Mamma, äntligen slipper vi svettas….

…sa den lille Gaetano för många år sedan, när han och Eva klev av planet på Visby flygfält och möttes av kyliga gotländska vindar. Jag kom att tänka på det i dag när jag var ute och kollade dagens väder och förbannade vädermakterna, som inte kan ordna lite fint sommarväder nu när vi har besök från Sicilien och det dessutom pågår NatWest Island Games här på Gotland med 3000 hitresta idrottsutövare från 24 öar från hela världen.

I dag är det jeans och långärmad tröja som gäller och shortsen och linnet är förpassade till byrålådan igen och tyvärr ser det ut att bli samma typ av väder den här veckan som det varit under midsommarhelgen, men så kollade jag hur vädret är på Sicilien just nu och då blev jag lite gladare, för där är förfärligt varmt.

Det här ser väl jobbigt ut?

Det måste vara skönt för Alessias föräldrar att slippa svettas och i stället få njuta av det svala svenska sommarvädret och tänk vilka toppresultat idrottarna kommer att orka göra. 😉

Positivt tänkande är viktigt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Mamma, äntligen slipper vi svettas….

 1. Znogge skriver:

  Minns när vi var på bussutflykt till Syracusa och det var 44 grader… Lite för varmt även för mig! Här har vi höstväder med friska vindar men det går det med!

  Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Regnet må så vara men det är ju så kallt och blåsigt så man kan inte gå ut. Nu när det varat så många dagar i sträck blir man lite less för sommaren är kort och kan man inte njuta av några fina dagar så blir det lite trist. Jag kan räknas till 3 dagar under juni som det inte blåst och som solen skinit. Det är för lite!!!!

 3. Musikanta skriver:

  Jag skulle aldrig orka leva i ett land där det var så varmt så många månader på året. Det räcker med en och annan högsommarvarm dag här hemma. Idag är det precis lagom för min del – 12 grader i morse men det har väl stigit sen solen kom fram. Precis så varmt att man inte behöver tröja på sig när man sitter utomhus. Älskar Sverige!
  Kram från Ingrid

 4. Här är en till, som hellre har vårt svala sommarväder än 41 (!!!) grader! Det är inte kul att svettas hela tiden! När vi var i södra Kina, så var där ca 45 grader och man orkade ju inte röra sig…
  Men lite trist att det ska bli så mycket regn den här veckan när vår yngsta dotter och hennes små barn kommer ner och hälsar på! Men det får gå!
  Kram till dig, Monica

  • Ingrid skriver:

   Vi får hoppas att ni får några fina stunder i alla fall. Här har det regnat och varit solsken om vartannat i dag. Shortsen var på en stund, men sen blev det för kallt igen.
   Kram

 5. Gunnel skriver:

  Det är bra att tänka positivt. Det går ju att plocka på sig lite mer kläder om man vill vara ute….men visst saknar jag värmen. Kram

 6. anna/notonmusic skriver:

  Fylld av intryck från Sicilien har jag läst igenom dina tidigare inlägg om ”din ö”… Jag måste säga att Sicilien gjorde intryck. Alla vackra blommande träd… de flesta visste jag ju inte vad de hette, men bougganvillia kände jag igen i alla fall esom den är en av mina favvoblommor! Annars måste jag ju instämma i dina positiva tankar om att slippa svettas! Är det alltså en dotter till dig o Åke som är gift med en italienare? En av konfirmandflickorna suckade och sa; alltså jag förstår inte hur de italienska killarna kan ha så vackra ögon!?! Hon hade nog också blivit kvar på ön om hon varit några år äldre ???? Kram

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är vår dotter, som gav sig iväg hemifrån när hon var 18 år och blev kvar på Sicilien i över 30 år.
   Nu är det gott att ha henne och hennes familj här på ön.
   Kram

 7. Karin skriver:

  Vilken kul kommentar av Gaetano! Tror säkert att era besökare från Grekland också tycker att vår lite svala väder, är mycket behagligt.
  Själv njuter jag av sol/moln idag, imorse såg det hotfullt ut så det blev regnjackan på under fm-promenaden. Men det höll tätt.
  Nu är det dags för fika på terassen, och en bakelse till dagens ära. 😀
  Kram karin

  • Ingrid skriver:

   Jag tog också regnjacka på när jag skulle gå och handla och det var tur, för det kom en skur. Sen sken solen en stund och så kom det en skur till. Typiskt svenskt sommarväder. 😉

 8. Gunnar skriver:

  Ja det är skönt med svalka även om det kunde vara lite varmare. Sonen är i Arizona och där är det 40-45 grader varmt nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *