Lördagstema – Knas

Tove Olberg tycker att vi ska blogga på temat Knas idag och jag tänkte genast på gruppen Tre Knas, men det var redan en bloggare som gjort samma tolkning, så jag fick tänka om.

Knas kan innebära en hel del och enligt Synonymer.se kan det vara:

adjektiv: knasig, fånig; trasig, fel, kajko
substantiv: galenskap, dumhet; fel, mankemang, strul, krångel

Det har blivit något knas med min väderstation, för utesändaren fungerar inte längre och den fungerar inte trots nya batterier och reset.

De här väderstationerna kan verkligen uppträda riktigt knasigt. För några år sedan hade jag en annan som stod i köket och en regnig och stormig natt vaknade jag av ett fasligt larmande. Jag satte mig upp i sängen och trodde första att det var brandvarnaren, men den satt utanför sovrummet i hallen och ljudet kom från köket. När jag kom ner fick jag se att det var väderstationen som var enormt upprörd, den varnade för tromber och tyckte att vi genast skulle ta skydd i någon källare. Det gick inte att lugna den med mindre än att jag fick ta ur batteriet för att få tyst i huset igen.

Dagen efter berättade jag om händelsen för sonen och han skrattade gott, för han hade också fått gå upp och ta ur batterierna ur sin väderstation. Vi hade samma sort och tydligen var de anpassade för den amerikanska marknaden, men vem vet, vädret verkar bli mer och mer extremt här också, så om några år kanske vi också måste ta skydd för tromber och svåra stormar.

Hos Tove Olberg kan du hitta flera som bloggar på det här temat idag. Jag ska lägger in dem i min blogglista också, men det får bli lite senare.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bloggar på Lördagstema. Bokmärk permalänken.

16 svar på Lördagstema – Knas

 1. Znogge skriver:

  Ha ha, tur det var falskt alarm bara! Men ibland lever tekniken sitt eget liv minst sagt. Fast när jag tänker efter så drog en tromb fram här över oss på midsommarafton! Hela vår picknick blåste och regnade bort.

  Hoppas det blir en vädermässigt lugn lördag hos dig i dag!
  Kram

 2. Kicki skriver:

  Här är det mer än knas.
  Jag ringer och ringer till Telenor, väntar i evigheters evigheter, blir omkopplad och får vänta i nya evigheters evigheter.
  Blev dessutom iväglurad till Borlänge idag för att få hjälp, men där fanns ingen hjälp att hämta. Tvärt om kunde dom inte begripa hur jag blivit ombedd att åka dit. Onödig resa på 8 mil.
  Förbannad är bara förnamnet 👿
  Kram/Kicki

 3. Gunnar skriver:

  Jag köpte en väderstation till svägerskan och den funkar hyfsat. Inga stormvarningar dock.
  Jag använder inte ordet knasigt så ofta tror jag. Men visst minns jag tre knas.

 4. Karin skriver:

  Vad kul med en ny lördagstemadeltagare – välkommen!
  Vilken nervös väderstation. Men ändå, nogär det att utmana ödet att koppla ur den. Tänk om det verkligen blir något allvarligt. Hoppas i alla fall att du inte kopplar ur brandvarnaren när den börjar okynnespipa bara för att batteriet börjar bli urladdat. Då är det nämligen nya batterier som gäller (ett litet tips bara).

  • Ingrid skriver:

   Tack Karin!
   Brandvarnaren får nya batterier till första advent, vare sig det behövs eller inte. Jag har varit med om en brand, så jag vet hur viktig en brandvarnare är.

 5. Karin på Pettas skriver:

  Brandvarnarknas ska tas på allvar, helt rätt.
  Men nog har det hänt samma sak här, batterierna åker ut och så får man lita på att ingen eldsvåda ska uppstå.

 6. Kraka skriver:

  Tekniken kan verkligen vara knasig ibland. Här nöjer jag mig med termometer, men jag är uppvuxen med att ha koll på barometern så blir det ett hus någon gång så ska jag nog utöka arsenalen med i alla fall någon vädermätare.
  Kram

 7. Olgakatt skriver:

  Digitala väderstationer är ett knasigt kapitel! Vi har tre(!) på olka sidor av huset som ger oss tre, ibland helt orimliga olika besked om t ex regnmängd. Så nu har vi köpt ett gammaldags mätrör också, för att se hur mycket det verkligen regnat……

 8. Tove Olberg skriver:

  Som sagt välkommen i tema, knas början 🙂 men god tycker jag. Väderstation visste jag inte att man kunde ha i sitt hem, så tema är lärorikt minsann. Skriver in dig i temalistan.
  Så roligt och trevligt! Jag tittar runt lite till här … ➡
  Ses!

Kommentarer inaktiverade.