Lucia på Kupan / Julbaket / Villa Citrus hemsida

Torsdagen den 14 december 2006

Ett helt otroligt väder har vi just nu, runt 10 grader varmt och idag har det varit solsken. Inte för att det är så mycket med solen den här årstiden, men tillräckligt för att man ska inse att fönsterputsning är av behovet. Det är bara att hoppas att när väl julen är här, så ska det åtminstone var mulet väder.

I tisdags var jag alltså i Hemse och jobbade för Röda Korset. När jag kom hade just Luciaframträdandet börjat. Ett jättefint litet Luciatåg med en Lucia i 10-årsåldern med riktiga stearinljus i kronan, 2 tärnor och 2 lagom busig stjärngossar. Trots att de inte var så många så sjöng de jättebra! Det hade samlats mycket folk som ätit risgrynsgröt och skinkssmörgås. Kupan har verkligen en social funktion att fylla. Efter uppträdande troppade gästerna av och eftermiddagen blev ganska lugn. Det var inte så många kunder och jag ägnade mig åt städning. Man är ju liksom inne i det just nu.

Igår startade jag med att sätta kakdegar och bakade några sorter också. Jag gjorde kanelkubbar, nötkakor och mazariner och satte degar till uppåkrakakor och chokladbröd. Mazariner gör jag annars också, de övriga sorterna blir det bara till jul.

Jag har ju inte kunnat hålla mig från datorn naturligtvis. Dels har jag skaffat mig en webplats hos One.com och även köpt mig en egen domän, så Ingrids Sida kommer i fortsättningen att ha adress http://stenstugu.com. Den gamla adressen fungera fram till i maj, men sedan läggs den ner. Så har jag jobbat med Evas hemsida för Villa Citrus, som ska förnyas och utvecklas.

Idag har jag kavlat och gräddat uppåkrakakorna och chokladbröden, vi har varit en vända på Klinte och handlat och så har de varit det vanliga hushållsgörat.

Nu väntar sängen. Jag satt uppe alldeles för sent vid datorn igårkväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, IT & Internet, Matprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *