Man har sina jinglar

Solen skiner, det mulnar till och kommer en skur och sedan klarnar det upp igen. Så har det hållit på hela morgonen. Någon snö är dock inte i sikte. I natt har det regnat och blåst och i regnmätaren hade vi 13 mm, så nu ska det väl kanske gå att plantera om perenner. Förut har det varit så torrt att man inte kunnat få ner spaden eller grävgaffeln i jorden.

I en paus i regnandet gick jag ut i trädgården en sväng och kunde inte motstå att ta ett foto av de här rosorna som ännu är så vackra. De har minsann inte farit speciellt illa av frostnätterna.

Jag läste ett kåseri av Benke i DN för en tid sedan. Där skriver han om sina bristande sociala förmågor och bland annat om hur svårt han hade att mingla och umgås obehindrat både med bekanta och främmande människor. Han var så avundsjuk på de som alltid kunde komma med intelligenta synpunkter och åsikter på både det ena och det andra. Själv hade han ett antal historier/jinglar som han brukade dra till med när han kände att han måste säga någonting. Det pinsamma var bara att han inte kom ihåg om han berättat dem tidigare. Därför kunde han sitta tyst och på dåligt humör en hel kväll.

Lite så börjar jag känna mig och inte bara i det sociala omgänget med släkt och vänner, utan också när det gäller bloggandet. Nu har jag hållit på och bloggat i sex år och är rädd för att jag upprepar mig och berättar samma saker om och om igen. Visserligen har läsarna av bloggen varierat under åren, men ändå….

När jag skriver kommentarer i andras bloggar och hänvisar till egna erfarenheter, tänker jag ofta att jag måtte väl inte ha skrivit det här alldeles nyligen och åtminstone inte just här. Ett tag florerade det massor av ”utmaningar” där man skulle berätta om sig själv och det gör nog också att det känns som om det inte finns så mycket mer att tillägga.

Nej, jag tänker inte sluta blogga. Jag är inte så klok som Benke, så att jag har vett att hålla tyst!

För övrigt kan jag meddela, ifall någon undrat, att Geabfakturan kom i måndags och att det, enligt samtal med deras kundtjänst, inte går att använda E-faktura om inte personnumret på den som har internetbanken överensstämmer med den som står för avtalet och att de inte heller har för avsikt att göra något åt det. Man undrar varför? Kan Gotlands Kommun fixa det borde väl även andra företag kunna göra det!

Nu ska jag gå och sätta en bulldeg. Ha en trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tänkt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Man har sina jinglar

 1. Elisabeth skriver:

  Halkade in på din sida via någon annans.
  Vi var över till Gotland för någon dryg vecka sedan med husbil. Vi fick uppleva stillheten och undersköna färger utan trängsel med en massa andra turister.
  Kul att läsa dina inlägg, så jag återkommer.

  • Ingrid skriver:

   Så trevligt att du upplevde en fin vistelse här trots att det inte var sommar och vackert väder. Vi hade bloggvänner som var här med husbil i mitten av november och det gillade också Gotland på hösten.

   Välkommen tillbaka 🙂

 2. Pia skriver:

  Du berättar ju vad som händer och hur det är hos dig ,vad du tycker om saker och ting Roligt att läsa Om man skulle upprepa sig så är det ju för att så är det här i världen . Som i mitt fall jobba,Gå ut med hundar X antal ggr /dag . laga middag ,städa , tvätta bla bla bla
  Som min son sa häromdagen Du är en mästare på att upprepa dig Spagetti till middag idag igen 😉
  Fortsätt du i samma anda Du har en trevlig blogg Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vet du Ingrid, det spelar ingen som helst roll, om du till äventyrs skulle råka upprepa dig. Du skriver trevligt och mycket läsvärt och vi som läser har nog inte alltid så strålande bra minne heller 😉
  Ha en skön onsdag och lycka till med bullbaket.
  Varmaste kramar!

 4. Kicki skriver:

  Det är då väl att du inte har några planer på att lägga av med bloggandet.
  Om man nu skulle upprepa sig, så gör väl inte det nånting, så är det ju irl
  också. Ibland har jag ingen aning om till vem jag sagt vad. Bättre att säga det igen än att tro att man meddelat nåt som man faktiskt inte har.
  Det händer allt som oftast att gubben säger ”det har du aldrig sagt” och han har nog rätt emellanåt. Man tänker eller tror nåt, men det har aldrig kommit över ens läppar.
  Vilka vackra rosor. Här finns inget kvar som blommar, möjligen en ynklig kärleksört, men det är nån som ätit av den, rådjur??
  Just nu skiner faktiskt solen, men snö är utlovat och de varnade för trafikkaos utanför Falun i morse, där det kommit 5 cm. Och Berra som just är dit på hörcentralen.
  Ha det bra med ditt bullbak, hade gärna kommit på en fika om det inte varit så långt 😉

  • Ingrid skriver:

   Här syns ingen snö till, men det småregnar till och ifrån, egentligen stämmer vädret bra in på vad man kan läsa i allnakku idag. Idag är det Druggeldagen:

   Det drugglar, strittar och skvattlar hela dagen. Det är inte uppehållsväder utan småregnar av och till, men när dagen är slut fyller inte nederbörden upp så mycket i regnmätaren.

   Tänk vad det varit trevligt om jag fått bjuda dig på en kopp kaffe och en nybakad bulle i eftermiddag 🙂

   Hoppas att Berra kommer lyckligt hem igen.

 5. Astrid skriver:

  Jag upplever bloggandet som du gör men har aldrig upplevt att du upprepar saker , tvärtom

 6. ingmarie skriver:

  Det tas ut avgifter för allt på räkningar tycker jag
  vi funderar på att ta bort den fasta telefonen, vi ringer för 80 kr på tre månader och räkningen är på 600 kr, vi har ju mobiler , vi ringer inte så mycket ändå
  Ja snön ska vara på väg så snart rullar vi på vinterdäcken, jag kör inte så mycket på vintern.
  Blir det några julfrågor hos dig i år också ?

  kram

 7. skogsnuvan skriver:

  Äsch det är ingen fara för om du upprepar dig så kommer vi nog inte ihåg att vi hört det förut det är ett som är säker. Man minns inte så långt tillbaka.
  Säkert gör jag det också men som sagt Inte kan man komma ihåg så noga vad man sagt förut.
  Huvudsaken är att vi säker något tycker jag. Kram på dig.

 8. elisabet skriver:

  Har samma problem med vår bank när det gäller den som står för avtalet.
  Eftersom jag betalar alla räkningar utom dom som maken har som e-faktura.
  Det stora problemet kommer den dagen maken inte finns längre då kommer jag inte åt hans e-fakturor.

  • Ingrid skriver:

   Om din make skulle gå bort bryts säker avtalet om e-faktura. Det behöver du nog inte vara bekymrad över.

   Internetbanken fungerar annars jättebra tycker jag.

 9. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Detta är du nog inte ensam om Ingrid, jag känner igen mig väldigt mycket om jag får säga:-).

  Vilka vackra rosor, fantastiskt att dom klarat frosten.

  Här är det riktig vinter idag och vi blev verkligen överraskade imorse när vi vaknade och det låg ca 4 cm snö utanför huset. Bara att gilla läget, men vi hade inte väntat oss det denna vecka. Hugo gillar det iaf och då får vi gilla det också:-).

  Ha det så gott!
  Kramar
  Berit

 10. Hejsan Ingrid !

  Nu ska jag upprepa det jag skriver gång på gång, ny mobiladress.Tror jag blir galen på det där,den första hade jag ju i flera år.Tredje nu bara på knappt en månad.
  Ragnvi ville jag skulle fota mina vackra kläder jag skrev om, men dom kommer jag inte åt , var ner till förrådet, och det är så möe bråte framför så jag kommer inte åt det.En jumper finns på bloggen nu
  http://usepen687.blogspot.com/
  så länge det varar.
  Kram Majsan

 11. Mien skriver:

  Jag har aldrig märkt att du berättat saker om och om igen.
  Men om du hade gjort det så hade jag gillat det. Det är ju en del i berättandet. Att man tar om sina favoriter. Jag ber ofta människor jag känner berätta det eller det igen, bara för att jag älskar att höra historien igen.
  – Kaaan du inte berätta om när du du jobbade på Flisen i Klinte, kan jag be Jonas.
  Och då kommer samma historia igen. Och eftersom jag vet vad som ska komma så är jag alldeles förväntansfull och full av fniss.
  Goda historier tåls att berättas om och om igen. Det blir alltid en ny vinkling. Goda historier måste man berätta om då och då. Annars faller de i glömska.

  • Ingrid skriver:

   Du har kanske rätt Mien, men du vet när man är i min ålder är man rädd att man blir ansedd som lätt senil när man upprepar sig och berättar samma historier flera gånger 😉

   Fast jag håller med dig, en god historia tål att berättas mer än en gång 🙂

 12. Åsa! skriver:

  Inte upprepar du dig Ingrid, det behöver du inte oroa dig för!

  Endel människor är det hur lätt som helst att prata med, medan andra… Alla ämnen känns för obetydliga, grå och dumma.

 13. Doris skriver:

  UFF, nu blev jag faktiskt skrajsen när jag för ett tag trodde att du skulle skirva att du tänkte sluta att blogga ! Tack o lov att det inte var så ;-).
  Här har det snöat och tänker visst fortsätta på det viset *bläh*…
  Sköt om dig !
  Kram

 14. Doris skriver:

  Hm, var fel adress i föregående kommentar, sitter nämligen vid jobbdatorn och skriver och där var den gamla adressen i minnet 😉

Kommentarer inaktiverade.