Lockande trädgårdskatalog

Torsdagen den 17 februari 2005

Idag kom det en katalog från Willab Trädgård, det är företaget som jag köpte växthuset ifrån häromåret. Jag har suttit och tittat i den ett bra tag och drömt och planerat inför kommande sommar. Vilka tjusiga växthus, uterum , trädgårdsrum och dammanläggningar det finns. Tänk att vi är beredda att lägga ner så mycket arbete och så stora kostnader bara för de där futtiga sommarmånaderna. Jag nöjer mig nog med litet krokar, snören planteringshyllor och annat att komplettera mitt lilla växthus med. Drömma kan man ju göra i alla fall.

Besöket igår hos frissan innebar en permanentning, som slutligen tog bort all gammal färg från mitt hår. Så nu är jag verkligen gråhårig! Åke tycker att det ser konstigt ut. Han trodde att jag färgat det grått. Jag vet inte om jag kommer att gilla det i längden. Litet slingor, nästa gång jag klipper mig, blir det nog.

Idag tog jag en ordentlig promenad på förmiddagen. Jag gick ner till Åke i skogen där han håller på med sin avverkning och sedan ner till Muldestranden och upp genom Härje Hallgrens hage. Det var jätteskönt, men ganska jobbigt. Det gick inte att gå i spåren, för där var det för halt och när man gick i mittsträngen brast skaren så att man skönk igenom snön.

I eftermiddag satt jag och försökte läsa i en bok, som jag fått av Eva i julklapp. Den är på italienska och handlar om Montalbano, en serie om honom har gått i svensk TV i omgångar. Men det gick inte något vidare bra för mig. En del är skrivet på sicilianska och då kan jag inte hitta orden i ordboken och förlorar sammanhanget. Jag får nog ta med boken ner till Eva, så får hon läsa den själv. Det slutade med att jag hamnade vid datorn och satt och testade och ändrade litet på min hemsida.

På måndag börjar bokrean och då ska jag åka till Visby och handla litet. Tracy Chevalier har skrivit en bok som jag inte har läst och den finns med på rean,” Den blå färgen” heter den och den hoppas jag få tag i.

Nu är det matlagning som väntar. Torsdagskväll mmm…. då blir det ett glas vin till maten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *