Mallorca – Dag 7

Igår var det verkligen ett helt underbart väder på Mallorca. Det var varmt, solen sken från en klarblå himmel och det fläktade lite lagom. Jag struntade i packningen när jag ätit frukost och gick och la mig vid poolen i stället och där låg jag och pressade tills klockan var halvtolv. Tolv skulle rummet lämnas, så jag hann precis packa och checkade ut i rätt tid.

När jag ställt in väskan i bagagerummet, gick jag ner till strandpromenaden och satt mig i skuggan och tittade på folk. Det var många på stranden och det var många som badade, men ändå så är det höst, även på Mallorca och…..

…det märktes inte minst när det kom en bil glidande bland alla flanerande, stannade till och började lasta på solsängar och på ett annat strandavsnitt höll de på att plocka bort halmtaken på parasollerna.

Precis när jag började känna mig lite hungrig stötte jag på några andra gotlänningar och vi slog följe till en restaurang oc fick oss lite lunch. Sen var det bara en timmes väntan tills bussen skulle komma och hämta oss.

Hemresan gick utmärkt, förutom en liten försening. Krister och Thomas hämtade mig vid flyget och sedan körde jag hem till Klintehamn och var hemma här vid halvtolvtiden.

Jag är väldigt belåten med min resa och tycker att jag haft det jättebra. Hotellet, Rosa del mar, var bra och för barnfamiljer måste det vara toppen. Där finns en särskild barnpool på ett eget område, i matsalen var det ett avsnitt av buffén som var placerad i barnhöjd, så att barnen kunde gå och ta mat själva och aktivitetsvärdarna sysselsatte dem med allt möjligt. På kvällarna startade underhållningen med barndisco innan de vuxna fick sitt vid 22-tiden.

Jag vet att jag raljerade lite om den första kvällens underhållning, men det blev faktiskt bättre. Det var bingo en kväll, musikquiz en annan och det var uppträdande av magiker och av akrobater som var riktigt duktiga.

Rosa del mar är nyrenoverat och väldigt fräscht och snyggt och ligger bra till, maten var god, jag hade halvpension, och i poolbaren kunde man få sig en god macka eller något annat till lunch. Personalen var trevlig och tillmötesgående och man kände sig väl omhändertagen. Det var fri Wifi på hela hotellet och på tv:n sändes svenska P1. Det är små detaljer kanske, men det gjorde vistelsen på hotellet trivsam.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nu är jag hemma i den svenska hösten igen och det är grått och mulet här idag och 9°. Jag har packat upp, tvättmaskinen går en första runda och nu får jag väl ta mig till Konsum och handla lite, för kylskåpet är ju alldeles tomt. Det är slut på Mallorcabilder och jag ligger ju efter lite med månadsbilden, så den ska jag gå ut och ta nu. Den kommer i ett inlägg senare idag (eller i morgon).

Jag måste tillägga, att det är en fröjd att sitta med laptopen och skriva. Jag hade bara surfplattan med mig och visst gick det att blogga från den, men lite pilligt var det och trixigt att få in bilderna och väldigt lång tid tog det, så jag ångrade mig många gånger, men av skadan blir man vis, heter det ju. 😉

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 2014, Mallorca. Bokmärk permalänken.

18 svar på Mallorca – Dag 7

 1. Znogge skriver:

  Vilken härlig vecka du har haft! Det kan vara lite si och så med underhållningen tycker jag. Men det ska väl vara lagom lättsamt och passa alla åldrar och då blir det lite av en kompromiss.

  Kram och välkommen hem!

  • Ingrid skriver:

   Det här är ju ett riktigt familjehotell och det märktes bl a på underhållningen. På Ponent mar är jag bodde förra året var det en hel annan klass på just den.
   Kram

 2. Geddfish skriver:

  Välkommen hem! 😉
  Ja, du har underhållit fint med inlägg och bilder. Har du då bara haft en surfplatta så har du varit skicklig. Det tålamodet har inte jag, då får det vara.
  Så härligt att du fått njuta en vecka och fått lite solinjektion, trots allt så är det härligt med sol och bad, att föredra framför mulet.
  Kram, Gerd

 3. Maj BB skriver:

  Du verkar ha haft en härlig semester där på ”gamla Mallis”…..jag har varit där i ungdomen flera gånger och den första i mitten av 60-talet. Då började ju charterresorna bli mer var mans möjlighet och Mallis var populärt då som nu.
  I den där keramikfabriken skulle jag önskat att jag varit med. /M

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit på ”Mallis” tre gånger förut. Två gånger tillsammans med Åke och så förra året på egen hand. Det är trivsamt där, åtminstone vår och höst när det inte är så där knökfullt av turister.
   Kram

 4. Eleonora skriver:

  Välkommen hem igen! Så härligt och skönt du har haft det. Det låter nästan litet lockande att ta en resa till ditt hotell- där behöver man ju inte vara ensam i alla fall.
  Ha det nu skönt igen på Gotland och vi hörs snart av igen.
  Kram från Eleonora 😆

 5. Gunnel skriver:

  Välkommen hem igen! Förstår av dina inlägg att du haft en härlig vecka. Kram

 6. Rigmor skriver:

  Välkommen hem!! Och jag vet inte vilket som är bäst, att lämna ett turistmål när vädret är som bäst, eller om det är lättare när det är trist väder…men det är inte mycket man kan påverka, och huvudsaken att du haft en bra vecka! Att boendet är bra, det är väl liksom det som avgör, för man tillbringar ju ändå ganska mycken tid på hotellet och i sängen, och då måste det hålla måttet. Roligt att läsa att allt var till belåtenhet, ett gott betyg till både hotell och researrangör!
  Sen tar vardagen vid…men det är en annan sak…
  Ha en skön helg!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det känns lite nervöst att ge sig iväg på egen hand, men det går ju faktiskt riktigt bra och även om det regnade lite en dag så var det varmt och skönt, jämfört med här hemma i alla fall.
   Kram

 7. Karin på Pettas skriver:

  Välkommen hem!
  Plötsligt så infinner sig en längtan att fara söderut via din blogg.
  men det får ta en stund ännu innan vi drar iväg.
  Ha det riktigt bra just nu!:)

 8. Lambergsfrua skriver:

  Så roligt att du är nöjd och belåten med din resa och vistelsen på just det hotellet. Visst betyder de där småsakerna mycket, när man är på resande fot – och framför allt hotellpersonalens bemötande och attityd.
  Nu får du njuta av dina fina minnen, titta på bilderna igen och skata glida in i vardagen igen.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Kraka skriver:

  Du verkar haft en fin vecka. Att resa på hösten är alltid skönt, komma bort från regn och rusk. Men trots allt har vi haft en fin höst här även om den nu verkar givit vika för mer höstligt väder med mycket regn.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var ju ännu ganska skapligt här hemma när jag åkte iväg, men nu är det riktigt höstrusikigt och längtan tillbaka till Mallorca eller något annat varmt land är stor.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.