Lördagstema – Nyttigheterna

Spanaren har tänkt sig att vi ska blogga på temat Nyttigheterna idag och nyttigheter finns det lite varstans runt omkring oss.

Den här nyttigheten upptäckte jag i morse – SOLEN – äntligen är den framme och det är ljust här i mitt vardagsrum för första gången den här veckan. Det gör att jag nog fåt ta och plocka fram några andra nyttigheter: dammtrasan och dammsugaren. I mörkret igår inbillade jag mig att det var totalt onödigt med någon städning, för det såg väldigt dammfritt och rent ut, men idag är läget ett helt annat. 😉

I grönsakslådan i kylskåpet finns det en annat typ av nyttigheter. Jag försöker verkligen äta frukt och grönsaker varje dag och maten smakar så mycket bättre och ser så mycket vackrare ut med lite fina färger i grönt, gult och rött. Jag har upptäckt att romansallden är väldigt god och även om den kanske är dyrare per kg än isbergssallad, så är fördelen med den, att jag hinner äta upp en förpackning innan den blir dålig. Jag hatar att behöva kasta mat, för det hör verkligen till onyttigheterna!

I min tambur står den här krukan med nyttigheter. Tyvärr är jag dålig på att använda stavarna, men jag ska försöka skärpa mig, för det är ju så nyttigt att gå med dem. Broddar är det snart dags för. De här köpte jag på apoteket förra vintern och är inte helt överens med dem. Jag hade andra förut som jag gillade bättre – Yngsjöbrodden – och den ska jag nog försöka få tag i igen. Skohorn måste man ju ha för att få på sig skorna, men käppen använder jag inte. Den var Åkes och jag nänns inte ta bort den.

Den här nyttigheten – min kombinerade fågelmatare och blomställning – gillar jag skarpt. Inte var den dyr och har hållit längre än jag förväntat mig. Jag skickade efter den från Homeshop när vi flyttade hit till Odvalds och den har varit till stor glädje.

Jag har inte bara talgoxar, blå- och svartmesar utan idag fick jag se även en nötväcka. Den är så roligt att se på och den sitter nästan alltid upp och ner. Enda nackdelen med den är att den är lite elak mot de andra småfåglarna, men det är ju inte så mycket att göra åt.

De som är med och lördagsbloggar är:

Karin Englund, Karin på Pettas, Olgakatt, Helena, Wienerbrödslandet, Livsrummet, Musikanta, Pysseliten, Tove, Anki, Spanaren.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bloggar på Lördagstema, Djur, Tänkt. Bokmärk permalänken.

18 svar på Lördagstema – Nyttigheterna

 1. Spanaren skriver:

  Så fint du har det hemma! Har du broderat duken själv?
  Mycket fina foton!
  Så kul detta tema var för ingen har det andra likt och det är lika kul och givande att läsa hos alla 😀
  Har sådana där broddar fast billigare och de är jättebra!
  Ha en bra dag/ kram

  • Ingrid skriver:

   Tack! Jag har sytt duken själv och rankan på den är Gotlands landskapsblomma – murgrönan.
   Visst är det kul att surfa runt och kolla de olika tolkningarna.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det var ett matnyttigt inlägg minst sagt denna LÖRDAG! Här såg också välstädat ut igår men i dag anar jag dammet på pianot. Men med tanke på att vi ska tömma rummet inför kommande renovering så tänker jag inte städa.

  Isbergssallad köper jag aldrig numera. Tycker den är tråkig och smaklös. Jag väljer oftast en påse blandad sallad från ICA. Den blir lagom till oss och inget kastas.

  Fortsatt trevlig lördag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag ha aldrig testat den där blandade salladen. Jag har varit lite rädd för den, för jag har läst att det finns de som blivit magsjuka efter att ha ätit den.
   Kram

 3. GeddFish skriver:

  Kul inlägg, jag gillar nyttigheter! Fast då tänker jag mest i matväg. Men du har tänkt till ordentligt, jättefina bilder och idéer.
  Lördagskram, Gerd

 4. Karin på Pettas skriver:

  Solen! Självklart en mycket nyttig nyttighet som lyser upp tillvaron högst nödvändigt. Att ligga och steka sig i solen är förstås inte alls nyttigt, men det vet de flesta vid det här laget.

  Romansallat gillar jag också, fastän vi nog också använder oss av isbergssallat och även andra salladssorter. Den här tiden på året blir det rätt mycket vitkål också

  Så lärde jag mig att murgrönan är Gotlands landskapsblomma. Den växer i vår trädgård också…men är inplanterad och övervintrar inte alla gånger.

  Hoppas din helg blir fin!

 5. Tove Olberg skriver:

  Ett vackert kök du har, och solen därtill!
  Du fick ihop till ett nyttigt inlägg, gillar det!
  Fågelmatarn är mycket ”matnyttig” och vacker!
  Ha det forsatt fint!

  Kram

 6. Karin skriver:

  Åh, sol! Grattis! Känns som det var längesedan man såg något sådant här i Stockholm. Desto mera slask, regn och snöblandat jox. Mycket onyttigt! Fin fågelmatare, som inte bara är vacker utan som säkert innehåller allehanda nyttigheter för fåglarna!

 7. Anki skriver:

  Den första bilden med solen som strålar… såå vackert!
  Många nyttigheter hos dig både till dig själv och småfåglarna 🙂
  Avskyr också att kasta mat och köper sällan isbergssallad, utan det blir oftast vitkål istället… nu ska jag testa romansalladen – tack för tipset!

 8. olgakatt skriver:

  Så här års är solen kanske mer nyttig för själen än för kroppen! Men visst är det fantastiskt att solen gör att vi producerar ett livsviktig vitamin i oss! Och dessutom gör att allt det nyttiga gröna växer!

 9. Gnuttan skriver:

  Här bjuds det på många härliga nyttigheter från vardagen. Och ja, vad vore livet utan solen, det viktigaste av allt? Fast sant; dens avslöjande av dammet och de smutsiga fönstren hade jag gärna varit förutan.

Kommentarer inaktiverade.