Maja Ivarsson

Nog var hon värd att lyssna på, Maja Ivarsson, vars namn jag hörde första gången när hon var med i Så Mycket Bättre förra sommaren. Att hon har levt ett hårt, självförbrännande liv berättade hon om redan då.

Hon inledde sommarpratet med att berätta om hur hennes bästa väninna kom hem i kista från USA efter att ha tagit en överdos. Hon berättade om hur hennes styvpappa mot hennes vilja flyttade in i hennes lägenhet och i princip satte henne i fängelse. Han tog totalt kontrollen över hennes liv och våldförde sig på henne både mentalt och fysiskt. Det han gjorde mot henne kan hon aldrig förlåta och hon kommer att hata honom för all framtid. Men hon berättade också om läraren som SÅG henne, förstod henne och hjälpte henne. Hon berättade också om att hon mött kärleken och fått hjälp att komma tillrätta med alla ilska hon bär på och att hon fått behandling för sitt drogmissbruk.

Hur hon är som artist har jag ingen större uppfattning om, eftersom jag sällan lyssnar på den typen av musik, men låtarna hon spelade i sitt sommarprogram var jättebra och ackompanjerade hennes självutlämnande beskrivning av hur hon levt på att utmärkt sätt.

Jag höll mig med andra ord vaken, där jag låg i solstolen och lyssnade och vickade på tårna i rocktakt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Maja Ivarsson

 1. jam45 skriver:

  Det är svårt att hinna med att kommentera alla bloggar jag läser men tittar jag in hos dig med några ord. Missade tyvärr Dagens Sommarpratare men ska höra henna på reprisen eller nätradion senare. Jonas Gardell var väldigt bra tycker jag !
  Sol skriver du…här är det ca 20 gr (Göteborg) men grått och mulet. En av sönerna är en vecka på Öland och där brukar det ju också vara vackert väder. 😀

  • Ingrid skriver:

   Här har varit riktigt härligt idag. Jag tycker absolut att du ska höra reprisen om du har tillfälle till det.
   Det var ingen munter historia Maja berättade, men nog så viktig att ta del av.
   Kram

 2. Gerd skriver:

  Jag lyssnade faktiskt på Maja i min lilla radio om halsen och lurar i öronen medan jag gick med mina bungypumps! Var nyfiken på henne, fast jag visste om hennes destruktiva tidigare liv, sedan TV-programmet.
  Mina tankar var, att fy 17, vilket liv, den stackars människan har haft, och vilken styrka hon ändå visar nu.
  Då kände jag tacksamhet i min situation… Kramar, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Vi har ju alkoholism i släkten både på Åkes och min sida och det är ju till viss del ärftligt, så jag har stor anledning att vara tacksam över att våra barn inte blivit missbrukare av varken det ena eller det andra.
   Kram

 3. Suss skriver:

  Jag försöker att lyssna på så många sommarprogram jag kan och så även idag. Jag kan bara hålla med dig i dina åsikter om henne. Hon gjorde ett starkt intryck och det tror jag de flesta kan hålla med om – en överlevare! Sommar är en härlig, daglig programpunkt om man nu har tillfälle var dag att bara lyssna. Jag grejade i köket samtidigt, så det gick bra idag. KRAM!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Jag lyssnade inte på Maja. men det låter som ett mycket ”hörbart” program Vi var ute och tog ett längre stavtrav då. Vi hade tur och fick både sol och värme, nästan lite åskvärme. Det kändes väldigt skönt att komma hem och ställa i duschen sen 😉
  Bara en stund senare kom regnet och med det även återvändande båtar in till bryggorna…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det var verkligen hörbart.
   Här har det varit sol hela dagen, men det ska visst blir sämre i morgon. Här behövs regn så det skulle inte skada med en 15-20 mm, om man nu får önska. 😉
   Kram

 5. Som vanligt så har sommarpratandet gått mig helt förbi, vi var först i trädgården och fixade lite och sen åkte vi en rundtur. Efter ett tag – 12 mil (!) – tog vi oss till Katthammarsvik och en liten speciell väg där vi gick alldeles ensamma utmed havet tills Santos tyckte det blev alldeles för varmt. Han satt sig i skuggan hela tiden….. 🙁
  Därefter besökte vi lite loppisar. Hittade dock inget speciellt men fick ändå med oss 7 deckare + ett par ljusblå silvriga ljushållare och en svart servetthållare till altanen och så 2 snygga bokhållare till min hylla på kontoret. Allt för bara 50:-! 🙂
  å väg hem köpte vi underbara ekologiskt odlade jordgubbar i Garda som plockaren kom med direkt från plantorna. Fantastiskt goda – dom smakade faktiskt smultron! 😆
  Så dagen har varit lite extra bra och mycket trevlig!! 😉

  • Ingrid skriver:

   Det var ingen dålig utflykt ni gav er iväg på. Jag var i valet och kvalet om jag skulle åka till Vänge och hälsa på en gammal arbetskamrat, men jag kom inte iväg..

 6. Inger Johansson skriver:

  Åh, då måste jag lyssna på henne!!!
  Vi var bjudna på treårskalas och var alltså inte hemma.
  Träffade min gotländska fd svägerska. Hon åker hem till ön i veckan.
  Kram o ha det gott!
  Inger

 7. Znogge skriver:

  Kan tänka mig att det var ett mycket intressant program även om innehållet inte var av den muntrare sorten. Men det måste lyftas och tyvärr är hon säkert inte ensam i sin situation…

  Kram

 8. Strole skriver:

  Ja alla har inte en lätt uppväxt, det är då ett som är säkert. Å det gör mig så ont att sådant här kan ske i vårt avlånga land. Men hon har överlevt vilket ockå visar på att vill man så kan man klara mer än man tror.

  Härligt att tårna har fått vicka i rocktakt idag =) Å lite avundsjuk är jag för att du har kunnat ligga i solstolen idag <3 Men hoppas på bättre väder här med snart. Kram <3

  • Ingrid skriver:

   Inte har hon haft en lätt uppväxt, men tycker ändå att hon haft en fin barndom. Att hon sedan har försökt betvinga sina demoner med hjälp av knark och sprit är ju bara så sorgligt.
   Kram

 9. Rigmor skriver:

  Idag har vi haft våra mammor på middag, så inget TVtittande eller lyssnande på radio. Maja Ivarsson…första gången jag verkligen lade märke till henne var just i Så mycket bättre. Gav ett skört intryck då, man blev på något vis berörd och sorgsen när man såg och hörde henne, så jag förstod redan då att hennes liv inte hade gått i rosenrött precis. Måtte hon stå stadigt nu…
  En regnig dag, med några få solglimtar, så har söndagen sett ut här i Örebrotrakten.
  Kram kram

 10. Raija skriver:

  Jag missade och får nog lyssna på henne i efterhand, för det låter som ett tufft liv hon levt.

 11. Ailas skriver:

  Kan flickan få någon annan att tänka till i tid, kanske hennes lidande ändå gjort lite nytta? Jag har ingen aning om vem hon är och inte har jag lyssnat på programmet heller, men ämnet är mer än angeläget… i en tid när starka krafter verkar för legalisering av åtminstone cannabis och efter en helg som gett många svår baksmälla. Må människorna våga vara starka!

  Önskar dig en fin måndag.
  Kram

 12. Kicki skriver:

  Nu har jag läst ikapp om din helg, som verkar ha varit så skön som en midsommar bör vara.
  Jag har som vanligt missat att sommarpratandet har startat. Tack för påminnelsen, ska lyssna på både Jonas och Maja på repriserna.
  Kram/Kicki

 13. Skatan skriver:

  Jag såg henne också första gången i programmet Så mycket bättre där jag först inte gillade henne alls men där hon växte.

  Hennes sommarprogram var verkligen tänkvärt och bra och man förstår hur lätt det är att det kan bli fel … och att det finns hemska människor som det måste vara svårt att frigöra sig från.

  Då är det också härligt att höra att det finns fina människor … som den där läraren … som gör skillnad.

  Det var ett härligt program.

  Nu ska jag lyssna på dagens sommarpratare som jag inte vet vem det är ännu.

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *