Lunch på Hamnkaféet

Jag vaknade till ännu en varm och solig morgon och tog med mig kaffekoppen och ostmackan till uteplatsen och satt där och njöt i solskenet, men på väderleksrapporten pratade man om att det skulle mulna och fram mot elvatiden började molnslöjor att dra in, så då tänkte jag att det var bäst att gå ut på en promenad. Igår var det så varmt, så då höll jag mig hemma, men i dag har det varit bra mycket svalare.

I skogen har blåsipporna vissnat, men blåa blommor finns det i alla fall – nu blommar violerna.

Jag tog min vanliga väg genom skogen, för jag hade fått en i mitt tycket ljus idé; varför inte gå ut till Hamnkaféet och äta lunch. Först tänkte jag gå runt Warfsholmen, men det mulnade mer och mer och det blåste upp också, så jag gick närmaste vägen ut på hamnen.

Kabbeleka i Klinteån

Det var väldigt många som fått samma idé som jag, för det var fullt av folk på restaurangen. Dagens lunch var Hamnens schnitzel med klyftpotatis och rödvinssås, det hade jag kollat innan jag gick hemifrån.

Det gick inte att sitta ute, även om en del trotsade molnen och blåsten, så långborden inomhus fylldes snabbt på av hungriga lunchgäster. Scnitzlarna var i tallriksstorlek, men tunna, välfriterade och väldigt lättätna och såsen var ljuvlig. När man sitter uppradade så där med främmande människor mitt emot sig och på sidan om, blir det naturligt att prata med varandra och vi var alla överens om att allt smakade mycket gott. Några tyckte att schnitzeln var för stor och en gick och hämtade en doggibag för att ta med sig resterna hem.

Häggen doftar ljuvligt!

När jag kom hem igen la jag mig i solstolen för att vila lite efter promenaden och middagen, men nu hade det blivit så svalt så det var ingen större njutning, utan jag gick in igen och knäppte på datorn i stället.

Ha en trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hamncaféet. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Lunch på Hamnkaféet

 1. Gigi skriver:

  Vad gott det låter med din lunch! Här har det också blåst en hel del, men vi har i alla fall +20 i skuggan.
  Ha en fortsatt skön kväll!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Schnitzel är för det mesta ett lyckat val, tycker jag.
  Gillar pepparsås!
  Härliga platser du har att röra dig på där du bor!

 3. Så klokt att unna sig att äta ute en dag och slippa laga mat själv alltid! Och det låter ju både gott och så trevligt att äta vid långbord! Kul att träffa nya människor!
  Här är det väldigt varmt idag, så det har inte blivit många knop…
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Monica

 4. Helena Sandegren skriver:

  Vad duktig du är att gå på restaurang själv. Schnizel är gott, och en god sås är ett måste.
  Långbord är bra då blir det mera naturligt att prata.
  Hoppas du får en fin vecka, och finvädret håller i sig.

  • Ingrid skriver:

   Ja vad ska man göra när man är ensam. Det är bara att ta mod till sig. Vi får hoppas att vädret fortsätter att vara vackert, men en och annan regndag har jag ingenting emot.

 5. leila skriver:

  Hej. Jag jobbar natt hela helgen så jag har inte hunnit njuta så mycket av det braiga vädret idag. Men skönt att kunna gå med shorts på promenad med hunden. Blev så sugen på Schnitzel 🙂 Läste din kommentar på min sida om vildkatten Kisen. Ja du ..kunde jag så skulle han få bo hos mig. Men han har flera små kojor, den ena varmbonad och det är flera som ger han mat. Jag har aldrig sett han då han är så skygg, tror aldrig han bott hon en människa. Jag är i alla fall glad att det finns några som bryr sig om han. Finns alldeles för många katter som far illa. kram

  • Ingrid skriver:

   Det var väl synd att du inte fått njuta av sommarvädret i dag, men det kommer ju flera såna dagar (förhoppningsvis)
   Katter kan säkert klara sig om de bara får lite hjälp med mat och skydd för väder och vind.

 6. Gunnar skriver:

  Trevligt att lunchen inte bara smakar bra utan också är en social samvaro. Jag har inte sett nån kabbeleka än men den kanske snart visar sig.

 7. Laila skriver:

  Synd (eller kanske tur) att du inte gick över Varvsholm. Vid nerfarten har det denna vecka och ännu idag en skylt uppsatt att det pågår filminspelning. Vi har bara sett en inspelningsbuss gå förbi så man undrar ju vad det är för film på gång.
  Vi hade i alla fall tur med vädret för vi var på gökotta i morse, på Sandarvekullen i Linde/Fardhem. Jättefint var det och Catarina från länsstyrelsen berättade och visade det nya naturreservatet. Det har rensats på många stora träd och sly så nu var det bara en massa hasselbuskar. Man hoppas nu att fler blommor ska dyka upp när de stora träden är borta.
  Ha en skön kväll.

  • Ingrid skriver:

   Attans också att jag inte tog den vägen, fast jag kanske hade blivit stoppad och fått vända.
   Så roligt att ni har haft en fin söndag! Det låter intressant.
   Kram

 8. Skogsnuvan skriver:

  Här har vi nog varmare. Som genom ett under slår allt ut och det är 22 grader i skuggan fast det är kväll. Jag har byggt en ny blomsterbåge och stökat i rabatter och varmt har det varit som en sommardag.

 9. Anita Lindgren skriver:

  Hej Ingrid. Det är så kul att läsa det du skriver. Själv har jag växt upp på Valla gård. När du lägger ut bilder känner jag igen mig.

 10. Gunnel skriver:

  En kul ide’ med långbord. Då blir det av att man pratar med människor man inte känner. Kram

 11. znogge skriver:

  Det lät som en riktigt god lunch du unnade dig igår! Hos oss serverades chili con carne vilket väl var helt ok det.

  Kram och god måndag!

 12. Kicki skriver:

  Du är då duktig på att gå, för det är ju en bit fram och åter till hamnkaféet.
  Här blommar också kabbelekan i vattenfyllda diken. Det grönskar så himla fint nu.
  Jag blir lika imponerad varje år, att först finns inte en tillstymmelse till gröna blad, för att nån vecka senare bara explodera i skir grönska.
  Kram
  Kicki

 13. Leila skriver:

  Då är du som mig. Jag ogillar att shoppa kläder. Ja jag ogillar att handla vad det än jag ska handla. Men måste ju göra det ibland. Blir irriterad i affärer. Vet inte varför. Men glad du fick tag i några plagg till bra pris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *