Lördagstema – Glädjen med att…

…blogga är stor. Att få sätta sig vid datorn och fritt få skriva precis vad jag vill och när jag vill är fantastiskt. Att få uppleva att det är många som läser det jag skriver och att läsarna gör sig besvär att lämna en kommentar ibland, det är också glädjande, för jag lägger faktiskt ner en hel del tid och omsorg när jag skriver. Jag kontrollerar, ändrar och formulerar om mig många gånger innan jag är nöjd, för de rätta orden dyker inte alltid upp med en gång.

Bilder är också viktigt. Ibland är det bilden som får avgöra vad bloggen handlar om, ibland letar jag lämpliga bilder till texten. Vad skulle jag göra med alla kort jag tar med mobilen eller digitalkameran om jag inte hade bloggen?

Den där strävan efter frihet gör att jag aldrig är särskilt uthållig när det gäller temabloggande. Jag startar och tycker att det är ganska trevligt, men sen upptäcker jag att jag inte vill sätta mig vid datorn och fundera på vad jag ska skriva utifrån ett givet ämne, som någon annan har bestämt. Nej, jag vill blogga när ”andan faller på”, när jag har något jag vill förmedla eller när jag har något jag absolut måste få berätta, så det här är nog sista gången jag är med i just det här lördagsbloggandet.

Glädjen med att bo på en liten ort, där man känner igen det mesta, innebär att jag på mina vandringar runt i samhället går och funderar över vem som bodde var förr i tiden. I huset som är dolt bakom den här vackra forsythiabusken fanns det ett bageri när jag var barn och ungdom och när jobbade som hembiträde hos vår distriktsläkare, fick jag cykla hit och köpa frukostbröd.

Glädjande är det också att när jag går ut på mina ensliga promenader, så träffar jag nästan alltid någon att prata en stund med. Har man ingenting annat att ventilera finns det ju ett outtömligt ämne, vädret. 😉

Glädjen med att ha en egen liten täppa kan vara att göra som jag gjorde efter lunchen idag. Jag tog ut min solstol och la mig där och njöt i solskenet ett bra tag. Faktiskt ändå tills det plötsligt hördes ett konstigt snörvlande ljud som störde min slummer. Då hade jag legat nästan en timme och mer tål nog inte näsan så här i början, så då gick jag in igen.

Glädjen med att ha en egen täppa kan också vara att man kan gå ut och plocka sin egen gräslök och min är verkligen på gång. Gräslök är gott och senare i sommar blommar den ju så vackert också. Matjesill med gräddfil och gräslök, det är härlig sommarmat!

Dagens tema har Gnuttan valt och övriga lördagsbloggare är: Karin Englund, Karin på Pettas, Olgakatt, Helena, Livsrummet, Musikanta, Pysseliten, Tove, Anki, Spanaren, Anna, Pensionären på ön och Filifjonkan.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bloggar på Lördagstema. Bokmärk permalänken.

45 svar på Lördagstema – Glädjen med att…

 1. Znogge skriver:

  Det finns mycket att glädjas åt i tillvaron och det behöver inte vara stora saker. Som hundägare träffar man många människor som man byter några ord med och visst avhandlas vädret 😉

  Kram

 2. Gnuttan skriver:

  Jag känner igen din glädje, bland annat för bloggandet. Att du väger orden och lägger ner möda i dina inlägg kan man dessutom tydligt läsa. Det är dock trist att du kanske ger upp temabloggandet, men jag förstår dig. Som ensamstående med en liten kille som skulle i säng flera timmar före mig hade jag också massor av tid till både skrivande, läsande och kommenterande, men själv känner jag nu att, trots all den glädje jag har med bloggandet, inte helt hinner med att skriva det jag gärna vill. Därför har min blogg blivit mer och mer en dagbok för att berätta för familj och vänner (som alla befinner sig långt bort) vad vi rent faktiskt har för oss. Alla reflekterande inlägg som jag komponerar i huvudet, var än jag är, får jag aldrig skrivit ner. Just temabloggandet har jag dock hållt fast vid då jag tycker det är kul med en utmaning, att behöva komma på något att skriva om utifrån något jag inte själv valt. Efter dryga 10 år som bloggare har nämligen ännu inte bloggtorkan infunnit sig på mina egenvalda inlägg. Dock har jag inte haft tid till att vara lika flitig med att läsa och kommentera på er andras bloggar, vilket jag tycker är riktigt synd, eftersom det också är en stor del av det, till exempel att med temat se hur ni andra tolkar en och samma överskrift. Bloggande ska dock först och främst vara roligt, inte ett besvär, och det ska inte ta tid från saker som man hellre vill. Därför är heller inte temareglerna så hårda; vill man hoppa på igen, då och då, ska man alltid vara välkommen!
  Fortsatt trevlig helg!

 3. Härligt att läsa om dina glädjeämnen, kanske får de vänta med att bli beskrivna tills man får kravet från en rubrik, spontant låter det i alla fall. Hälsningar Britta

 4. Skogsnuvan skriver:

  Du är ju väldigt ihärdig med ditt bloggande och skriver nästan varje dag så jag förstår att det tar tid. Dessutom skriver du ju väldigt bra så jag förstår att du kollar och skriver om och ändrar till skillnad från mig som bara skriver rakt av med stavfel och helgalna uttryck.

  • Ingrid skriver:

   Jag skriver ju inte så långa inlägg som du, så då är det lätt att få till något varje dag.
   Det är minsann inget fel på ditt bloggande. Jag älskar dina galna uttryck. 😉
   Kram

 5. Laila Östergren skriver:

  Det är alltid roligt att läsa din blogg och se dina fina bilder.
  Ha en skön lördagskväll.

 6. ulla laiho skriver:

  Det är så trevligt att följa din blogg med eller utan teman. Det viktiga är ju att bloggandet är en glädje.

 7. Agneta skriver:

  Så bra formulerat, jag känner igen mig väldigt mycket och speciellt det där med att man liksom får användning för alla sina bilder. Och så kan man pladdra lite runt dom och man har i alla fall själv lite trevligt och har någon annan glädje av det, ja, då är det väldans trevligt!
  Agneta kram

 8. Vonna skriver:

  När jag läste bloggen blev jag väldans nyfiken, såg bilden var attans låg det bageriet? Inte så konstigt att jag inte vet eftersom jag landade på Gotland 1963 då i Visby, men landade andra gången i Klintehamn 1974 så det kan bli! Kan det vara huset som Gudrun o Knutte har bott i?

  ( har frågat Gudrun om jag fick skriva detta på bloggen o det var OK)

  Göran hjälpte mig på traven. Småländskan Kram

  • Ingrid skriver:

   Det har varit bageri i Gudruns hus också, Det var Irma Wiberg som bodde där då och hon hade bageri.
   Det här huset ligger på Norra Kustvägen, precis efter ån. Det stora gula huset som de lagt nytt tak på nu. Nordin hette familjen på den tiden, Nordins bageri var rätt populärt. Jag vet inte hur länge de höll på och inte vem som bor där nu.
   Jag förstår att Göran visste!
   Kram

 9. Anna/notonmusic skriver:

  Bloggandet ska vara glädje förstås. Och som Gnuttan säger, man kan alltid hänga på längre fram om man vill det. Känner precis igen det du skriver med glädjen över att skriva för bloggen, med skillnaden att temaskrivande passar mig ganska bra. Jag var nog mer tveksam när jag gav mig in i det. Men det ger lite energi till mitt skrivande istället. Underbart med slummern i solen föresten 🙂

  • Ingrid skriver:

   Ett foto i timmen är väl den utmaning jag varit med i längst, men där gäller det ju bara att ta foton av sin vardag en dag i månaden. Det var rätt kul i 4-5 år, men sen blev det väldigt svårt att variera sig och när jag blev ensam la jag av.
   Kram

 10. Charlotta skriver:

  Ja, det bästa med bloggandet är att man själv bestämmer. Jag tycker om det långsamma tempot, att få ta mig den tid som behövs och inte behöva argumentera för allt jag säger (inte för att det är så mycket…). Och bilder behövs på bloggen, för att locka intresse och för att det inte ska bli för tungt med text. Personligen har jag lite svårt för texttyngda bloggar för jag vill ju hinna med att besöka många.
  Ha en fin kväll!

 11. Geddfish skriver:

  Alltid härligt att läsa din blogg. Jag tycker bäst om bloggar som skriver spontant, för så är jag själv. Att skriva utifrån ett givet ämne passar mig inte alls och lockar mig inte heller till att läsa. Ser det mer som en grej att ”komma igång” på för de som inte känner inspirationen. Så är min tanke, många tycker det är toppen.
  God lördagskväll, kram, Gerd

 12. Lambergsfrua skriver:

  Tack för vackra foton Ingrid! Att läsa din blogg är alltid så trevligt. Kanske för att du skriver om din vardag med både glädjeämnen och mindre roliga saker.. Alltid lika välskrivet . Teman känns nog som lite hämmande.
  Jag kan känna en viss avmattning i mitt bloggande ibland, men jag vill ju inte heller sluta.
  Önskar dig allt gott!!
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker fortfarande, efter 11 år, att det är kul att blogga, även om jag ibland kan känna att jag berättat allt som finns att om mig och mitt.
   Det var därför jag slutade med EFIT.
   Kram

 13. Karin skriver:

  Håller med dig om att bilderna är så viktiga! Men jag tycker till skillnad från dig (och många andra, tror jag) att det är lättare att blogga på ett tema. Det knuffar igång en, man styr inte för mycket, för det finns ingen rätt eller fel tolkning. Dessutom kan man ju hoppa över de veckor då man inte går igång på temat, inte har tid eller lust. Vad jag försöker säga är alltså att jag hoppas du fortsätter att hålla lite koll på lördagstemagänget och hoppar in då och då när du känner för det!

  Glädjen med en egen täppa instämmer jag helt och hållet i! De där tulpanerna? Jag har en liknande på landet och det är den enda som rådjuren inte äter upp!

 14. Karin skriver:

  Gillar också att inte vara styrd i mitt bloggande!
  Att låta tankarna flöda fritt, att sätta det på pränt, det är en terapi.
  Jag skriver brev , långa brev, till min brevvän S i Linköping. Inga mail här inte!
  Ha nu en fin söndag! Själv ska jag gå på barnbarnets cirkusuppvisning!
  Kramar Karin

 15. Gunnar skriver:

  En bra inställning till bloggandet tycker jag! Jag håller med om att det är viktigt man kan skriva vad man känner för i bloggen
  Fin bild på Forsythian. Jag gillar verkligen den busken.

 16. wiolettan skriver:

  Håller med dig om bloggen, att få skriva det som kommer upp i hjärnan eller hjärtat och låta bli om det känns så, eller inte känns.
  Att skriva om glädjen är ju tacksamt, för det finns så mycket att glädja sig över och dina fina iaktagelser om din omgivning känner jag igen. Jag funderar också då jag vandrar, om vilka som bor i huset och hur det har sett ut förut. Sundbyberg har ju förändrats mycket under de senaste 20 åren.
  Vackert på din tomt.
  Ha en finfin söndag.
  Kram!

 17. Tove Olberg skriver:

  Det är en mycket stor glädje i att blogga, och att läsa bloggar och kommentarer med. Min käraste hobby med utlopp för bokstavdansen som finns i mig. Lust och frivilligheten är det fina. Tema trodde jag inte passade mig, jag vill helst friskriva innifrån mig själv, men jag fann att tema är ju fritt inom ramen för rubriken B Hoppa över går ju bra. jag är inte jämt hos dig och läser men du har en genomtänkt fin blogg, och mycket mer! Även om du nu ger dig med tema så ses vi nog ändå! Fint inlägg om glädjen!
  Ha det gott Ingrid!
  kram

 18. Raija skriver:

  Visst är det underbart att känna glädjen titt som tätt och att ha förmågan att känna det.

  Jag är likadan och vill kunna blogga om vad som faller mig in just då och inte vara styrd av alltför många teman. Det är jättekul att få lite respons och kommentarer. Bilderna är viktiga för mig också och jag försöker som du ha aktuella bilder och nya hela tiden.

 19. Comsi Comsa skriver:

  Vilken trevlig blogg du har, hit kommer jag gärna tillbaka. 😉

 20. Visst är det så att det man känner för att skriva, utan på verkan av andra, är allra roligast. Jag är ju med på Blooming Friday, trots att det ibland känns nästan som ett tvång – och då är det ju inte kul! Men nu är det visst bara två fredagar kvar för året och det kan jag nog stå ut med! 🙂
  Just nu ska jag dock inte sitta här framför datorn längre, jag måste ut trots att jag känner mig lite handikappad. Hade fruktansvärd träningsvärk i benen inatt efter det att jag igår morse la ut grus under rosenspaljén. 🙁 Rolle öste visserligen upp i skottkärran, men sen gjorde jag resten – trots sitt ryggskott. Men nu har värken släppt, men…jag hade också en hemsk kramp på utsidan av ena benet och det onda efter det har inte släppt, så jag stapplar fram! 👿
  KRAM
  Susie

 21. Kicki skriver:

  Jag har svårt för det där med teman som ska kommas ihåg. Har t.ex. aldrig nappat på Efit, men jag kör ju 365 foton för tredje året (konstigt nog faktiskt).

  Håller med dig om att bloggandet mest är för ens eget höga nöjes skull (och för mínnet), men jag är inte alls så noggrann som du. Då skulle bloggen ta hela dan.
  Oftast letar jag lämpliga bilder till texten, sällan tvärt om.

  Men det är ju mycket för att din blogg är så innehållsrik och välskriven som jag började följa den en gång, och det tänker jag fortsätta med.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Då såg hur det var med mig, jag höll inte ut ett helt år en gång med 365 foton. Du är verkligen ihärdig!
   Det är så roligt att läsa om er vardag och om alla vedermödor med hundarna.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.