Lucia på Odvalds

Idag har det varit julfest på Odvalds med ett riktigt Luciatåg. Jag hade inte anmält mig till festen, för jag kunde inte vaar inte med och äta julgröt, eftersom jag skulle ju gå ut och äta julbord med barn och barnbarn idag, men smög mig in precis i rätt tid för att få några foton av Luciatåget innan jag skulle ge mig iväg.

Kaffe uppdukat med härliga hembakade lussekatter

Det är roligt att det finns folk i området som orkar dra igång en sån här fest och det verkar ha varit uppskattat, för det var många som deltog.

Julbordet på Toftagården var gott som vanligt och vi hade väldigt trevligt, men vi saknade lite hemgjort julgodis. Akokolor och skumtomtar i all ära, men på ett julbord väntar man sig knäck, chokladbollar, hemkokt kola och marsipangrisar.

Ha en skön Luciakväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Odvalds. Bokmärk permalänken.

22 svar på Lucia på Odvalds

 1. Znogge skriver:

  Ja, det håller jag med om att man gör. När vi åt julbord med jobbet var det enda godiset skumtomtar vilket kändes torftigt… Skönt att ni var nöjda för övrigt!

  Kram och trevlig kväll!

 2. Veronika skriver:

  Det låter som din dag varit fylld av skön harmonisk samvaro på alla håll och så är magen ”mätt” och ”belåten” sämre kan det vara.
  Skumtomtar passar inte riktigt på julbordet håller med dig och Znogge om att ert val på knäck och marsipangrisar hör dit. Även om jag nu inte kan äta det så kan jag titta på det (fniss)

  Ha en skön kväll tösen

  Kram

 3. Gunnar skriver:

  Trevligt med folk som ordnar sådana aktiviteter. Vihar nöjt oss med Lucia på TV.
  Klart det skall vara riktigt julgodis efter ett julbord.

 4. Laila Östergren skriver:

  Vi har också varit på Toftagården och ätit julbord för ett par veckor sedan och då fanns det i vart fall chokladbollar. Skumtomtar hör ju inte dit men de är favoriter hos mig. Vi har varit och druckit årsdagskaffe och ätit tårta hos äldste sonen som fyllde år i fredags.
  I morse var jag också uppe och såg lucia på TV och reprisen går nu.
  Ha en skön kväll.

  • Ingrid skriver:

   Det mesta var gott och smakligt, så vi trivdes bra i alla fall. Det fick väl gå att godiset inte levde upp till förväntningarna.
   Så trevligt med årsdagskalas. Jag hade lite kakor med mig till yngste sonen som snart fyller år han också.
   Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vad trevligt att man ordnar Luciatåg på Odvalds. Det enda som bjuds här år en glöggträff i december med glögg, pepparkakor och varm korv – men det är ju bättre än ingenting 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Hillevi skriver:

  Så vackert det är med de långa, levande ljusen i luciakronan!

 7. Vilka trevliga människor! 😀 Vi i trädgårdsentusiasterna har haft julträff tidigare. först hos mig, sen hos Lisa och vi har haft jättekul – men i år så blev det ingen. 🙁 Antagligen för att jag eller Lisa (som har stora problem med en dödssjuk mamma) inte stötte på. Det gäller att det finns initiativtagare… 👿
  KRAM
  Susie

 8. Skogsnuvan skriver:

  Så trevligt det ser ut. Förr när sonen var liten gick han och jag runt i byn och lyssade och då fanns det i alla fall folk i fyra hus som alla blev lika glada

 9. wiolettan skriver:

  Så fint och stämmingsfullt det verkar vara, med Luciatåget. Bra att du hann vara med lite och fota. Bra också att det finns folk som ordnar till och fixar.
  Håller med dig om knäcken och godiset. Vissa godsaker hör julen till och jag saknar dom om de inte finns där.
  Kram!

 10. Det låter som du firade Lucia ordentligt i alla fall, trots skumtomtarna!
  Får man fråga: Vad är Osvalds? En bostadsrättsförening, eller en by eller?
  Ha en fin ny vecka, kram, Monica

 11. Elisabeth skriver:

  Visst är det trevligt med engagerade människor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *