Lördagens bussresa blev en blöt historia

Man kan absolut inte säga att vi hade tur med vädret, för det har regnat i stort sett hela dagen. Vi hann inte mer än in i bussen så började det stänka och sen höll det på.

Bussresan gick alltså söderut och först till Solsänget i Levide där vi skulle dricka förmiddagskaffe. Det blåste och stänkte till då och då, men just när en man från bygden stod och berättade om änget var det nästan uppehåll, men lagom han var färdig och vi plockade fram vårt kaffe började det regna igen. Så tråkigt! Det hade varit mysigt att få gå omkring och titta i det vackra änget och jag skulle önska att jag kunnat ta några kort därifrån, men mobilen plockar man inte så gärna fram när det regnar. Det gick inte att sitta ute, så vi fick i stället tränga in oss i en liten bod, för att få i oss vårt kaffe och sedan snabbt kila iväg till bussen igen.

Sedan fortsatte färden över Mästermyr i sakta mak, längs stranden fram till Kvarnåkershamn och sedan söderut mot Fide och när klockan närmade sig tolv kom vi fram till Holmhällar där lunchen väntade. En sparkande brasa välkomnade oss och sedan lät vi oss väl smaka av en god varmrökt lax.

När alla var mätta och belåtna fortsatte vi till dagens huvudmål, Körsbärsgården i Sundre där Marita och Jon Jonsson har låtit bygga en Konsthall omgiven av en Skulpturpark.

Marita Jonsson guidade oss runt i lokalerna

Några drog på sig regnkappor och gick ut i trädgården

Jag tycker att det här var ett väldigt spännande ställe och känner att jag väldigt gärna vill komma tillbaka en dag när vädret är nådigare. Inte för att jag förstår mig på konst, men just trädgården var väldigt lockande.

Efter ett par timmar på Körsbärsgården vände vi tillbaka mot Klintehamn, men stannade till vid Margus för att få eftermiddagskaffe och en stunds shopping. Det var många som handlade limpor, sparris och prylar där.

Så var vi hemma igen och jag snabbade på från bussen och hem till Odvalds, för även om det var uppehållsväder just då, så såg det ganska hotande ut på himlen. Som grädde på moset fick jag inte upp låset i dörren. Jag kom inte in? Nyckeln gick i utan problem, men sen var det bara totalt stumt, men vår ordförande hjälpte mig. Han ringde till vaktmästaren som rekommenderade att vi skulle försöka olja in nyckeln lite och då funkade låset så att jag kom in i värmen.

Ja, vilken dag!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Utflykter, Väder. Bokmärk permalänken.

18 svar på Lördagens bussresa blev en blöt historia

 1. Laila Östergren skriver:

  Ja inte hade vi tur med vädret men det var en mycket trevlig resa i alla fall.
  Ha en skön lördagskväll!

 2. Musikanta skriver:

  Vilket bra tips med nyckeln som inte funkade. Det ska jag komma ihåg!
  Det är inte så konstigt om du inte förstår dig på ”konst” om det var papperet på golvet du menade. Jag hade heller inte förstått finessen i detta! Inte skulle jag heller vilja ha några av ”skulpturerna” som hänger på väggarna.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Skulpturerna på väggarna var vanliga bruksföremål som målats i alla upptänkliga färger och mönster, men inte skulle jag heller vilja ha dem i mitt hem.
   Kram

 3. Gunnar skriver:

  Det verkar som det trots allt blev en bra dag för dig? Fast trädgårdar gör sig bäst när det inte regnar.

 4. Znogge skriver:

  Tur att du kom in i alla fall! Däremot hade vi inte tur med vädret men det verkar vara samma sak över hela landet…

  Kram

 5. Helena skriver:

  Trist med vädret, men skönt att det var lätt ordnat med dörren så att du kunde komma in.

 6. Anne-Lie skriver:

  Trist utflyktsväder. Men hoppas humöret var på topp ändå. Tur du hann in i bilen innan regnskuren kom , för den kom väl!!!?
  Kram!

 7. Geddfish skriver:

  En härlig bussresa, som väl hade passat bättre i sol, men vad gör man? Jättefina bilder!
  Här har varit ömsom regn ömsom sol också, jag har ju guidat dottern en hel del nyligen.
  Kram!

 8. Skogsnuvan skriver:

  Det är just det med det här landet att man aldrig någonsin kan lita på att det blir fint väder och denna maj speciellt. Vi skulle satt potatis men det går inte att harva för det är för blött. Att gå ute och titta på saker blir liksom inte det samma om det regnar och blommorna hänger som lessna trasor. Ja det var väl ett äventyr kan jag tänka

 9. Birgitta skriver:

  Vilken trevlig dag du fick men åh så synd på regnandet. Vi har samma väder här. Ömsom sol, ömsom regn. Och ständigt hård blåst. Trist.
  Det där med låset har jag också upplevt. En rejäl insprutning av låsolja in i själva låset löste problemen.

Kommentarer inaktiverade.