Lördag igen

Det är fasligt så fort tiden går, jag tyckte att det var bara någon dag sedan det var måndag, men nu är det lördag igen. Eftersom jag passade på att utnyttja temadagen igår, som var Slarvighetens dag, fick jag skärpa till mig lite idag och gå loss med trasan och snabeldraken, men när de värsta dammtussarna var avlägsnade åkte jag upp till kyrkogården för att se till graven.

Det är tre veckor sedan jag satte den här rosenbuketten på Åkes grav och egentligen skulle jag ha tagit bort den idag, men på långt håll och med svaga ögon lyste den så fint, så den får stå kvar en vecka till.

På tillbakavägen körde jag in till Stenstugu och där skulle Eva, Edoardo och Alessia just gå en promenad med hästarna. De erbjöd mig att följa med, men jag avböjde. Det blåste och var lite ruggigt väder och jag var inte direkt klädd för skogspromenad, men jag fick med mig några kvistar forsythia hem i alla fall.

Forsythiakvistar från Stenstugu i en vas från Sicilien

Nu får vi se hur lång tid det tar för blommorna att slå ut. Det brukar ta ungefär en vecka.

Ha en fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hästarna, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

22 svar på Lördag igen

 1. wiolettan skriver:

  De står ju fint ännu och blommar, så jag förstår att du inte kunde ta bort dom.
  Fin vas och inne i värmen tar det nog inte länge innan kvistarna blommar.
  Just nu har vi nå´n grad plus och det blåser, det var bättre väder i morse.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

 2. Znogge skriver:

  Vilken lyckad kombination med vasen och kvistarna! Här är det liknande väder så långrundan blev i kortaste laget i dag.

  Önskar dig en trevlig kväll!
  Kram

 3. Elisabeth skriver:

  Nog går veckorna fort alltid! Så härligt med forsytian. När den blommar är det verkligen vår.

 4. Skogsnuvan skriver:

  Forsytiakvistar är så vackra men här finns det inga och det står nog på innan viden börjar slå ut. Just nu när Skatan drog söderöver igen började det blåsa och snöa.

 5. Kicki skriver:

  Nu har jag läst ikapp, det blir inte dagliga besök nu när jag pendlar till Uppsala. Det har varit så skönt att vara hemma idag. Skulle ha städat, men det blev inte så mycket av med det.
  Kram/Kicki

 6. Ulla Anderstedt skriver:

  Så vackra rosorna står kvar i kylan! Du ska se att forsythian snart slår ut. Ser att du också ha en amaryllisknopp. Här har också varit kallt och blåsigt och på eftermiddagen snö. Har kommit av mig med mitt hemmafixande idag, när dottern ringde och berättade att hon tingat en valp, som vi ska hämta i Värmland till påsk. Passar bra, då vi kommer att fira påsk i deras hus i närheten. Vi ska ha hunden tillsammans. För mig blir det mer friskvård då jag ska gå ut med hunden. Får se hur det går. Vi har talat om det här i flera år. Ville samtidigt önska dig en trevlig och skön helg! kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har faktiskt två amaryllisar som inte lyckades pricka i julen, men det gör ju inte så mycket. De är välkomna när de kommer. Så spännande med en valp. Jag älskar hundar och har gjort det sedan jag var barn. Lycka till med den!
   Kram

 7. Rosorna är faktiskt jättevackra, även om de egentligen är vissna!
  Här har det också varit en regnig, och framför allt blåsig, dag.
  Så det blev bara en kort promenad.
  Vi tog bort vår forsythiabuske för ett par år sedan – nu kan jag sakna den…
  Kram, Monica

 8. Musikanta skriver:

  Önskar dig också en trevlig fortsättning på helgen. Den har ju börjat bra!

  Kram från Ingrid som har lovat att underhålla med allsång på ett demensboende i morgon. Lyons bjuder på kaffe och jag spelar på min synt. Underligt att fast ingenting annat funkar för många av de gamla så kommer de ihåg de gamla visorna.

 9. Kraka skriver:

  Så fint både vid graven och med forsythiakvistarna hemma. Hoppas du får en riktigt fin helg!
  Kram

 10. Gunnar skriver:

  Ja även en vissen bukett blommor kan vara vacker. Vi har hafr Forsythia men den dog nån kall vinter. En av de finaste vårbuskarna tycker jag.

 11. Både blombuketten och hästarna var jättefina! Trots att den ena var gammal och bedagad och dom andra unga och alerta!! 😆
  KRAM
  Susie

Kommentarer inaktiverade.