Luciafirande med SPF – Homeshop

Idag har jag varit i Gervaldsgården i Sanda tillsammans med ett trettiotal andra pensionärer och sett ett fint Luciatåg och hört luciasånger.

Det var ortens 4H-ungdomar som lussade för oss.

Sedan drack vi kaffe, vår ordförande berättade några Lucialegender, det finns ju ett antal sådana och HÄR på min sida med julläsning finns en. Lotterier var det också, men jag hade inte turen med mig idag och fick gå tomhänt därifrån, men det gör inte så mycket. Man kan inte vinna jämt. 😉 Erling Lindvall spelade dragspel och vi sjöng Nu tändas tusen juleljus. Det blev en stämningsfull avslutning på eftermiddagen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Är det jag som är sällsynt grinig? Jag måste säga att den här premien från Homeshop inte gjorde mig så mycket vänligare instämd till deras premieprogram.

Något slags våg med ett inbyggt måttband?? Här har jag lagt två kg socker i en korg och hakat på kroken på handtaget

Nej, nu har de verkligen visat vilket uruselt urval av varor de tycker att kunderna ska nöja sig med. Jag behöver väl inte tillägga att den här vågen inte heller finns med i deras sortiment.

Dagens ordspråk:

Underverk sker bara för dem som tror på dem.

Ha en skön lördagskväll och en fin tredje advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, SPF, Utflykter. Bokmärk permalänken.

20 svar på Luciafirande med SPF – Homeshop

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vilket fint Luciatåg! Så fick du då både se ett riktigt Luciatåg och höra de traditionella sångerna. Nu tändas tusen juleljus, Gläns över sjö och strand och Stilla natt är mina absoluta julfavoriter, men jag har aldrig hört någon av dem framföras på dragspel faktiskt.

  Den där vinsten är misstänkt lik en bagagevåg. Du vet när man ska ut och flyga och man vill kolla vikten på sitt bagage. Måttbandet kan nog användas för att mäta så att bagaget inte är för stort för att få gå som handbagage. Men frånsett det tycker jag nog att det var en usel vinst. En sån våg kan du få under hundralappen. Klaga igen, tycker jag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det en bagagevåg, men inte behöver man en särskild våg till det. Just den här modellen finns att köpa för 104:- hos Tripp Sweden. En fånig grej tycker jag, men nu orkar jag inte klaga igen utan låter julefrid råda. 😉
   Kram

 2. GeddFish skriver:

  Trevligt och mysigt med Lucia och julsånger! Jag hörde stadens luciatåg sjunga inne på ett köpcentrum idag igen. Jag tog en liten fotvandring.
  Homeshop – under all kritik! Jag läste i deras katalog, som jag slängde, att de behövde bli av med en massa gamla varor, och därför hade hemliga paket och premier. Sådeså. Klaga på, du, ge dig inte! Det är det de vet, att folk inte orkar klaga.
  Kramar, Gerd♥

 3. Kraka skriver:

  Bagagevågar är ett onödigt och fånigt påfund. Går alldeles utmärkt med den vanliga badrumsvågen. Dessutom lär man sig med tiden ungefär hur mycket man kan ha med sig. Sonens och min gemensamma väska vägde 11 kg när vi lämnade Arlanda. Kollade inte vad den vägde när vi reste hem, men i alla fall mindre än maxvikten.

  Ha en fortsatt trevlig 3:e adventhelg!

  Kram

 4. Inger Maryissa skriver:

  Homeshop har en del intressanta saker och jag har ibland hittat bra saker men de har också en del saker som man kan ifrågasätta

 5. Znogge skriver:

  Jag tycker precis tvärtom! Vi köpte en bagagevåg och jag tycker den är superbra 🙂 Den var inte dyr men den gillas.

  Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Vi hade ett trevligt firande igår, men det är alltid kul med luciatåg med barn. Elisabeth

 7. Raija skriver:

  Vilket fint luciatåg 🙂 och säkert väldigt fint att höra också. Själv såg jag ingen lucia, enbart på TV.

 8. Kul med ett så fint Luciatåg! 😆 Och det där med Homeshop och bagagevågen är väldigt typiskt….. 👿
  TREVLIG 3:E ADVENT
  Susie

 9. Kicki skriver:

  Men vilken onödig våg i hushållet. Vi hade en sån i stallet när man skulle väga hö eller halmbalar för att få en snittvikt när det levererades ett lass.
  Kram/Kicki

 10. Astrid skriver:

  Så mysigt luciafirande. Det är något speciellt med det.
  Nog såg den tråkig ut vågen

Kommentarer inaktiverade.