Lördag

I dag har det varit klarblå himmel hela dagen, men inte speciellt varmt i luften. Jag gick ut på en promenad i morse och hade tänkt gå bra mycket längre, men så kom jag på att jag inte tagit mina morgonpiller, så jag vände hem igen. Sånt får man ju inte slarva med!

Väl hemma klädde jag om och gick och la mig i en solstol ett par timmar och det var jättskönt, men så började det bli dags för lunch och den intog jag på balkongen som vanligt.

Jag såg på facebook att det är snö och kallt på Gotland fortfarande, så då kände jag att jag måste ut och ta en promenad till. Det gäller ju att passa på nu när man kan gå utan att vara rädd för någon halka. Det stundar andra tider när jag kommer hem igen, det är helt klart!

Jag vet inte riktigt vad det här är, men det ser ut som kaprifol och nu blommar den helt enormt.

Här den gått till anfall mot en palm

I palmen utanför min balkong flöjtar koltrasten så vackert. Jag undrar om den kommer att stanna här på Teneriffa eller om den flyttar norr ut senare i vår?

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz. Bokmärk permalänken.

16 svar på Lördag

 1. skogsnuvan skriver:

  Jagh längtar efter koltrastens kvitter för det är min favoritfågel men det lär väl dröja många månader innan den kommer hit

 2. Syster Kerstin skriver:

  Ja , tyvärr Ingrid så lär du nog få en släng av vintern när du kommer hem.
  Men det har faktiskt varit mycket fina stilla dagar, hur som så är våren bara runt hörnet så hav förtröstan!
  Klem.

 3. znogge skriver:

  Men vilken blomsterprakt! Tyvärr har vi den inte här än!

  Kram

 4. Bosse Lidén skriver:

  Jag gillar att komma glidande lite bakom dig. Kommer ihåg att jag gjort det förr. Nu har jag läst ikapp och njutit av många fina foton. 🙂 Men den där ödlan skulle jag inte vilja hälsa på.
  Du verkar ha haft en bra resa. Givetvis intressant att jämföra med din och Åkes resa för snart tjugo år sedan. Vissa saker är sig likt och finns kvar. Men naturligtvis är mycket nytt och förändrat. Livets tand.
  Vi människor är ofta vanedjur. Väljer samma plats. Helst om vi uppskattade den sist. Den barska damen som skulle ha betalt även av kunderna tyckte jag inte om. Njut du på. Har du tur är snön och halkan borta när du glider ner med planet i Visby.
  Kram Bosse som också följer The Queen på Netflix.

 5. Lena i Wales skriver:

  Du ser ut att ha det lika fint väder som hos mej på spanska fastlandet, fast idag är det molnigt och lite kallare.
  Tror också att dessa oranga blommor är en slags kaprifol. Vi har mycket av dessa här hos mej också.
  Njut av det goda livet!

 6. Det ser verkligen ut som en kaprifol, men vilken växtkraft! Det ser så härligt ut med alla blommor där, här är det lite magert på den fronten för närvarande.
  Passa på att njuta, för Sverige har fått en ny köld- och snöknäpp!
  Kram, Monica

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fantastisk blomsterprakt du visar! Jag tror att man uppskattar överflödet ännu mer, just för att man vet hur det ser ut hemma. Tydligen har det varit rena kaoset på Arlanda på grund av snön som föll tidigt i morse. Dottern och Svärsonen flög hem från Barcelona i går och blev kraftigt försenade. De kom till Arlanda via Kastrup i natt innan snöfallet satte igång på allvar. Hoppas att den inte påverkar din hemresa i alla fall.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Elisabeth skriver:

  Du har många vackra blommor liksom de finns här. De orangea är praktfulla, men börjar vara överblommade. Vi har också några koltrastar, som underhåller oss. De börjar rätt tidigt på morgonen. De bidrar till känslan av vår och försommar.

Kommentarer inaktiverade.