Lördag

Det har varit en varm och solig lördag och något regn har vi inte fått varken igår eller idag. Åskmolnen och mullret jag hörde igår visade sig ligga inne över mitten av ön, där det kom en 10-15 mm, men inte en droppe här på Odvalds.

På förmiddagen idag tog jag en vända till kyrkogården och hälsade på Åke och på hemvägen körde jag in till Stenstugu och pratade med Eva ett tag. I morgon ska vi gå på Rondo och se Livet efter dig. Boken är jättebra, så vi får väl se om filmen också är det.

Efter lunch ringde en vän och bjöd på eftermiddagskaffe, men innan det var dags att gå iväg till henne ”vilade jag middag” i solstolen (i skuggan) och lyssnade samtidigt på Bert Karlssons sommarprat, för det är flera som sagt att han skulle vara värd att lyssna på och jag håller med, han var bra.

En imponerande änglatrumpet

Nu ska jag smyga iväg ut med några kannor vatten. Visserligen har jag ingen sån här stilig blomma, men jag vill ju försöka hålla liv i krukorna med pelargonior och i rabatten börjar dahliorna blomma. Inte kan jag låta dem stå och vissna 😉 på tv såg det ut som om det kanske skulle kunna bli lite regn på måndag, men det är ju inte så mycket att lita på.

Trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Odvalds. Bokmärk permalänken.

8 svar på Lördag

 1. znogge skriver:

  Du får rapportera om hur filmen var. Gillade verkligen boken och ser fram emot att se den.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Varmt och soligt och kvavt här också idag, men vi fick faktiskt lite regn, 3-4 mm; man är tacksam för varje droppe! Annars är det som hos er – här vid kusten drar det över och börjar inte regna förrän det kommer lite in över land.
  Det var en stilig änglatrumpet, våra har också blommat otroligt mycket i år!
  Ha en fin söndag och så hoppas vi på regn över Gotland på måndag! Och gärna här också!
  Kram, Monica

 3. Lambergsfrua skriver:

  Jag har en väninna, som just kommit hem efter en härlig och solig semestervecka på Gotland. Hon hyrde privatrum inne i Visby och värden bad henne att inte duscha varje dag på grund av vattenbristen. Tur då att hon kunde bada i havet varje dag. Hennes besök sammanföll med Stockholmsveckan, så det var lite livligt på stan, men också en hel del trevliga arrangemang. Som tur vad hade hon med sig öronproppar för nattsömnen 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Yngste sonen bodde vid Stora Torget i många år och han brukade komma hem till Stenstugu och sova någon natt då och då när det var som stökigast i stan.
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Det var rätt torrt på Öland också och det var inte så mycket till regn som kom den där dagen.
  Här i Lidköping är det också vackert väder, men skillnad, känns något mer kyligt och blåsigt. Nyss kom en skur.
  Trevlig söndag, kram, Gerd

Kommentarer inaktiverade.