Lördag och julmarknad

En ganska grå och dyster lördag är det idag och för att pigga upp oss har vi varit på Lion´s julmarknad på Rondo i Klintehamn. Där var det massor av folk och vi mötte hur många bekanta som helst.


Musikunderhållning
Rune Karlsson hade som vanligt försäljning av en massa julsaker

Många tomtar och många stånd med hemstickat och hemvirkat,
hemkokt och hembakat fanns det

Och vi avslutade med risgrynsgröt och skinksmörgås

Sedan skulle det bli mannekänguppvisning, men det var så mycket folk och jag som är kort i rocken såg inte ett jota, så då åkte vi hem.

Nu är frågan om vi ska åka till Endre i kväll och uppvakta Åkes syster som firar sin 75-årsdag. Det är långt att köra, det är mörkt, det kan bli regn, det kan vara halt…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Klintehamn och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Lördag och julmarknad

 1. Lambergsfrua skriver:

  Så trevligt ni verka ha haft det på julmarknaden´- och gröten ser god ut;)
  Jag förstår att du tvekade att köra långt i mörker och eventuell halka. Det är det sämsta med den här årstiden. Kanske ni kan fira Åkes syster vid senare tillfälle på dagtid.
  Ha en skön lördag!
  Kramar,
  Lambergsfrua

 2. Karlavagnen skriver:

  Julmarknaden såg jättemysig ut. Vad synd att du inte kunde se något, kunde du inte ha knött dig fram lite? Folk borde kanske kunna ta lite hänsyn tycker jag? Trevligt med födelsedagskalas men resan låter lite vansklig. Ni är nog vuxna nog att ta bra beslut så jag önskar en trevlig resa och trevligt firande! kram!

 3. Laila skriver:

  Kul med lite bilder. Jag handlade lite lotter och kaffebröd, så åt vi gröt o skinksmörgås. Jag skippade modevisningen också, vi såg ju modevisningen på julskyltningen så jag tyckte det räckte och så var det ju skidor på TV som lockade. Då tar vi kaffe och inhandlat kaffebröd.
  Jag tycker också det tar emot att ut och köra långt när det är mörkt den här årstiden.
  Ha det så bra!

 4. Gunnel skriver:

  Det blåser och ösregnar här idag. Inget mysigt adventsväder alls. Jag är inte heller speciellt förtjust i att köra långt när det är mörkt och regnigt. Kram

  • Ingrid skriver:

   Nej, ju äldre man blir, mer tar det emot att köra i mörkret, det måste ha med synen att göra på något sätt. Man blir alldeles vimmelkantig av alla lysen.

 5. elisabet skriver:

  Här öser regnet ner så nån julstämmning är det inte.
  Härligt att du gillar böckerna. Kul att man känner igen så många platser tycker jag.
  Ha en fin andra advent

  kram

 6. Znogge skriver:

  Vädret är inget som lockar till långa bilturer men 75 är lite extra. Det finns ingen möjlighet för er att övernatta?

  Kram

 7. Margaretha skriver:

  Ja, det är något alldeles speciellt med julmarknader. Trots att man har så mycket julpynt hemma, så nog blir det en ny liten sak i alla fall.
  Det borde kanske ha varit lite (alltså lite) snö, det hade ju blivit lite mer stämning då.
  Man får lyssna på julmusik i stället (se min blogg)

 8. Skatan skriver:

  Vad bra att marknaden var inomhus så ni slapp frysa. Den såg verkligen trevlig ut. Det är kul med julmarknader.

  Jag skulle också dra mig för att åka ut på vägarna i mörkret och det kan ju vara riktigt halt när temperaturen är runt nollan och det blåser.

  Hur ni än gör önskar jag att ni får en trevlig kväll.

  Kram!

 9. Lisbeth skriver:

  Nja att köra nu när det är becksvart efter vägarna tror jag inte är någon hit men det är ju trevligt med ett besök hos släkten med så du kanske ska dra lott
  Kommer ni iväg så kör försiktigt
  Kram

 10. Suss skriver:

  Det är härligt med julmarknader och så mycket fint det såg ut att vara .Vi skulle också gå på minst en idag, men först till graven och sedan till skogs för att ta hem lite enris. Det gick bara bra, men sedan kom ovädret som inte var något vanligt höstregn. Det blåste och STORA droppar bara vräkte ner.
  Vi avstod allt vad julmarknader heter och åkte hem och kurade ihop oss inomhus. Åt god mat och turas nu om vid datorn. Det kommer säkert en ny julmarknad nästa helg. Nu frågedags. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Här är det ett riktigt busväder nu med hårda vindar och massor av regn. Jag är glad att vi inte åkte iväg utan stannade hemma i värmen och tryggheten.
   Lycka till!

 11. Ama de casa skriver:

  Trevligt med julmarknad och GOTT med risgrynsgröt!
  🙂

 12. Eleonora skriver:

  Visst är det trevligt att julmarknader fortfarande ordnas av några eldsjälar. Nostalgiska saker som finns att köpa och så det att man kan fika och träffa vänner. Trevligt verkar ni ha haft det.

Kommentarer inaktiverade.