du får inte glömma bort dig själv mitt i allt elänade för det gör inte saken bättre. Roligt att Åke mår bättre efter så otroligt kort tid, lovar gott.
  Han får många och långa besök och det är också viktigt för tillfrisknandet.
  Många varma tankar till er alla!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hej Agneta!
   Ja det är skönt att det finns bra bussförbindelser, så att man slipper ta bilen ibland. Det är så avkopplande att åka buss.
   Idag tar vi bilen in på eftermiddagen, för vi ska ha en tårta med oss. Åke fyller 84 år idag.
   Kram Ingrid

 3. Znogge skriver:

  Klokt tänkt att fortsätta med sjukgymnastiken. Den är viktig för dig och så att du fungerar och kroppen håller. Skönt att slippa köra när det är halt. Positivt att ni ser tecken på bättring och att det går åt rätt håll även om det säkert tar sin lilla tid.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag måste ju försöka bli bättre i ryggen och det enda jag kan göra är ju att ta mina piller och göra övningarna som jag fått av sjukgymnasten.
   Det kommer säkert att ta lång tid innan Åke är så pass frisk att han kan komma hem, men då vill det till att jag är pigg.

 4. Karlavagnen skriver:

  Du har så himla rätt! klart att du måste tänka på dig själv! Å absolut inte göra avkall på aktiviteter som är viktiga för din hälsa. Gott att ni ser viss bättring. Ta en dag i taget (lättare sagt än gjort). Å om jag förstår saken rätt så har ju du barn i Sverige så att du kan få hjälp med ett och annat praktiskt som deklaration etc om så skulle behövas. Var rädd om dig!

 5. Eleonora skriver:

  Du är så klok Ingrid! Klart att livet måste gå vidare – både för dig och Åke. Bra att du tränar så att du orkar med både fysiskt och psykiskt. Kramar om.

 6. Hejsan Ingrid !

  Tror Du inte jag tänkte på det också.
  Min stela kropp blir inte bättre med
  gymnastik, får bara ondare.Kan
  inte begripa vad jag fått i benet.
  Men det är inget att bry sig om.
  Mycket skönt att ”höra” att Din Åke
  Blir bättre och bättre för varje dag.

  Min Dotter får jag träffa 30/1, då både skola
  och Fritids är stängt, hon fick ta ledigt och
  passar då på att fara till oss.Är det inte
  härligt så säg.

  Håll ut !

  kram Mi

 7. Anita Brehlin skriver:

  Din kommentarJag tänker på er varje dag och PappersBeda och jag pratade om när vi var till er i somras och att vi tyckte så mycket om er och att Åke var en sådan gullig gubbe. Du måste ta hand om dig själv om du ska orka för jag vet hur jobbigt det är när man står bredvid och inte kan göra så mycket. Att ni finns där i hans närhet är nog så viktigt och du ska se att han repar sig så småningom. Tålamod måste man så klart ha. Kram till er båda även från PeppersBeda

  • Ingrid skriver:

   Åke är en gullig gubbe 🙂 och jag hoppas att han snart är hemma igen, även om jag ju vet att sånt här kan ta väldigt lång tid.
   Tack för att ni tänker på oss och hälsa till PappersBeda!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.