Lunchrusning

Det har varit ett fantastiskt fint väder idag på förmiddagen. Lite mulet och blåsigt visserligen, men nästan 15° varmt. Jag skulle iväg och handla och tog på mig vinterjackan, men det blev alldeles före varmt, så när jag varit ute den första vändan var jag inne och bytte till en tunnare höstjacka.

I fredags kom det en avi från posten om att jag hade ett brev att hämta ut. Det var Åsa, som bor i Rom, som erbjudit mig Viveca Lärns bok Öster om heden och det tackade jag givetvis inte nej till, så jag visste i och för sig vad försändelsen innehöll, men inte alltihop, för Åsa hade sagt att hon lagt ner lite mer än boken i påsen.

Åsa har jag lärt känna genom bloggandet. Nu ligger hennes blogg nere, men hon finns på facebook. I kuvertet fanns det också ett par chokladkakor och det passar ju mig som är en gottegris.

Tack Åsa!

När jag hämtade ut brevet passade jag på att köpa fågelmat också. Grannarna matar och det är massor av fåglar i träden runtomkring, så det gäller att mata in dem.

Det blev omgående rena lunchrusningen

När jag nu var ute och for, så åkte jag till Suderviljan också och köpte gravprydnader. Det är ju Allhelgonadagen på lördag och vem vet vad det blir för väder fram i veckan. Dessutom fanns det väldigt mycket att välja på idag. De är duktiga på Suderviljan!

Familjegraven på Klinte kyrkogård där mamma och pappa är begravda


Jag kunde ju inte låta bli att åka till Fröjel också och göra lite fint för Åke och hans föräldrar. Jag har en grav till på Fröjel kyrkogård, där Åkes farmor Emma och farbror Gustav ligger begravda och där har jag också satt gravprydnader och en lykta, men den missade jag att ta något foto av. 😉

På Klinte Bibliotek är det berättarcafé i kväll och idag ska Mien vara med och berätta en kärlekshistoria och henne gillar jag, så om ingenting oförutsett inträffar ska jag gå dit och lyssna.

Ha en trevlig fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Fröjel, Odvalds, Sorg, Väder. Bokmärk permalänken.

26 svar på Lunchrusning

 1. ulla laiho skriver:

  Det är skönt att det blev varmare igen – vi har också plus 15 grader idag. Vi har också laddat upp med några säckar fågelfrön, som min man var till Lantmännen och köpte. Rönnbären är uppätna liksom det mesta av fläderbären. Finns ännu lite bär på bukettapeln. Hög tid alltså att fylla på med annat.

  Trädgården är tömd på möbler och krukor. Nu blir det böcker som underhåller framöver.

  • Ingrid skriver:

   Visst känns det lite vemodigt så här på höstkanten, men ganska vilsamt på något sätt.
   Några dagar med lite mildare väder tackar man minsann inte nej till. 😀

 2. Laila Östergren skriver:

  Det blev en skön promenad idag även om det blåste. Jag har också köpt fina gravprydnader på Suderviljan.
  Ha en trevlig kväll. Kram

 3. Vilken fin dekoration du hade gjort! Och vilken otroligt trevlig bloggväninna!! 😆
  Själva var vi i Visby idag och då passade jag på att köpa lite stora gravljus i snygga glas på ÖB som jag ska ta med mig upp till begravningen. Nästan alla mina släktingar är nämligen spridda i minneslunden på Brännkyrka Kyrkas kyrkogård; mamma, pappa, bror, moster, faster, farbror samt Rolles föräldrar. Dessutom är mina farföraldrar begravda där så det finns också en grav att gå till. Ska köpa ett höstarrangemang innan jag åker upp nästa torsdag. Förr var det lätt att gå dit – och det gjorde vi ofta – vi bodde nämligen mittemot på andra sidan den stora ängen och stora Huddingevägen. Man såg faktiskt alla ljusen på Alla Helgons Natt och vi tog gärna en hundprommis dit och så fick den ena vänta utanför med hunden….. 🙂
  Nu får man passa på när man är uppe till stan och hälsar på – fast det blir väl inte så ofta man kommer till Älvsjö i framtiden, eftersom det är vår f.d. granne och kära väninna som avlidit. Och det var henne man hälsade på hos, hennes gubbe är inte fullt så social och jag tvivlar på att han bort kvar i huset….. Jaa, sorgligt är det! 😥
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Bor man på annan ort än sina kära avlidna kan det ju inte bli så många besök. Jag tycker att det är en stor förmån att ha de här gravarna att vårda.
   Det måste vara väldigt vackert se alla ljusen på kyrkogården på Allhelgonanatten. Det lyser vackert här också, men nog inte på riktigt samma sätt.
   Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så fint du har gjort både åt både dig själv och småfåglarna. Visst är det sroligt att ha dem att titta på utanför fönstret. Och gravarna har också fått fina blommor.
  Vilken generös bloggvän du har som ger dig böcker och godis. Är det kanske sånt som kallas läsgodis 😉
  Hoppas nu att kvällen blir riktigt trevlig.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Kraka skriver:

  Fint du gjort på gravarna!
  Kram

 6. Annika skriver:

  Så roligt att du har funnit en vän genom Bloggen. Jag har kommit på hur småfåglarna ska få ha sin mat ifred från Skator och Kajor. Ska visa en bild på min blogg senare. En hamsterbur blev lösningen. Ha nu en fin vecka och Allhelgonahelg.
  Kramen

 7. Znogge skriver:

  Här har det varit 16 grader så än är det visst sommar. I alla fall temperaturmässigt! Till kyrkogården måste jag också hinna så tack för påminnelsen!

  Kram och god kväll!

 8. Kerstin skriver:

  VAd roligt att se dina bilder från 70-talet. Så mycket man känner igen i klädsel och annat. Här hos oss är det julmarknad under Allhelgonhelgen så vi kommer att ha fullt upp med det. Maken ska dock sjunga i två kyrkor, där de tänder ljus för alla som avlidit under året och det är en hel del. Vi har också långt till våra anhörigas gravar så vi får hjälp med att se till dem.
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Det är en vacker sed, båda att tända ljus för sina avlidna kära och att samlas i kyrkan för en stunds eftertanke.
   Sen kan man ju faktiskt tända ett ljus hemma också, det går bra det med.
   Kram

 9. Veronica skriver:

  Vilken underbar överraskning att hitta i brevlådan, även om man har en aning om den så vet man aldrig när gåvan kommer.
  Tiden går fort nu, snart är det jul igen..mina söner har så smått börjat teckna ned tips på julklappar.
  Idag är det grått, ingen sol men himlens grå moln bryta här och där av ljusare nyanser så kanske finns det hopp.

  Hoppas du kunde gå på berättarcafét och hade trevligt.
  Sköt om dig
  Kram/Veronica

 10. Anne-Lie skriver:

  SÅ fint du gjort det vid gravarna….och småfåglarna har du också tänkt på.
  Jaså, du är en gottegris.
  Kram!

 11. Ja, det är lite knepigt att klä sig nu, är ofta svettig på ryggen när jag kommer hem med hunden. Men snart blir det kallt och då är det bra att ha något rejält att ta på.
  Hoppas du fick en bra kväll på biblioteket.

 12. Bosse Lidén skriver:

  Hoppas du kom iväg till bibblan och att det var givande. När jag ser de fina gravstenarna får jag dåligt samvete. Det är synd att jag har så långt till vissa. Kram Bosse

 13. Rigmor skriver:

  Vilken trevlig överraskning som kom med posten! Både bok och godsaker till…
  Har också varit och gjort fint på kyrkogården. Sen när jag kommer dit upptäcker jag att det inte var med någon ståltråd att fästa buketten med, slarvigt av mej att inte kolla sånt här hemma, men det brukar alltid finnas med. Som det blåser nu så hoppas jag att den ligger kvar ändå. Får väl skylla på att här blåser det inte så mycket eftersom skogen tar emot, men kyrkogården ligger på en höjd utan träd, så där tar det i ordentligt. Fina arrangemang du köpt, förstår att en liten lokal handelsträdgård har lagt ner mer omsorg än vad de stora kanske gör.
  Här går det också att frön till fåglarna, har skickat efter lite energikakor dessutom till dom, men tills de kommer får de nöja sig med talgbollar och solrosfrön.
  Ha en riktigt skön tisdag, nu ska det bli lite höststädning i trädgården!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Här blåser också hemskt och Fröjel kyrkogård ligger högt och öppet med havet nedanför, så jag hoppas att jag förankrat prydnaderna tillräckligt. 😯
   Här får fåglarna än så länge talgbollar och jordnötter och det är väldigt populärt.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.