Lördagstema – Dråpligt, Julmarknad

I december är det Karin på Pettas som valt teman och idag ska det handla om dråpligt. Det är ett ord som jag nog inte använder, men jag vet att min mamma gjorde det. Sen läste jag i en blogg där någon skrev att hon blivit kallad för dråplig och tagit väldigt illa vid sig av det. Hon hade blivit väldigt ledsen och arg, så då tänkte jag att det var bäst att kolla vad ordet egentligen betyder. Kan det ha någon nedsättande innebörd?

Enligt Synonymer.se kan dråplig(t) betyda:
1. mycket rolig, rolig, lyckad, festlig, kul, komisk, obetalbar, härlig
2. (åld.) präktig, storslagen, berömvärd

Nog tycker jag att det bara finns positiva tolkningar av ordet och det betyder precis det jag tänkt mig.

Idag har jag varit på julmarknad på Rondo i Klintehamn och då hade Klintehamns Kläder en modevisning och en av mannekängerna, Christina, var verkligen dråplig.

Modevisning började med att Christina kom in och visade en morgonrock med tillhörande badhandduk. På huvudet hade hon en nattmössa, som inte kom från butiken utan den var hennes egen skapelse. Johanna, som informerade om kläderna höll på att kikna av skratt, men lyckades ändå få fram:

– och under morgonrocken…

-Tadaaa, ropade Christina och slet upp rocken och visade ett nattlinne i 10 sekunder och sedan stängde hon till om sig igen. Allmänt jubel följde!

Nästa gång hon kom in hade hon också en egentillverkad skapelse på huvudet och så var det varje gång hon visade sig. Tala om att bjuda på sig själv!

Jag har en sida här i bloggen som heter Guldkorn från mailboxen och där finns det mycket dråpligt att läsa, så fler dråpligheter blir det inte i det här inlägget.

De som är med och bloggar på lördagstemat är:

Karin Englund, Karin på Pettas, Olgakatt, Helena, Wienerbrödslandet, Livsrummet, Musikanta, Pysseliten, Tove, Anki, Spanaren.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Efter mannekänguppvisningen gick jag runt och tittade lite, köpte en julkrans till ytterdörren och en påse knäck och sedan gick jag till kaféet och åt en skinksmörgås och en tallrik risgrynsgröt. Sedan var det dags för dragningen av Röda Korsets jullotteri. Jag hade haft en lista och sålt 25 lotter, så jag var ju lite nyfiken på om några av ”mina” skulle vinna. Och har man sett! Bosse vann andra priset, en fin fototavla av BO-Göran Kristoffersson.

Innan jag åkte på Julmarknaden var jag på kyrkogården och tände ljus i lyktorna och sen åkte jag ut en sväng på hamnen.

Det är ett väldigt lågvatten just nu och sandbanken mellan småbåtskajen och Warfsholmen har kommit upp i dagern.

På Hamnkaféet jobbade man för fullt även idag på lördagen och nu har man fått färdigt uteserveringen och det har kommit upp ytterbelysningar. Hoppas att de kan öppna i december som utlovat!


Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bloggar på Lördagstema, Jul, Klintehamn. Bokmärk permalänken.

34 svar på Lördagstema – Dråpligt, Julmarknad

 1. Znogge skriver:

  Så roligt när människor bjuder på sig själv på ett trevligt sätt! Grattis till Bosse. Det var verkligen inte illa. Själv vinner jag sällan men någon ska så klart ha turen på sin sida.

  Trevlig lördagskväll!
  Kram

 2. Eva skriver:

  TurBosse just nu, man kanske ska försöka spela tillsammans med honom! Såg på fb att hamnkaffet bjuder in till öppning nästa lördag!

 3. Roligt att du bryr dej om orden. Visst kan man hamna väldigt fel med ord man sällan använder och omgivningen inte begriper vad man säjer eller visst kan man reta sig på om någon har missuppfattat en och kallar en skrattretande (dråplig) om man tar i och berättar om något upprörande. Mer och mer märker jag genom bloggandet hur lätt det är att bli missförstådd då tonfallet är borta, ibland annars också men särskilt med det skrivna.

  • Ingrid skriver:

   Du har så rätt, det kan lätt bli missuppfattningar just när man skriver och speciellt såna här korta meddelanden. Nyanserna som kommer fram när man talas vid saknas och gör det skrivna till svartvitt.
   Kram

 4. Skogsnuvan skriver:

  Såg kul ut. På tal om dråplig så hade vi ett dråpligt gäng som uppträdde på julfesten och dom var verkligen både duktiga och dråpliga. En av killarne hade strut på huvudet och hade satt fast den med gummiband runt näsan. Bara det var en syn för gudar. Så roligt med dom som ger av sig själv

 5. Tove Olberg skriver:

  En sådan mannekäng! Härligt dråpligt! En trevlig dag att läsa om Ingrid!
  🙂 Trevlig andra advent önskar jag dig!
  Godkram

 6. Laila Östergren skriver:

  Jag håller med om att dråplig inte är något nedsättande utan kul. Jag hade tänkt ta en sväng förbi julmarknaden när vi varit på och ätit julbord men jag var så mätt så jag avstod och somnade på soffan i stället.
  Kram

 7. Agneta skriver:

  Det är roligt att ha roligt, helt klart och det var en kul modevisning, vilken kvinna – kul!
  Jag skulle då inte bli ledsen om någon kallade mig eller något jag gjorde för dråpligt, snarare tvärtom!
  Agneta kram

 8. Kicki skriver:

  Ja, den tanten var väl verkligen dråplig.
  Kram/Kicki

 9. TantGlad skriver:

  Fantastiskt dråpligt och härligt inlägg full av glädje.
  Ha en fortsatt jättefin kväll och helg.
  Kramiz.

 10. Karin på Pettas skriver:

  Så lyckat! Att du just den här dagen fick vara med om detta härliga dråpliga.
  Tack Ingrid för trevligt inlägg!

 11. Bosse Lidén skriver:

  Det hamnkaféet ska jag besöka vid nästa Gotlandsbesök. Vart har allt vatten tagit vägen? Grattis till min namne. Jag förknippar alltid ordet dråpligt med skratt, gemensamhet, humor och andra positiva egenskaper. Människor som vågar bjuda på sig själv har jag alltid sett upp till. Adventskramar en annan Bosse

  • Ingrid skriver:

   Det tycker jag absolut att du ska göra. Att sitta på deras uteservering och en varm och skön sommarkväll när turistbåtarna glider förbi på bara några meters håll är rent magiskt.
   Kram

 12. Gunnar skriver:

  Fin julmarknad! Jag tycker att dråplig är ett positivt ord, Det kanske inte används så ofta nu. Det kan också vara så att ord ändrar betydelse under tidens gång.
  Hoppas att du får en fin andra söndag i advent!

 13. Gunnar skriver:

  Jag ser på din logg (och en del andras)att jag befinner mig i Kil. Det är inte riktigt sant men Värmland är i alla fall rätt. 🙂

 14. Spanaren skriver:

  Du får mig att minnas min mormor. Jag kom hit upp till norr när jag var 6 år med min mamma. Min styvfarmor hade sagt till min mormor som bodde i Södermanland att flickan är så behändig. Då började mormor gråta berättade mamma för det ordet hade inte samma betydelse där hon bodde. Behändig = rar, snäll, söt osv.
  Tack för ett fint inlägg med fina foton!
  Grattis till fotokalendern!
  Önskar dig eller er din fin 2:a advent/ kram

 15. Gunnar skriver:

  Jag ser att jag kan få ett mail om nån svarar i din blogg och prenumerera på kommentarer. Innebär det att jag får mail också när du skriver nytt inlägg? Jag följer bloggar mer nu genom mail eftersom det funkar enkelt i Ipad/Iphone=världen.

  • Ingrid skriver:

   Nej, den där funktionen gäller bara kommentarer, men om du vill ha ett mail när jag uppdaterar kan jag lägga till dig i listan på de bloggläsare som jag skickar uppdateringsmail till.

 16. Olgakatt skriver:

  Ordens valör är olika i olika delar av vårt avlånga land och i olika generationer, det är tydligt. Och ibland även dråpligt;)

 17. Gnuttan skriver:

  Alltid härligt när någon bjuder så mycket på sig själv, att de vågar att vara dråpliga, för att få oss andra att skratta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *