Man blir både arg och besviken

Det är en ganska solig och fin höstmorgon, men jag måste knyta an till gårdagens inlägg, för jag blev lite bedrövad när jag fick höra på radion i dag, att Unicare begära att få ändra i avtalet med regionen angående Klintehamn. Man har förlorat ca 1000 kunder, vilket ju inte är att undra på, eftersom det inte ens går att få kontakt med dem på telefon, så nu vill man stänga på fredagar. Man tror att klinteborna kommer att vara nöjda ändå, hur man nu kan inbilla sig det.

Varför ska vi behöva vara nöjda med en vårdcentral där man inte kommer fram på telefon och som dessutom skär ner på öppettiderna.
Så rätt han hade, den gode vännen som listade sig i Hemse direkt när Unicare tog över i Klintehamn.”Det där med Unicare kommer inte att bli långvarigt”, sa han.

Nu ska jag gå och fixa till mig lite, för i dag ska jag åka till Kupan i Hemse.  Jag ska inte dit och jobba, utan det är valberedningen i vår SPF-förening som ska dit på utbildning och valberedningen har ingen bil, så jag har lovat den att köra.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det blev en snabb tur till Visby igår eftermiddag,  för jag uträttade mina ärenden med rekordfart och åkte hem med vändande buss.

Valuta inköpt
Lunch intagen
Ett besök hos Clas Ohlsson hör till

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, SPF, Visby. Bokmärk permalänken.

18 svar på Man blir både arg och besviken

 1. skogsnuvan skriver:

  Verkar som om ni har det likadant som här. Här har man dragit in både tandläkare och läkare. Ska man till dr får man åka 7 mil enkel resa och inga förbindelser finns. Undrar hur man ska göra om man inte har bil? Det är ingen lek att leva på landsbygden.

 2. Ingrid skriver:

  Riktigt så långt har vi inte till närmaste ställe förutom här i Klintehamn. Vi har en bra vårdcentral i Hemse, som ligger två mil bort, men man är dock beroende av att ha bil för att ta sig dit…..

 3. Karin Evby skriver:

  Ska det bli en resa, eftersom Forex fick besök? Här i Malmö slipper man betala för returresan om besöket går på mindre än en timme. Kanske är det så även hos er?
  Funderar på att cykla till biblioteket i em där de visar en Oscars belönad film. "The shape of water". Alldeles gratis tom.
  Ha en fin fortsatt vecka!
  Kramar!

 4. Gunnel skriver:

  Helt otroligt att det dras in på den servicen. Det är ju bland det viktigaste som finns att kunna komma fram till en läkarcentral när man är sjuk. Är det inte så mycket protester att det går att påverka för att avtalet sägs upp? Kram

 5. Ingrid skriver:

  Jag åker till Mallorca på tisdag i nästa vecka. En vecka med direktflyg här från Visby.
  Nej, vi får allt betala för returresan, däremot får man åka helt gratis när man fyllt 80 år och om man har rullator eller barnvagn.
  Hoppas filmen är bra!
  Kram

 6. Ingrid skriver:

  Det har stötts och blötts, men problemet är att få tag i läkare som vill bo här på ön och utan läkare – ingen vård och ingen vårdcentral.
  Kram

 7. Monica skriver:

  Det är så tråkigt att det ska vara så svårt att få kontakt med läkare! Tänk när man ringde, fick tala med en vänlig människa och fick en tid inom några dagar…
  Men idag har jag varit hos läkaren på vår vårdcentral och dessutom fått en återbesökstid!
  Såå härligt det låter att resa till Mallorca! Vi var där 2014 och det var en mycket positiv upplevelse! Var på ön ska du bo?
  Ha det gott, kram, Monica

 8. Ingrid skriver:

  Den här gången ska jag bo i Alcudia. Jag har bott på Palma Nova flera gånger, så jag tänkte att jag skulle få se en annan del av ön.
  Kram

 9. Monica skriver:

  Åh, det ska bli roligt att höra vad du tycker om Alcudia! Vi har funderat på just det! Vi bodde i Palma Nova när vi var där 2014.
  Vem åker du med?
  Kram igen!

 10. Ingrid skriver:

  Vi har varit i Alcudia jag ock maken för många år sedan. Det ska bli roligt att se om jag känner igen mig. Jag åker med Ving direkt från Visby.
  Kram

 11. znogge skriver:

  Inget blir väl bättre av att de stänger en dag. Tvärtom lär väl missnöjet öka skulle jag tro. Så härligt med en resa att se fram emot!

  Kram

 12. Monica skriver:

  Det är nog mera utbyggt numera! Bra med direktflyg från hemorten! Här har det blivit allt färre flyg från Malmö Airport och vi har blivit lite bekväma och har svårt för enorma Kastrup…
  Kram!

 13. Ingrid skriver:

  Förr i tiden när vi var två som reste var det lite roligt ändå att åka från Arlanda, men nu är det bara jobbigt och trist. En vecka är inte att tänka på, utan då ska det vara för en längre tid för att det ska vara värt besväret.
  Kram

 14. Ingrid skriver:

  Det ska bli väldigt skönt och roligt, för även om jag ju är pensionär och äger min tid, så blir det lite mycket ibland. En vecka hemifrån är perfekt för att hämta lite ny energi.
  Kram

 15. Privatisering och vinster i vården är et sattyg! Så här är de på så många ställen och man vill ju helst ha patienter med en förkylning än någon med "riktiga" sjukdomar och medicinering eftersom det är mer lönsamt. Så trist!

  Kram

 16. Ingrid skriver:

  Det är jättetråkigt och jag bävar för att bli sjuk och försöka få en läkartid. Det är mer än trist!
  Kram

 17. Karin Evby skriver:

  Filmen var komisk och tragisk, jag tyckte den var sevärd, men det var visst delade meningar om det.
  Önskar dig en fin resa, och njut av värmen!
  Kram Karin

 18. Ingrid skriver:

  Jag får kolla om den kanske finns på Netflix.
  Tack, jag hoppas på en skön vecka.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.