Lördagen – fortsättningen

Jag skulle ju återkomma med att referat från vårt 30-årsjubileum, men det blev sent innan jag kom hem i natt.

Vi hade verkligen tur med vädret igår. Det var soligt och varmt och skönt. Ja, inne i tältet blev det nästan i varmaste laget när solen gassade på som mest.

Klockan tre samlades gästerna och medan de fick ett glas cider med lite tilltugg startade grillmästaren, tillika föreningens ordförande, grillandet av oxspett och kycklingspett. Det tar ju en stund att grilla så att det räcker till sextio personer.

Nu har de första gästerna anlänt och när alla kommit, hälsat på varandra och fått sig något att dricka, gav vi oss ut på en tipspromenad här i området.

Här ger vi oss iväg. Det var knepiga frågor, men jag hade turen med mig och fick nio rätt av tio. Jag stupade på ett vädertecken, en fylld triangel med spetsen uppåt, det är ett tecken för hagel och jag drog till med dimma, så korkat och så försmädligt. Av de som var med på promenaden var det i alla fall en som hade tio rätt.

Sedan var det dags för mat och vi åt grillspett och potatissallad, grönsallad och smör och bröd. Jag tyckte att det smakade riktigt gott och maten räckte till och blev över.

Efter maten gjorde ordföranden för föreningen en sammanfattning av vad som hänt under de trettio åren sedan området byggdes. Det finns en kvinna som bott här sedan dess och hon förärades med en blomma. Hon är idag fyllda nittio år.

Så kom Brändu Sveinpälsar och spelade och sjöng för oss. De är verkligen duktiga och kan konsten att hålla igång. Kvällen avslutades med kaffe och morotskaka. Många gick sedan hem, men vi var ett litet tappert gäng som var kvar nästan till midnatt.

Det var en riktigt trevlig kväll!

Fler bilder från kvällen finns på föreningens hemsida. Klicka HÄR så kommer du dit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Lördagen – fortsättningen

 1. Kicki skriver:

  Vad trevligt (och gott) det där verkade. Det var väl inte så att ni blev bjudna?
  Kram/Kicki

 2. Suss skriver:

  Det blev verkligen en trevlig fest och gott verkar det ha varit också. Jag gillar kycklingspett, de går att variera så mycket bara genom tillbehör och kryddning. Brändu Sveinpälsar var ett bra namn, betyder Brändu något särskilt, eller är det en ort? KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Nu får jag ju skämmas, men jag vet faktiskt inte vad Brändu står för – det får jag försöka ta reda på. Min granne Rut är duktig på gutamål, hon vet säkert….

 3. Visst är det fint att ha sådan samvaro som ni har! Och alltid finns det några som orkar hålla i gång!

 4. Skogsnuvan skriver:

  Visst är det roligt med fest och ni såg ut att ha fint väder. Jag har varit på fest nu tre dagar irad 2 sturströmmingsfester och idag kräftor så nu får man väl återgå till vardagslivet när måndagen kommer åter. 9 rätt av 10. Det var väl väldigt bra tycker jag.

 5. Gerd skriver:

  Så kul att det blev bra!
  Jättetrevligt med gårdsfest. Men det fordrar också sina fixare och att folk ställer upp och kommer!
  En fin söndagskväll till dig, kram Gerd♥

 6. Louise skriver:

  Låter som en riktigt trevlig eftermiddag och kväll … 🙂
  Önskar dig en bra vecka …
  Kram

 7. Inger Johansson skriver:

  Vad härligt med lite fest då och då 😀

  Både Du och jag fick ju fint väder! Det blir så mycket trevligare då 😉
  Kram Inger

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vilken underbar eftermiddag och kväll i trevliga människors sällskap.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Znogge skriver:

  Vilket trevligt firande och så roligt att man uppmärksammade det! Alltid trevligt med gemenskap mellan de boende också. Tur med vädret dessutom. Inte illa det 🙂

  Kram och god morgon!

 10. Skatan skriver:

  Vilken trevlig fest ni ordnat! Vi får se vad som kan vankas i vår ännu inte nybildade förening. Den kommer att sättas samman i september tror jag.

  Kram!

 11. Det var en grillfest, inte kräftor.
  Men Du äter väl hellre surströmming.

  Huvudsaken är ju att Du hade roligt.

  Kram

Kommentarer inaktiverade.