Man blir onekligen lite skrämd….

…när man vaknar av en hund som skäller hysteriskt och upptäcker att någon smyger omkring utanför huset med tänd ficklampa. Ljuskäglan spelade över buskar och träd och var än på framsidan, än på baksidan. Till slut knackade det på ytterdörren och lätt omtöcknad gick jag upp och gläntade på den.

-Finns det någon jägare här? Jag har kört på ett rådjur, sa en man som stod där utanför.

-Nej, det finns ingen jägare här. Ring till polisen och anmäl det och märk upp platsen, sa jag och stängde kvickt till dörren igen.

Det var inte så sent som jag först trodde, men klockan var nästan halvtolv och Fridolf stod fortfarande ute på terrassen och skällde. Vad tänkte den där mannen på? Att störta sig in och banka på hos främmande människor mitt i natten, när man ser att det är mörkt i huset och att ägarna uppenbarligen gått till sängs. Fast man blir förmodligen chockad när man kört på ett djur och tänker kanske inte rationellt.

När mannen försvunnit kom Fridolf in när jag lockade på honom och vi blev kvar uppe en stund, innan vi båda hade sansat oss så att vi kunde komma till ro igen och lugnet infann sig. Sen har vi sovit gott båda två och jag vakande först vid 7-tiden när Fridolf han hoppade upp i min säng.

Efter frukosten beslöt jag att vi skulle gå ut på en promenad. Det är grått och lite blåsigt idag, men rätt skönt ändå när man väl kommer ut. Jag såg spåret efter rådjursolyckan, för precis i grannens infart var det en stor blodpöl.

Jag erbjöd Fridolf att han kunde få ligga i min säng, men det passade inte

Vi gick hem till Odvalds och nu sitter jag vid datorn och Fridolf ligger på golvet intill mig och smågläfser, så vi får väl ta och gå tillbaka till Sicklings igen innan mina grannar undrar vad jag håller på med.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fridolf. Bokmärk permalänken.

23 svar på Man blir onekligen lite skrämd….

 1. Goran skriver:

  Vilken fin sangkompis. Vi har inget fint vader idag fredag, risk fo regn. Alla halsar till dej Ingrid.

 2. Vad modigt av dej att gå upp och öppna dörren,eller inte Kram;-)

 3. Jag förstår verkligen att du blev rädd, när du såg någon smyga omkring med en ficklampa i trädgården!!! Att du vågade öppna? Det var ju tur att det inte var något värre…
  Du har ju en bra vakthund i alla fall!
  Ha en skön helg, kram, Monica

 4. Ja men hu då! Klart man blir skrämd och inte ska man öppna för vem som helst mitt i natten…
  Han var nog chockad och som du säger, icke rationell.
  Det var en levande beskrivning du levererade!
  Kul att du har en hundkompis!

 5. Usch vad otäckt! 😯 Vi har som tur är små glas i vår ytterdörr, så jag öppnar aldrig om jag inte känner igen den som står utanför, utan frågar genom dörren vad personen i fråga vill. Men det är inte många gånger det hänt att någon varit förbi här när jag varit ensam hemma och det är mörkt som tur är. 🙁 Fast precis när vi flyttat hit var det ett gäng med tiggare som åkte omkring och en ung man stod på trappan och höll upp en skriven lapp. Då var det skönt att ha en hund (Penny) i bakgrunden som kunde skälla på kommando – och som lät som en jättehund. Han försvann snabbt ut till en väntande bil….. 😈
  KRAM
  Susie

 6. Ditt namn skriver:

  Otäckt att bli väckt på det sättet. Skönt att ha en hund hos sig när främmande människor ringer på så dags.
  Ha en skön fredagskväll och hoppas natten blir lugn.
  Kram

 7. Gunnar skriver:

  Jag förstår verkligen om du tyckte det var obehagligt. Kanske var han chockad som du sa. Han borde ha ringt 112 istället

 8. Hillevi skriver:

  Otäckt! Fast han var nog väldigt chockad, stackaren – det skulle jag ha varit och inte kommit ihåg något larmnummer alls… åh andra sidan kunde han varit en sådan där clown, som det pratas så mycket om – hu!. Vilken värld vi lever i!!!!!!! 😯

 9. Znogge skriver:

  Usch, vilket obehagligt sätt att vakna på! Ärligt talat så vet jag inte om jag hade vågat öppna. Samtidigt så är det lite märkligt att man inte vet vad man ska göra när man kör på vilt. Framgår av bilens viltremsa och Husse fick ju tyvärr användning för den när han krockade med två rådjur. Men visst blir man chockad och då tänker man inte alltid helt logiskt!

  Hoppas natten blir lugnare.

  Kram

 10. Elisabeth skriver:

  Inget behagligt när det ringer på dörren sent. Men det var säkert som du skrev, att han var chochad och inte tänkte rationellt. Ha en bra helg!

 11. Inger Johansson skriver:

  Usch, otäckt att knacka på mitt i natten! Skönt att Du hade hunden.
  Kram och ha en skön helg 😆
  Inger

 12. Lollo skriver:

  Usch, så obehagligt! Och om jag förstår rätt så var du i ett för dig främmande hus … dessutom!
  Men du, den där lille Fridolf är bra söt. Måste vara mysigt att ha honom omkring sig 😀
  Kram

Kommentarer inaktiverade.