I morse kom man onekligen av sig lite, för det var alldeles vitt ute. Det fortsatte snöa fram på förmiddagen ett tag, men sen blev det uppehållsväder.
Som tur är har all snö töat bort igen, solen skiner och det ser skönt ut när man tittar ut genom fönstret, men det är bedrägligt. Jag var iväg och handlade och det blåser hemskt och det blåser iskallt. Nej, jag håller mig inne resten av dagen.

Klickbar

Englundskan med bloggen Livsrummet tycker att vi ska blogga om Planering idag och hur skulle man klara planeringen av tillvaron utan kalendrar av olika slag. Den här modellen har jag använt i många år och gillar den mycket.

Förutom i almanackan skriver jag allting i kalendern i mobilen också, för då får jag en påminnelse direkt på morgonen om det är något som ska uträttas under dagen. Man kan ju missa att titta på väggen där almanackan sitter. :wink:

Jag har nog alltid varit ganska organiserad och bra på att planera så att både arbete och fritid har fungerat på bästa sätt. De allra roligaste planeringarna har ju varit (och är) när man sitter och planerar en resa. Att bläddra, antingen i en katalog eller på resebolagens hemsidor på nätet, är hur kul som helst, men ofta är det med hjärtat i halsgropen man klickar in sina val. Tänk om det blir fel! Någon riktig nit har jag dock inte gått på. Om man inte ska räkna det sällsynt dåliga hotell vi hamnade på i London en gång. Det var så uselt, så det blev en riktigt rolig historia när man berättade om det senare, men just i stunden, när vi möttes av en översvämmad toalett, ett handfat med stopp i avloppet och ett rum stort som en garderob var det mindre roligt. :evil:

För tillfället sitter jag i köket och på spisen puttrar en köttfärssås, för jag planerar att sätta in en lasagne i ugnen. Den ska jag äta i kväll och det som inte går åt stoppar jag in i frysen för framtida goda måltider. Planering är a och o, speciellt när man är ett ensamhushåll.

De som är med och bloggar på lördagstemat är:

Karin Englund, Karin på Pettas, Olgakatt, Helena, Wienerbrödslandet, Livsrummet, Musikanta, Pysseliten, Tove, Anki, Spanaren, Anna och Pensionären på ön.

Trevlig fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...